Think Different
Glas slobodne Posavine!

Pogledajte video slučaja “Budimir” kojeg nisu htjeli pustiti u sudnici

Smetao im je i zbog Aluminija...

1 104

Prije šest godina u Bosni i Hercegovini je obavljen klasični državni udar prilikom spektakularnog uhićenja Živka Budimira, koji je u to vrijeme obnašao dužnost predsjednika FBiH. Šest godina kasnije Budimir je na Općinskom sudu u Sarajevu oslobođen po svim točkama optužnice.

Sada je svima jasno kako je sve to bio jedan politički montirani proces, što je nekolicina neovisnih medija iz tog vremena u Bosni i Hercegovini davala do znanja, no režimski mediji su široj javnosti nastojali predočiti drugačiju sliku, no s vremenom je postajalo sve jasnije da je riječ o čistoj montaži, a danas to znaju i vrapci i komarci.

Živko Budimir je smetao iz više razloga, a jedan od njih je bio, dobro upućeni to itekako znaju, što je već tada spoznao kakva se igra počela oko Aluminija igrati i kakva mu se sudbina sprema, pa se, u skladu sa svojim ovlastima, borio za spas mostarske tvrtke, jer je Aluminij već tada bio u prvim ozbiljnijim problemima financijske prirode, a eto sudbina se istinski poigrala s ljudima jer je Budimir na sudu u Sarajevu oslobođen isti dan kada je i definitivno uništena mostarska tvrtka.

Pokušali su Budimiru smjestiti i u tome su uspjeli, jer bez obzira što je bivši predsjednik Federacije BiH danas dočekao moralnu satisfakciju tim činom iz 2013. godine uništena je njegova politička karijera što će reći da su Draganče, Fahro, Zlaja, Neka i ostala raja ispunili svoju zadaću.

Obrana Živka Budimira je za završnu riječ na ovom suđenju bila pripremila jedan zanimljiv video prilog u trajanju nešto više od četvrt sata, ali zanimljivo na sudu im nisu izašli u susret, odnosno nisu htijeli pustiti taj video uradak koji je zapravo kronologija onoga što se zbivalo u tom vremenu budući da taj video prilog najbolje oslikava što se stvarno dogodilo. Budimirova obrana je u međuvremenu našem portalu ustupila taj materijal i stoga smo ga u dogovoru s odvjetničkim timom Živka Budimira odlučili javno objaviti. Tko zna, možda ovaj dokumentarac jednoga dana na nekom festivalu pokupi i kojekakvu nagradu, jer snimke su autentične, stvarne, snimke koje sve govore i ukazuju, kako na kraju priloga reče Ragib Hadžić, odvjetnik Živka Budimira: “Ovo je klasični državni udar”.

Izvor: dnevno,ba

1
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
0 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
1 Autori komentara
Jure Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Jure
Gost
Jure

Sjećam se da se Živko Budimir zalagao za izdvajanje Bosanske Posavine iz Genocidnog entiteta što se nije dopalo pajašima Traktoristi iz Laktaša i Dragančetu Čoviću te su njih dvojica udružili snage da ga diskreditiraju i politički marginaliziraju . Za njih to uopće nije bila komplicirana stvar obzirom da su zajednički odavno uzurpirali vlast i pod kontrolom imaju sve novčane tokove u ovoj državi . Izjava Marinka Čavara o tobožnjim pozivanju na interesima hrvatskog naroda u BiH zvuči kao borba vukova za prava ovaca . No te ovce će takvom ološu ponovno dati svoje glasove i to će čini sve dok ih oni svojim radom u potpunosti ne istrijebe iz njihove države .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više