Think Different
Glas slobodne Posavine!

Prebrojavaju nas, izađite masovno na izbore neka vide da nas ima

“ZAJEDNIŠTVO” U ORAŠJU

4 95

Načelnik općine i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Orašje Stanko Vincetić zahvalio je sinoć svima onima koji su prepoznali hrvatsko zajedništvo i napunili športsku dvoranu opovrgnuvši sve one koji su sumnjali kako Orašje neće prepoznati trenutak.

“Orašje zna što trebamo učiniti, nećemo bacati glasove, nego prepoznati ovaj tim koji ima program i izvršava obećanja počevši od onoga obećanoga prije četiri godine”.

“U ove dvije godine uz sve probleme uspjeli smo napredovati i održati se i realizirati mnoge projekte. Sve ovo vrijeme uz nas je bio osvjedočeni prijatelj Posavine, dr. Dragan Čović koji je došao nebrojeno puta te pružio pomoć i podršku došavši kad god smo tražili njegovu pomoć. Kao načelnik općine, kao i moji kolege diljem BiH, najbolje znam što znači imati se kome obratiti te dobiti kvalitetnu reakciju, stoga i ovaj madnat moramo imati podršku viših razina”, kazao je Vincetić.

„Dragi prijatelji, Orašja Posavine, svi koji u srcu nosite ovaj kraj, sveti kraj hrvatskog naroda, preponosan sam svaki put kada iznova dođem u Posavinu.

Čuli ste puno toga o zajedništvu zadnjih 20-ak dana, svjedočili zajedničkim okupljanima sve s ciljem da se povežemo do kraja u jednu neraskidivu obitelj, svakog dijela BiH, naše Posavine, Brčkog, Žepča, Tuzle, naše Usore, čitave Središnje Bosne, Hercegovine i u tome smo uspjeli.

Koliko god bilo protivnika, onih koji su vikali kako smo izdali Posavinu, razdijelili je od Središnje Bosne i Hercegovine, oni danas šute jer nemaju sto kazati. Pogledajte sliku Orašja, devedesetih i Orašje danas sa svim obilježjima jedne moderne sredine državničkog uređenja.

Koliko god mali bili prkosili smo i nismo dozvolili da građanski koncept koji nikad neće zaživjeti u BiH, to vam jamčim, da pruži svoje ruke preko Posavine, pripoji je nekom brojnijem području BiH i da posavski narod, ostane manjina, zato smo gradili infrastrukturu i dalje je gradimo.

Stoga vas molim samo jedno, budite najbolji što god da radite, neka svaki projekt ideja bude za Europu. Sve drugo, od infrastrukture, obrazovnih projekata, gospodarskih, neka bude najbolje, mi smo zaslužili najbolje i to zaslužuje hrvatski narod u Posavini.

Stavite u svoje programe koje ćemo naredne četiri godine raditi, vaše je da imate ideju i viziju, ostalo će biti na razini entiteta i države da vam osigura“.

Govoreći o Izbornom programu, predsjednik HDZ BiH, HNS BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović je poslao poruka i gospodarstvenicima, poduzetnicima, svima u politici koji brinu o demografiji, osobito Hrvatima, da moraju razumjeti da naši ljudi neće ostajati ovdje za plaću od 800 KM te dodao kako sredstava i mogućnosti ima ali da moramo rasteretiti gospodarstvo kako bi imali mogućnost podići primanja.

„Pa i naše majke, bez obzira rade li, porodiljni dodatak moraju imati, moraju se osjećati kao osobe koje nose budućnost Hrvata, jer mi smo demokršćanska stranka a osnova društva u kojem živimo mora biti obitelj a osnova obitelji su naše žene, sestre, majke. To je realnost i ako želimo do kraja provesti demografsku strategiju moramo biti predvodnici tog procesa.

Važno je kazati kako to nije zadatak jednog čovjeka stoga spominjem one pregovore za Federalnom vladom oko koeficijenata za Posavinu koje su podržale sve naše županije jer Posavina je naš strateški interes.

Stoga ne želim slušati o umoru. Bilo je mnogo većih umora i iskušenja, od rata na ovamo i nema nitko pravo kazati da se umorio. Jer kada je riječ o realiziranim projektima, neka svatko pregleda što smo obećali, posluša kritike i zaključi jesmo li završili. Istina, teško je bilo bez većine u parlametnima ali preko domova naroda i Predsjedništva BiH kao instrumenata poslati smo poruku da bez Hrvata kao jednakopravnih u tim programima jednostavno ne može. Jer i naš gospodarski program je osnova razvoja BiH i to ne samo hrvatskog kraja“.

Čović se i u Orašju osvrnuo na branitelje kao treći dio programa, kazavši kako politika HDZ-a i HNS-a radi ono što naši braniteljski predstavnici žele da učinimo jer Domovinski rat moramo štiti do kraja pa i kad dođe iskušenja i križeva kojih nikad nismo lišeni.

