Think Different
Glas slobodne Posavine!

Komšić: Zastupam hrvatske interese bolje nego Čović

Nakon Dodikovih optužbi na račun Komšića

0 41

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je za ATV da je su “Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata”. Vrlo brrzo je uslijedio Komšićev odgovor.

“Vrlo je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata”, rekao je Dodik i dodao da se u Komšićevoj politici vidi velika naklonjenost “političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.”

“Sama činjenica da su mu gotovo sve općine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručile da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delekitimiran”, kazao je Dodik.

Vrlo brzo je ulijedio odgovor Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, Dodikovog kolege u Predsjedništvu BiH.

“Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, koji javno poziva na odustajanje od MAP-a u korist formiranja Vijeća ministara bez usvajanja ANP-a i nastavka NATO integracija”, kazao je Komšić.

“Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može”, zaključio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Izvor: republikainfo.com

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više