Think Different
Glas slobodne Posavine!

SBB: Džaferović ne može biti nivo sa kojim bi Radončić ozbiljno razgovarao

SBB ispod pojasa: Smotani Džaferović

0 70

Povodom saopćenja SDA da su Fahrudin Radončić i Denis Bećirević navodno pobjegli iz debatne emisije sa Šefikom Džaferovićem zakazanoj na N1, SBB saopćava:

Kao super obrazovan čovjek, intelektualac poznat po širokom vokabularu i uspješan poduzetnik, ministar, predlagač više usvojenih zakona, čovjek sa impresivnom predratnom, ratnom i poratnom biografijom, Fahrudin Radončić nema niti jedan razlog da bježi od jednog aparatčika i trećerazrednog političara, koje je imenovala familija Izetbegović za kandidata, a ne stranačka većina.

Uostalom, koliko se Radončić boji smotanog Džaferovića, neka SDA pogleda transkripte sa sjednice Državnog parlamenta od 29. augusta 2013. godine, kada je Radončić, u funkciji ministra sigurnosti BiH, na sjednici Predstavničkog doma potpuno devastirao neelokventnog i vječito ukočenog Šefika Džaferovića.

Uzimajući u obzir ukupan životni rezultat, Radončiću je ispod nivoa da debatuje sa Džaferovićem. Za kanididata i određenu funkciju može se prijaviti svako, ali to uopće ne znači da je neki anonimus time stekao pravo da ravnopravno debatuje sa Radončićem.

Uostalom, Pres-centar SDA zaboravlja da se u prošloj kampanji za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović nije htio pojaviti niti u jednoj debatnoj emisiji, ali je to svako protumačio njegovom strateškom odlukom, a ne kukavičlukom ili strahom kako to sada SDA prljavo pokušava podvaliti Radončiću ili Bećireviću.

Zbog objektivnog informiranja gledaoca N1, Radončić je u vrijeme predloženog snimanja emisije imao dvadesetak stranih novinara i to je usmeno objasnio čelnicima N1.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više