Think Different
Glas slobodne Posavine!

Vučićeva zaštita zločinca

"Šešeljizam življi nego ikad"

0 76

Vojislav Šešelj je osuđeni ratni zločinac, koji je ’90-ih podsticao na progon, deportaciju i druga nehumana djela protiv Hrvata u Vojvodini.

Predsjednik je Srpske radikalne stranke, i redovno pali zastave ispred najvažnijih institucija u Srbiji, a umio je i da mlatara pištoljem po parlamentu. To je čovjek koji neistomišljenicima, bilo da su političari, novinari ili NVO aktivisti, redovno prijeti nasiljem i smrću, i to bez ikakvih posljedica. Učinio je to opet, ovog puta poslanici DS-a Aleksandri Jerkov i novinaru Milojku Pantiću.

Šešelj je prijetio Jerkov zbog izjave koju je dala Danasu, a u kojoj navodi da osuđenom ratnom zločincu ni godinu dana poslije haške presude, nije oduzet poslanički mandat, jer ima zaštitu Aleksandra Vučića. Na svom Twitter nalogu napisao je da će Jerkov nestati sve dlake sa glave i da će joj namazati glavu katranom i nalijepiti guščijim perjem.

Da li je Jerkov nešto pogrešno izjavila? U normalnoj državi Šešelj bi odavno bio u zatvoru, ali s obzirom na to da je njegov pulen sada predsjednik Srbije, lider radikala može da prijeti i maltretira do mile volje bez osude vlasti i reakcije nadležnih organa.

Šešelj je Milojku Pantiću poručio da će mu uskoro “je**ti majku“ da bi mu dokazao da je šešeljizam življi nego ikad i da je u stanju “da počisti sav izdajnički ološ”. To mu je poručio zbog Pantićevog autorskog teksta u Danasu, u kome novinar, između ostalog, konstatuje da je u Srbiji na djelu najteži oblik društvene bolesti, koja se slobodno može nazvati slobizam i šešeljizam.

Šta je Pantić pogriješio? Pa, zar nije činjenica da je Šešeljeva i Miloševićeva politika ostavila desetine hiljada ljudi i bez glava i bez doma nad glavom? Što reče Jerkov, i Vučić i cijeli SNS su ga podržavali ’90-ih godina, logično je da ga podržavaju i sada.

U ovoj zemlji bahati, bezobrazni i beskrupulozni, nažalost mogu da rade šta im je volja, a Šešelj je samo jedan od mnogih. On je svojevremeno od svojih saboraca tražio i da našu novinarku “presvuku u plavo” i to usred sudnice, jer se “drznula” da mu “pokaže zube”. Najgore je što su i njegovi sljedbenici monstruozni baš kao i on.

Sjetimo se samo šta je Vjerica Radeta napisala kada je preminula Hatidža Mehmedović, kojoj su jula 1995. ubijeni muž i dva sina: “Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!” Radeta je i dalje potpredsjednica Skupštine Srbije, zašto onda bilo koga čudi što je Šešelj i dalje narodni poslanik? Tu je i mlađani radikal Zoran Borjan, koji ženama koje prate suđenje za masakr u Srebrenici onako džentlmenski “j*be mamu izdajničku”.

Dakle, kao što reče Milojko Pantić, koja bi bila svrha da tuži Šešelja kad su institucije u “njihovim rukama”.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više