Think Different
Glas slobodne Posavine!

Mostarom se orilo ‘Dragane lopove’

VELIKI PROSVJED PRED HDZ-OM BIH

1 55

Više od tisuću prosvjednika, radnika Aluminija kojem je ugašena proizvodnja i ide u stečaj, ali i brojnih građana, prosvjedovalo je pred Domom HDZ-a BiH u Mostaru. Zgradu središnjice HDZ-a čuvaju snage specijalne policije, a prosvjednici su uzalud čekali predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da im se obrati.

Naime, već jučer iz HDZ-a su izvjestili da će predstavnike radnika Aluminija, u Domu HDZ-a BiH, primiti predsjednik te stranke u 12 sati. Međutim, nakon što je putem društvenih mreža pozivano i građanstvo da dade potporu radnicima Aluminija, iz HDZ-a BiH jutros je izvješćeno kako će Čović posjetiti Upravu i sindikate Aluminija u Baćevćima kod Mostara.
Očito je da se željelo izbjeći dolazak prosvjednika ispred HDZ-a BiH, što je izazvalo još više nezadovoljstva među radnicima koji uskoro ostaju bez posla.

“Dragane lopove” i “lopovi”, “izdaja”, ‘Uboj, u boj za narod svoj’, orilo se Mostarom, a pjevala se i “Hercegovina”, što je do sada bilo neviđeno u Mostaru.

S ovim uzvicima vozila Čovića i njeogove pratnje dočekana su i prilikom dolaska u središnjicu HDZ BiH.

“Nikada više neće dobiti izbore. Gdje je Kolinda? Gdje je Hrvatska? Gdje je Čović?”, kazao je djelatnik ALuminija sa 39-godišnjim stažom.

“Nemoj plakati, dođi i budi sa svojim narodom”, poručivali su radnici Aluminija i svom direktoru Draženu Pandži koji je u vrijeme prosvjeda bio na sastanku sa Čovićem u Upravi Aluminija.

Zbog višegodišnjih gubitaka i dugovanja Aluminiju je u utorak isključeno napajanje električnom energijom i odlazi u stečaj. Sudbina više od 900 uposlenika je neizvjesna, a tek će se uvidjeti koliki će gospodarski slobi to značiti ne samo za Hercegovinu nego i za BiH.

Izvor: republika.info

1
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
0 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
1 Autori komentara
Jure Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Jure
Gost
Jure

Ovce uopće ne kuže da Draganče nema vremena za njih ! On je morao hitno skoknuti u Laktaše kako bi susreo svoga pajdaša Traktoristu . Ovcama ostaje obaveza da ponovno glasuju za Dragančeta i njegovu stožernu stranku jer su samo oni sposobni uvijek zaštititi obespravljene Hrvate . U nove pobjede !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više