Think Different
Glas slobodne Posavine!

Nenad Čanak: “Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja”

Puna mu je kapa

0 289

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i nikada neće zaboraviti zlo koje je Vojislav Šešelj posijao 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima i od kojeg smo branili svoje komšije, kazao je predsjednik LSV-a Nenad Čanak.

Miting Srpske radikalne stranke i Šešeljev govor u Hrtkovcima označili su početak progona i nasilnog iseljavanja hrvatskog, ali i drugog nesrpskog i opozicionog stanovništva u više od 20 mjesta u Sremu.

Čanak je podsjetio kako je Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je naslijedio postupke Haškog tribunala, 11. aprila prošle godine izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca te 1992. godine.

“I zato nema opravdanja za državu koja mu dopušta da se vraća na mjesto svog zločina. Isto tako, nema opravdanja za državu koja krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju poslanički mandat. Dakle, Vojislav Šešelj od aprila prošle godine nije nikakav „pobjednik Haškog suda“ nego samo i jedino osuđeni ratni zločinac”, smatra Čanak.

Svakom svojom izjavom i pljuvanjem mrtvih od Zorana Đinđića do Dejana Anastasijevića, prijetnjama i odvratnim vrijeđanjem političkih protivnika i protivnica, Šešelj iz dana u dan samo dokazuje da je i dalje ono što je bio – zagađenje u javnom životu Republike Srbije i njenih građana, dodaje Čanak.

“Ujedno, pokazuje kolika je šteta što mu i ovde nije suđeno i za sva druga zla koja je priredio ovoj zemlji i njenim građanima tih mračnih devedesetih. Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da insistira na tome da se i to dogodi”, zaključio je Nenad Čanak, predsjednik LSV-a. | SB

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više