Think Different
Glas slobodne Posavine!

Ustaško orgijanje na dočeku Vatrenih

Blago budalamo...

0 4.085

Gledali smo u ponedjeljak doček Vatrenih. Onaj tko je mogao do Zagreba sve je vidio uživo, a svi ostali su pred malim ekranima cijelo popodne i veći dio večeri imali prigodu vidjeti kako je sve to u Zagrebu izgledalo. Sve nacionalne televizije u Hrvatskoj izravno su prenosile cijeli dan slavlje na središnjem hrvatskom trgu i na ulicama Zagreba. Sve od zagrebačke zračne luke pa do Trga Bana Jelačića.

Na društvenim mrežama netko je objavio zgodnu sliku s natpisom kako Hrvatska i doček igrača odvede u produžetke. I zbilja se oteglo. Duplo brže su vatreni stigli iz Moskve do Zagreba nego sa aerodroma do centra grada. Više od šest sati trebalo je da se autobus s reprezentativcima Hrvatske kroz zagrebačke ulice prepune navijača probije do središnjeg gradskog trga gdje je upriličena svečanost dočeka Vatrenih.

Po procjeni zagrebačke policije na ulice je izašlo oko 550.000 navijača iz cijele Hrvatske, ali i iz brojnih zemalja svijeta gdje Hrvati žive. Turističke agencije izvještavaju da je u Zagreb došlo čak 10.000 stranih turista da uživo pogledaju doček Vatrenih. Veličanstven spektakl kakav se ne zaboravlja.

Poraz u finalu kao da je zaboravljen. Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu Hrvatskoj je ravno zlatu. Od dolaska na aerodrom do završetka proslave na trgu orile su se navijačke i domoljubne pjesme što iz grla samih igrača što od brojnog mnoštva navijača koji se nisu štedjeli pjesmom i navijanjem zahvaliti Vatrenima.

Iz cijelog svijeta Hrvatskoj stižu čestitke. Velika imena svjetskog nogometa ističu da je Hrvatska u finalu oštećena. Apostrofira se nepostojeći prekršaj koji je prethodio prvom golu Francuza i nepravedno dosuđen jedanaesterac nakon Perišićevog igranja rukom.  Slažu se da je Perišić igrao rukom, ali da on nije mogao vidjeti loptu i da nije postojala namjera te kako se u finalima Svjetskog prvenstva ne smiju suditi takvi kazneni udarci.

Čini se da je za Hrvatsku navijao cijeli svijet. Čak i narodi koje je hrvatska izbacila sa Svjetskog prvenstva; Danci, Rusi, Englezi, ali i mnogi drugi jer čestitke dobroj igri Hrvatske pljušte sa svih strana.

Logično, protiv Hrvatske su bili sami Francuzi što je sasvim normalno. Jer bilo bi previše da je netko od Francuza navija za Hrvate. Ali i iz Francuske dolazile su pohvale Vatrenima uz ocjenu da su iznenadili Tricolore i da je Francuskoj bilo puno teže nego su očekivali.

I tu se priča ne završava. Osim Francuza postoji jedan mali narod, sav iskompleksiran koji je također navijao za Francuze. Manje zbog toga što vole same Francuze, više zbog toga što mrze Hrvate i sve što je hrvatsko. Pogađate, riječ je o onima koji su 1991. godine iz Beograda pokrenuli kolone tenkova na Republiku Hrvatsku. Riječ je o onima koji su okupirali trećinu Hrvatske i pri toj okupaciji počinili neviđene zločine. Riječ je o onima koji su razorili Vukovar do neprepoznatljivosti. Koji su razarali brojne hrvatske gradove i koji su nad hrvatskim stanovništvom počinili brojne svirepe zločine.

Nije teško pogoditi, riječ je o Srbiji. Mržnja prema Hrvatskoj koja dolazi iz te zemlje je neopisiva. Svaka pobjeda Hrvatske za Srbiju je sol na ranu. Iskompleksirana zemlja koja još uvijek živi u prošlosti. Narod koji je sebi izabrao ne pročetničku, nego četničku vlast. I u tom duhu četništva danas im živi cijela nacija.

Neka biraju koga hoće. To je njihov izbor i njihov problem. Međutim, podlost njihove ideologije toliko je pokvarena da je zaludila čitav narod. Svela ga u okove njihovih laži i frustracija koje oni nisu kadri nadići. Iskreno žao mi ih je. Mada ne bih trebao, jer nisu ničim zaslužili.

