Think Different
Glas slobodne Posavine!

Odžak: Privatiziranje službenih vozila

Vozi Miško

1 1.221

Nakon što je Tomo Jurkić u otvorenom pismu upozorio kako predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Odžak, Ilija Ilić koristi vozilo Vlade Županije Posavske u privatne i stranačke potrebe, Premijer je reagirao i Ilić je prekinuo.

I taman što su neki pomislili da je kritika urodilo plodom i  da je u Ilića proradila savjest koja ga je opomenula da takvo ponašanje nije dopušteno, a još manje moralno, uostalom i deseta Božja zapovijed kaže „ne poželi nikakve tuđe stvari“, međutim, on je samo promijenio tip automobila, pa je iz Oktavije prešao u Fabiu, istina jest da je iz više klase prešao u nižu, ali je i dalje riječ o korištenju službenog automobila u svrhe za koje se ne smije koristiti.

Sada se predsjednik vozi u vozilu koje je vlasništvo Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske kao da je njegovo, 24 sata dnevno. Da čovjek ne povjeruje!!

Samo ćemo podsjetiti da su zdravstvene usluge u općini Odžak najskuplje u Županiji, da se osobama starijim od 65 godina, koje su bez ikakvih primanja, naplaćuje zdravstveno osiguranje po 50 KM mjesečno,i opet samo u Odžaku, a da apsurd bude veći to se još i naziva dragovoljno zdravstveno osiguranje, i unatoč svemu Zavod jedno auto praktički pokloni nekome tko nema nikakve veze sa zavodom, odnosno samo zato što je lider vladajuće stranke.

Bitno je naglasiti kako u ovom slučaju Ilić ima samo moralnu odgovornost, dok ravnatelj Zavoda, gospodin Josip Vidović, koji uredno prati stranku na predizbornim skupovima, i očito je, bespogovorno izvršava sve predsjednikove zapovijedi, ima i krivičnu odgovornost, jer riječ je o zloporabi položaja, kršenju Pravilnika o korištenju službenih vozila, i možda o još nečemu. Čudno je da Vidovića na to nije upozorio njegov zamjenik Zijad Tvica, koji dolazi iz partnerske SDA, a niti savjetnik Andrija Marić, koji jadan, iako je u mirovini mora još i savjetovati. Ne zna se da li ga loše savjetuje ili ga ovaj ne sluša.

Ovo nažalost nije jedini slučaj privatiziranja službenih vozila, poznato je da se vozilima hitne pomoći išlo na utakmice u Ukrajinu i Rusiju, za to vrijeme u Odžaku nikome se nije smjelo naglo pogoršati zdravstveno stanje, a ako se i dogodilo morao se strpiti, jer ne mogu se oni sad vraćati, Rusija je daleko. Isto tako kad god je HDZ BiH imao neke svoje stranačke aktivnosti, bilo gdje u državi ili izvan, svi stranački ljudi su se vozili u službenim automobilima, uz naravno, pune spremnike goriva koje je narod, za koji se oni bore, platio. Slučajeve da se na svadbe, sprovode, godišnje odmore ili da se u službenim vozilima dovozi građevinski materijal tipa, cement, kreč, pijesak, šljunak i slično skoro da ne treba ni spominjati, to je postalo nešto sasvim normalno, pa neće valjda prljati svoja vozila?

Ako se netko pita gdje je kraj takvom ponašanju, odgovor je da što se tiče njih, kraja nema, oni će u idućem mandatu, ako budu vlast i odžačku bolnicu ukinuti i svesti je na ambulantu, kao što su i većinu institucija i ureda prepustili Orašju na upravljanje. Najnovije je i da će u Ured za raseljene i izbjegle, koji je u Odžaku stoji nepopunjen dugi niz godina, još od kada je Josip Jerković izašao iz njega, dolazi osoba iz Orašja, posljednji iz ekipe devedesetkinih preletača (Pero Radić, Marija Oršolić, Kristina Vincetić, Ilija Bernatović) koji još nije situiran u smislu stalnog zaposlenja, a aktualni zastupnički mandat je pri kraju.

Jedini način da ih se u toj namjeri spriječi je onemogućiti ih da postanu dio vlasti, a to znači kazniti ih na izborima. Zato Pozivamo sve one kojima je do Odžaka stalo da svojim glasom spriječe  rasprodaju odžačkih resursa i interesa, za račun zadovoljenja interesa nekoliko pojedinaca iz HDZ BiH.

Hrvatsko zajedništvo za Posavinu Prkos – HDZ 1990 – HSP BiH – HS BiH

1
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
0 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
1 Autori komentara
Mantilić Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Mantilić
Gost
Mantilić

Pa što ako vozi vozilo zavoda? Sinu treba auto da ide na posao u mirovinski. Nije se tata džaba toliko trudio za to mjesto, koje je prazno od kada je Hrnjkaš umirovljen. Skupo je to plaćeno, puno je odžačkih pozicija dato za to, i mjesto premijera čak. Sve je to Lija uz asistenciju Luke Jurića izdogovarao ( mislim prodao). Djetetu treba auto, a i tata svako jutro mora biti na raspolaganju stranci, u hotelu, komitetu i gdje god treba.. Uopće nije upitna opravdanost korištenja službenog automobila u stranačke i privatne potrebe, premijerova je sramota što mu je uskratio korištenje Oktavije, ipak je naš predsjednik čovjek malo većih gabarita, a i sa stanovišta sigurnosti Oktavija je bolji izbor. A što se tiče Kurika (Vidovića), on nema kome što reći, niti što uskratiti kad se sam sto godina vozio u službenom vozilu, a rezultati nula bodova. Kažu da je bio najomiljeniji Mikijev ministar, sve je podržavao što je išlo za Orašje, a za Odžak ništa nije tražio.
Samo piči predsjedniče, voli te tvoj narod. Što nas više jašeš nama je sve ljepše!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više