Think Different
Glas slobodne Posavine!

SBB podžava stav Komšića i Džaferovića u vezi NATO-a

NATO je zaustavio genocid nad Bošnjacima

0 10

Savez za bolju budućnost (SBB) izražava punu podršku stavovima članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, u vezi sa deblokadom NATO puta, kao ključnim preduslovom za formiranje novog saziva Vijeća ministara.

Posebna odgovornost i obaveza prema sadašnjim i budućim generacijama jeste podsjećanje da je NATO  imao ključnu ulogu u zaustavljanju otpočetog genocida nad Bošnjacima, pa shodno tome, pristupanje naše zemlje ovom Savezu mora biti shvaćeno i kao državni i kao nacionalni interes.

SBB u svojim osnivačkim i programskim aktima, kao i cjelokupnom dosadašnjem djelovanju, euro-atlantske integracije tretira kao prioritet u vanjsko-političkom, odbrambenom, sigurnosnom, ali i ekonomskom i integracijskom smislu.

Trenutna geostrateška situacija u svijetu i našem regionu, obavezuje sve članove Predsjedništva BiH da pristupanje NATO savezu prepoznaju kao trajni strateški interes Bosne i Hercegovine, i svih njenih građana, te da se shodno tome svakodnevno i ponašaju u institucijama države.

Interes Bosne i Hercegovine jeste što brže formiranje novog Vijeća ministara, što je odgovornost i obaveza onih političkih stranaka koje su dobile najveći broj mandata. Također, prilikom formiranja novog Vijeća ministara, resor odbrane treba voditi osoba kontinuiteta koja će, kao i dosadašnja ministrica, uložiti maksimalne napore da se osigura što skoriji prijem naše zemlje u NATO savez, ističe se u priopćenju SBB BiH.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više