Doček Vatrenih i slavlje hrvatskih navijača nije moglo drukčije promaći srpskim medijima nego kao ustaški dernek.

Tako Vučićev Informer prenosi kako su Vatreni opalili šamar onom dijelu Srba koji su navijali za Hrvatsku. Da, bilo je i takvih, moglo ih se nabrojati na prste, jer svatko to je u Srbiji navijao za Hrvatsku osvanuo je na naslovnicama njihovih medija.

Informer ističe kao su hrvatski igrači slavili na način da su veličali ubijanje Srba i da su u autobus pozvali ustaškog pjevača (Thompsona).

Osuli su i po Ivanu Rakitiću koji je na Instagramu napisao da je Thompson kralj.

„Fudbaleri su dočekani kao heroji u Zagrebu, gde se doček igrača pretvorio u još jednu ustašku orgiju“, ističe se u komentaru Informera.

Eto grijeh je Hrvata što su svoje igrače u Zagrebu dočekali kao heroje. Valjda su trebali ostati u kućama i kroz prozor im dobacivati ustaše, ustaše… kako valjda novinari Informera očekuju.

A i slavlje igrača i navijača za njih je ustaška orgija. Bez argumenata. Dovoljno je da je riječ o Hrvatima onda je po njima riječ o ustašama, a kad ustaše slave onda su to orgije.

Informer je zamjerio i Hrvatskoj kontroli leta koja je pozdravila Vatrene sa: Dragi naši vatreni, učesnici hrvatske nogometne oluje!

Štogod da se Hrvatskoj poistovjeti s obranom od njihove agresije njima je neprimjereno i neprihvatljivo. Najsretniji bi bili kada bi Hrvatska prekrižila Domovinski rat i da ga ne spominje u nikakvom kontekstu. Što samo može značiti kako im je taj rat ostavio trajne traume i još se nisu oporavili od tog teškog poraza. A sami su ga izazvali, sami su pokušali stvoriti veliku Srbiju na uštrb brojnih nesrba i to ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini.

U srce ih je ubo i Željko Mavrović koji je proslavu navijača prokomentirao riječima kao je ovo bolje nego devedesetih kada je Hrvatska stvarala državu.

Da, boli ih stvaranje hrvatske države. To je još jedan njihov kompleks od kojeg se, bojim se, neće nikada izliječiti. Nema više zajedničke Jugoslavije u kojoj su Srbi imali sve privilegije, a sukladno njima i brojne benefite. Da je tomu tako govori i činjenica da danas Srbija kao samostalna država, dakle bez jugoslavenske kese, ima najmanje plaće u regionu. Čak manje nego i u jadnoj Bosni i Hercegovini.

Zato se u Srbiji žali za stvaranjem Hrvatske, jer nema više koga musti.

Da bi Vučićev medij bio autentičan nisu iskoristili priču o slavlju u Zagrebu začiniti lažima kako su navijači u Zagrebu skandirali „Ubij Srbina“ pri čemu su Vatrene nazvali mazohistima.

Iako sam gledao (i slušao) cijeli prijenos dočeka Vatrenih ne znam da je itko spomenuo Srbe u bilo kakvom kontekstu, jer je Hrvatima do Srba stalo k’o do lanjskog snijega.. Zašto i bi. Zar im građani Srbije išta znače u životu.

Slično Informeru o dočeku Vatrenih komentirao je i srpski Telegraf. Svaka navijačka pjesma za njih je ustaška. A pogotovo ih pogađa Thompson sa ustaškom pjesmo „Lijepa li si“.

Treba li na kraju uopće izvoditi zaključak? Neću reći da je bolestan i frustriran čitav srpski narod. Zahvaljujući pojedincima to ne mogu. Ali mogu se sjetiti kakvu je potporu svojevremeno na izborima u Srbiji imao Slobodan Milošević, vođa njihovog puta ka samouništenju. A sjećam se da je Slobodan Milošević dobivao 99,99 % glasova, na nekim izbornim mjestima čak i 104 % (očito rezultat potkradanja) iz čega se može zaključiti kakvu je potporu Milošević imao za svoje zločine u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini. A ova četnička vladajuća garnitura u Srbiji čiji mediji doslovne šire mržnju za mnoge su i rigidniji od samog Miloševića. Teško će Srbija s takvima na zelenu granu.

Ivan Stanić | e-Posavina.com

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više