Think Different
Glas slobodne Posavine!

Ured za dijasporu je inicijativa HSP-a

PROJEKT: "Dijaspora za razvoj"

2 126

Davno, još prije 5 – 6 godina sam imao “Vijećničku inicijativu” ispred HSP-a, da se formira općinsko povjerenstvo, kao i povjerenstva u svim MZ općine Orašje za utvrđivanje činjenica i podataka o odlascima naše mlade radne snage u dijasporu.

Tadašnji načelnik, a današnji premijer vlade ŽP ĐURO TOPIĆ je bio energično protiv toga.
Evo nakon 5-6 godina vrli gospodin inicira povezivanje sa našom dijasporom.
Pravi cilj tog povezivanja i ne skriva i naziva “DIJASPORA ZA RAZVOJ”.
Namjerno ili ne, u slijedećem dijelu UPITNIKA to ublažava, te ispada da je cilj upitnika pomoć našim ljudima iz dijaspore “pri uslugama na lokalnom nivou”
Te usluge na lokalnoj razini su mogle biti osigurane i pokrivene kroz URED ZA DIJASPORU, koji je gle… opet inicirao HSP i čija je realizacija bila potpisana u međustranačkom dogovoru u formiranju prethodne županijske vlasti.

HDZ je i to izigrao.

Gospodo iz Županije i gospodo iz naše sve 3 općine u ŽP.

Ako želite PRIVUĆI DIJASPORU, SURADNJU SA DIJASPOROM, INVESTICIJE OD DIJASPORE, GLASOVE (ali ne ukradene) OD DIJASPORE, POVJERENJE OD DIJASPORE, OPROST DIJASPORE… onda, MORATE, oči u oči, sa njima SUSRET i RAZGOVOR.

Vi IZ VLASTI morate priznati naše sugrađane koji rade u inozemstvu PUNOPRAVNIM GRAĐANIMA : MZ, OPĆINE I ŽUPANIJE, te nakon toga ISPRIČATI se svim tim ljudima koje ste svojim neradom, lopovlukom i javašlukom kao kopilad otjerali iz rođene kuće.

Tek tada mogu uslijediti OBRAZCI za dijasporu koji će im biti (u većem dijelu) osobno uručeni.
Ponižene i odbačene možete, samo ISKRENIM RAZGOVOROM I ISPRIKOM povratiti u zajedništvo; gdje će se osjećati punovažni.

Samo DIJASPORA NAS MOŽE DIĆI iz ovoga gliba. Oni su sve naše.
Pozivam naše ljude iz dijaspore: NE POTPISUJTE OVE OBRAZCE sve dok vam ne pristupe kao ljudima i punovažnim građanima svojih mjesta, općine i županije!!!

Upitnik za dijasporu

Smiljan Šokić

2
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
1 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
2 Autori komentara
smiljan šokićPlenki Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Plenki
Gost
Plenki

Gospodine S.Š. iz Vidovica samo djelomično ste u pravu. Istina je da je ured za dijasporu bio predmetom međustranačkog sporazuma za formiranje vlasti 2014. godine između HSP i HDZ. Realizacija tog dijela sporazuma nije ostvarena jer to nisu htjeli tadašnji izabrani zastupnik Ivo Bilušić i budući ministar Kopić, da budem do kraja otvoren Bilušićev brat Ilija, koje ste vi ovlastili za vođenje pregovora. Nama iz HDZ-a je jeftinije bilo napraviti jedno radno mjesto za tog nekog djelatnika ureda, već mijenjati pravilnike i vršiti preustroj ministarstva prosvjete kako bi ispunili zahtjeve Bilušića. Osim toga bilo je još nekih zaposlenja (npr. Staški…), ali sve po želji spomenutog trojca.
Da govorim istinu vidi se i nakon prošlogodišnjih izbora, gdje smo im opet morali napraviti mandate, što je izazvalo nezadovoljstvo unutar naših redova, ali time smo trajno ugasili HSP i izbrisali ga s političke scene u Posavini, a vjerojatno i šire.

smiljan šokić
Gost
smiljan šokić

Ne mogu, a da se u velikom dijelu, ne složim. HDZ je poznat po miješanju u tuđe obitelji. HSP mu je bio izazov. Bano, bivši premijer, je davno prije toga u osobnom razgovoru najavio: “Ako nećete sa nama, vi će te nestati”. Naravno uspjeli ste u tome. Uzalud sam upozoravao da ni slučajno ne idemo sa HDZ BiH u koaliciju. Sve je već u izbornoj noći bilo odrađeno. Znao sam također da od Ureda za dijasporu nema ništa, jer to bi bio uvijek “bolni zub” za vladajuće. HDZ se udaljio od dijaspore odmah u počecima 95. pa dalje; te je cijelo vrijeme svojom bahatošću i neradom slao nove kontigente mladih ljudi u svijet. Sad nakon 15 godina želite tu dijasporu još jednom poniziti i prevariti. Proziran je ovo potez. Staško je zaposlen po mom prijedlogu u kvoti koja je prema dogovoru trebala biti 7 novouposlenih. Ako je HSP nestao u ŽP, a jest; ne žalim. Vjerojatno je to i zaslužio. Žalosno je što to moram reći o svojoj nekadašnjoj stranci, a još žalosnije je što se vi tome radujete. Očekivano. Što se tiče pokvarenosti HDZ-a, ne želim trošiti više riječi. Oni su sami o sebi rekli sve. Ovo je nova… Pročitaj više »

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više