Think Different
Glas slobodne Posavine!

SBB će podržati državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu SDA

Radončić dao potporu SDA

0 3

Povodom inicijative SDA o formiranju rezervnog sastava policije u FBiH, Avaz.ba zatražio je komentar predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. 

– U potpunosti podržavamo inicijativu SDA, jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH.

Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije – ako se uopće formiraju – koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno, da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i koje nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje. Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA, ističe se u priopćenju Saveza za bolju budućnost.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više