Think Different
Glas slobodne Posavine!

Lider nije u korak s tržištem, to će nam ga dokrajčiti!

Helikopter je bio spreman za eventualni bijeg!

0 48

Dr. Dragan Čović je dugo godina vedrio i oblačio na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, čak su ga i u zemljama okruženja povremeno uzdizali, no kako se čini više nije u korak s tržištem i to bi ga moglo uskoro i dokrajčiti. Naime, više nije u korak s tržištem energenata, struje, glinice, aluminija, finalnih proizvoda…

To se pokazalo i njegovim dolaskom u Aluminij proteklih dana, a nakon što je bankrotirala žila kucavica hrvatskog naroda u Hercegovini, jer vožd je došao na sastanak i pokušao ga maksimalno otegnuti, sve živo samo da se ne ide u zgradu HDZ-a BiH, jer zna on kako nije isto kada se narod skupi u središtu grada i onako mu skandira ili dole u blizini Baćevića gdje sve to ipak ne bi imalo tolikog odjeka.

Na kraju je morao popustiti i ipak doći pred zgradu, doživjeti svu onu količinu bijesa i ljutnje, uglavnom njegovih dojučerašnjih glasača. Plan mu je bio javnosti po tko zna koji put zamazati oči, te uvjeriti javnost kako Aluminiju nema spasa i da je za sve to netko drugi kriv, ali javnost ovoga puta nije nasjela. Ovoga puta čelni čovjek HDZ-a BiH se ipak prepao, priznali su nam to i ljudi iz njegovog najbližeg okruženja, pa ne znajući što učiniti stao je lagati, ići iz laži u laž. To mu inače dobro ide svih ovih godina, ali ovoga puta ni izbliza nije bio uvjerljiv kao što zna biti. I narod je to shvatio.

A lagao je samo da spasi svoju kožu i da ništa čvrsto ne obeća. Sutradan mu je u goste došao i Milorad Dodik s helikopterom. Kažu nenajavljeno, međutim nije bilo nenajavljeno nego navodno dan ranije dogovoreno pošto je postojala bojazan da bi se prosvjed ispred zgrade središnjice HDZ-a mogao proširiti, odnosno doći do neželjene eskalacije sukoba na ulicama Mostara, pa bi trebalo bježati, te je stoga dogovoren i Dodikov dolazak helikopterom ukoliko bi prijatelja Dragana trebalo sklanjati, najvjerojatnije u Mađarsku, gdje se nedavno skrio i onaj Makedonac što je poput Dodika i Čovića jedan od ruskih igrača na Balkanu, a poznato je da je Mađarska jedina preostala ruska baza na području Balkana, pa je ove njihove asove najlakše smještati u tamošnju karantenu.

Dokaz Čovićeve izgubljenosti su i izjave ministrice Jelke Milićević, jedne od najbližih Čovićevih suradnica, izjave koje daju do znanja kako nisu sve ovo očekivali i kako nisu imali prave obrambene strategije. Ipak, narod se, barem sad zasad primirio, pa nije na kraju bilo potrebe za bijeg Dodikovim helikopterom u Mađarsku ili možda i neku “egzotičniju” destinaciju. Čović ostaje ovaj vikend doma, no već s nedjelje mora put Zagreba gdje se, pouzdano znamo, treba naći sa dvije osobe. Jedna osoba je Andrej Plenković, a druga nije Kolinda Grabar Kitarović, nego Mijo Brajković.

Vjerovali ili ne ali progutao je ego i odlazi po savjete kod Mije Brajkovića ne bi li eventualno našao neku spasonosnu formulu za opstanak, no dobro upućeni izvori nas uvjeravaju kako za Aluminij spasa više jednostavno nema. Čak su se pojavile glasine kako je sve ovo smišljeno napravljeno zbog izgradnje drugih gospodarskih projekata na prostoru bivšeg Aluminija, konkretno najmodernije spalionice otpada u ovom dijelu Europe, a što je prijeko potrebno i Mostaru i Hercegovini, premda bi ovo opet trebalo uzeti s velikom rezervom, jer bi i to mogao biti samo jedan od tih silnih pokušaja iz HDZ-a da se koliko-toliko primiri razularena masa, jer ukoliko se kojim slučajem ponovi sličan prosvjed pitanje je gdje u konačnici sve to može otići?

Sada je stvoren nekakav krizni stožer, no ništa po zakonu nije napravljeno, zaključke nitko nije potpisao, nije dogovoreno tko će šta učiniti, kada i gdje, a u Bosni i Hercegovini malo pomalo dolazi vrijeme kada se zakoni moraju poštovati, poglavito kada uskoro dođe do toliko željenih promjena u našem pravosuđu, te se maknu Tegeltija i drugi “ljudožderi”.

Izvor: dnevno.ba

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više