„No ako smo zajedno onda ne sumnjajte da ćemo te križeve zajedno nositi pa neće biti teški ni jednim leđima, ni jednim časnim leđima hrvatskog naroda ovdje u Posavini kada su branitelji u pitanju“, dodao je osvrnuvši se i na pravnu državu za koju se najviše zalažemo a gdje nas pak najviše udaraju kao i iskrivljene špekulacije o najavama uspostave javne Radio-televizije Herceg Bosne u vlasništvu naših općina i županija te podsjetio kako nam se kao narodu bez velike moći u Parlamentu BiH nije dozvolilo da promijenimo zakon o javnom RTV sustavu jer je vitalni interes bošnjačkog naroda bio da nema kanala na hrvatskom jeziku.

Objašnjavajući pojam diskontinuiteta teritorija, kazao je kako nikad ni jedno rješenje u BiH neće biti a da Posavina nije zajedno sa Središnjom Bosnom, da Središnja Bosna i Posavina nisu zajedno za Žepčem i Hercegovinom.

„Zato nam treba malo više pregovaranja i zalaganja ali i snaga legitimnog predstavljanja hrvatskog naroda na svim razinama kakva je i odluka Ustavnog suda BiH.

Stoga, izađite na izbore, ovo naše zajedništvo neka vas motivira. Svi su razumjeli da HNS nema alternative to je zajedništvo hrvatskog naroda i zbog naše malobrojnosti morali smo se tako organizirati. Pozivam vas da za svoj dom, svoj narod, domovinu damo sve. Izađite masovno, neka ni jedan čovjek iz Posavine ne ostane kući, pa čak i oni koji ne misli politički kao mi i ne moraju glasovati za ono što ja govorim, neka izađu na izbore neka vide da nas ima, jer nas prebrojavaju, svako malo analiziraju koliko nas ima. Jesmo najmanji ali smo najveći narod dovest ćemo BiH u poziciju moderno organizirane države, napraviti ambijent da naša djeca vide budućnost ovdje.

Legitimno predstavljanje je danas sveti zadatak svih nas, ne sumnjam da će Orašje i Posavina to znati prepoznati 7.listopada“, poruke su Čovića iz Orašja.

Predsjednik ŽO Posavske županije i nositelj liste za Skupštinu iste Đuro Topić kazao je kako su liste ali i Izborni program formirani u cilju nastavka razvoja Posavine za sve one u njoj žive ali i uvjete za povratak onih koji su otišli.

„Dati glas nekome drugom znači glasati za građansku BiH, ovo je svojevrstan referendum u kojem Hrvati glasaju za svoju konstitutivnost, glasaju za očuvanje ovalasti županija koje su jamac naše budućnosti“, riječi su Topića.

Marijan Klaić, nositelj liste za Parlament Federacije BiH i predsjednik Vlade govorio je o dosadašnjim rezultatima od pozitivnih makroekonomskih pokazatelja, proračunskog rasta, povećanih ulaganja u poljoprivredu, rasta plaća i zaposlenih, širenje svih vrsta socijalnih naknada, smanjenog javnog duga.

„Četvrta je godina od katastrofalnih poplava koje su blokirale život no politika HDZ-a preko tijela izvršne vlasti osigurala je da se za ovaj prostor izdvoje sredstva a život stabilizira te šteta sanira kako bismo stvorili trajne vrijednosti ali i gradili modernu županiju“, kazao je Klaić.

Hrvatskom narodu ponosnog Orašja i Posavine koje je toliko puta dokazalo kako se brani hrvatstvo obratio se i Mijo Matanović, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu te pozdravio zajendništvo Hrvata cijele BiH uz vjeru kako će svojim glasovima osigurati bolju BiH, učinkovitiju Federacije i snažniju Županiju Posavsku.

Izvor: HMS

4
Napišite komentar

avatar
2500
4 Komentara
0 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
3 Autori komentara
Maxi¨¸MaxLUKA NEDIĆ Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
LUKA NEDIĆ
Gost
LUKA NEDIĆ

Gospodine jugoslovenu Čoviću, svi smo mi Đuro Matuzović. Pametan ste čovjek i mislim da ćete razumjeti ovu moju poruku, i Vi i Vaši kimoglavci i dupelisci.

LUKA NEDIĆ
Gost
LUKA NEDIĆ

Za one koji nisu shvatili na što se odnosi moja poruka, da pojasnim. On, u svom izlaganju, spominje Domovinski rat, branitelje i njihove križeve, kao da ćemo ih svi zajedno nositi. Ne može on sa nama nositi taj križ, jer je on na početku rata bio na suprotnoj strani, a prije dvije godine je omogućio uhićenje našeg generala Matuzovića i ostalih časnika HVO-a. Neka on nosi svoj križ, kada mu istekne mandatni imunitet, ja mu ga neću pomoći nositi, a nas branitelje neka pusti da mi sami nosimo svoj križ i neka ne stavlja na njega dodatne utege.

Max
Gost
Max

Tako je Luka. Sve si dobro rekao. Čović naše branitelje zatvara. Gdje će taj jugo mafijaš nositi s nama naš križ.

Maxi¨¸
Gost
Maxi¨¸

Nedavno pročita na portalu iza kojega se krije HDZ “Branitelji uz Čovića”,zašto se niko ne ogradi od te izjave ili su vas opet potkupili jeftinim obećanjima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više