Think Different
Glas slobodne Posavine!

Doris Pack o Čoviću: Stid me zbog njega

A imamo mi deblju kožu na obrazima

0 139

Bivša evropska parlamentarka Doris Pack žestoko je osudila pojavljivanje Dragana Čovića na jučerašnjem obilježavanju Dana RS u Banjaluci.

Nacionalni Dan RS” je zabranjen Sudom, a prisustvovali su mu premijerka Srbije i, ne mogu vjerovati, Dragan Čović, lider HDZ BiH. Da li on zaboravlja šta se desilo hrvatskom stanovništvu i Bošnjacima u tadašnjoj “tzv. RS”. Kako se osjećaju Hrvati? Stid me zbog njega“, napisala je Pack na zvaničnom Twitter profilu.

Podsjetimo, pojavljivanje Dragana Čovića na jučerašnjem obilježavanju Dana RS u Banjaluci izazvalo je brojne reakcije u BiH, ali i Hrvatskoj.

Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je neustavan 9. januar kao dan RS, a Komisija za provođenje referenduma je 25. septembra 2016. godine provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više