Think Different
Glas slobodne Posavine!

Maske su potpuno pale, SNSD gura Republiku Srpsku u NATO

Mektić se obrušio na Dodika

0 39

SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom pokušava da izmanipuliše i po zna koji put prevari cjelokupan srpski narod samo zbog toga što su nezajažljivi i što hoće po svaku cijenu da dođu do vlasti i novih resursa koje bi mogli da crpe, odnosno da nastave da pljačkaju, rekao je za BN TV ministar sigurnosti BiH ragan Mektić.

-To je pokušaj istorijske prevare srpskog naroda. To je direktan udar na teritorijalni i ustavni integritet Republike Srpske zbog toga što uvlače Republike Srpsku u evroatlantske, odnosno NATO integracije na jedan manipulatorski i perfidan način. Dakle, to je jedna neviđena izdaja koju oni ponovo pripremaju. Očigledno da Milorad Dodik to prećutkuje, a Staša Košarac pokušava da zataška jednu takvu činjenicu prebacujući odgovornost na Srpsku demokratsku stranku i Mirka Šarovića, rekao je ministar Mektić.

On kaže da akutuelni ministri u Vijeću ministara u ovoj vrsti tehničkog mandata nisu pristajali na bilo kakve razgovore, pa čak ni na stavljanje na dnevni red godišnjeg akcionog plana. -Kako bi se dočepali vlasti oni su kamuflirali jedan takav sporazum, napravili ga nejasnim da bi na takav način zbunili, izmanipulisali srpski narod i uvukli Republiku Srpsku u NATO integracije. To je samo potvrdilo još jednu činjenicu da je to njihov kontinuitet još od 2006. godine, odnosno 2009. godine kad je Nebojša Radmanović potpisao kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, odluku o pristupanju BiH NATO-u, podsjeća Mektić.

-Srpska demokratska stranka, Mirko Šarović, kao njen predsjednik i svi mi ćemo se sigurno suprotstaviti takvim inicijativama, jer naš je vječiti stav bio da ćemo u okviru NATO integracija pratiti isključivo put Srbije i u tome ćemo ostati dosljedni i nećemo dozvoliti da na jedan takav prevarantski način ova vlast i Milorad Dodik zajedno sa Čovićem i Izetbegovićem Republiku Srpsku uvuku i dovedu pred svršen čin kako bi upitna bila uopšte sama činjenica i Republika Srpska kao dejtonska tvorevina u okviru BiH”, jasan je Mektić. | S.B.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više