Think Different
Glas slobodne Posavine!

Mesić: Hrvati nisu htjeli Čovića i to je činjenica

Apstinirali su izbore

0 390

U intervjuu za Dnevnik.hr bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić komentirao je izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH i ponašanje hrvatske politike u tom slučaju.

– Mislim da hrvatska politika duboko griješi, jer očito da ide jednim smjerom koji nije ni europski ni civilizacijski. Zabluda je da Željko Komšić nije izabran legalno i legitimno. Ljudi ne čitaju zakon. Legalno i legitimno je izabran Željko Komšić. Zakon ne kaže da Hrvati biraju Hrvata, Bošnjaci Bošnjaka, nego iz reda hrvatskog naroda, a on je Hrvat. On ne predstavlja nikakve Hrvate, on predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Što se zakona tiče, sve je jasno tu nema nijednog razloga za proteste. Treba prihvatiti da je zakon takav i po tom zakonu je i učinjeno, rekao je Mesić.

– Da su Hrvati htjeli izabrati Čovića u Predsjedništvo BiH, oni bi izišli na izbore, ali nisu htjeli. Tamo se barata sa krivim brojkama. Prevelika apstinencija je bila Hrvata, da su ga htjeli birati izašli bi na izbore, i onda nema tu nikakvih Bošnjaka. Dakle Hrvati nisu htjeli Čovića i to je činjenica, dodao je Mesić.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više