Think Different
Glas slobodne Posavine!

Komšić: Nećete više nikad postavljati bodljikave žice

Neka Vučić i Dodik zaborave na Veliku Srbiju

2 143

Postalo je očito da kada Milorad Dodik govori o razgraničenju na Kosovu on zapravo govori o nekakvom razgraničenju unutar Bosne i Hercegovine, što je danas i eksplicitno priznao kazavši da se za takvo razgraničenje zalaže i u Bosni i Hercegovini, pozivajući se pri tome na Vučićeve riječi da nema niko normalan ko se ne slaže sa Dodikom, kazao je danas predsjednik DF-a, Željko Komšić.

“Mi u Bosni i Hercegovini se konačno moramo prestati zavaravati da je sve dio predizborne kampanje. Postoji jasna namjera i plan da se proces podjele naše države, koji je započet velikosrbijanskom agresijom, konačno i dovrši”, rekao je Komšić.

On smatra da Dodik neće prestati da priča o nekakvom razgraničenju, niti mu iko može zabraniti da to priča.

“Moramo se uozbiljiti i jasno staviti do znanja da u realizaciju onoga o čemu priča ne može ući. Ukoliko nešto poput toga u svojoj ludosti Milorad Dodik pokuša, morao bi znati da će u tome biti spriječen, jer ne smije se i neće se dozvoliti nikakva demonstracija sile sa od strane njegovog režima i režima Aleksandra Vučića.

Konačno zaboravite na Veliku Srbiju i vi gospodine Vučiću, i vi gospodine Dodik. To vam neće proći. Nećete više nikada postavljati bodljikave žice koje pominjete”, kazao je Komšić.

2
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
1 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
2 Autori komentara
adminMax Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Max
Gost
Max

Premda Srbija ima jasne aspiracije prema susjedima, pogotovo zapadnim, kada je Dodik u pitanju riječ je o predizbornim folovima. Zna on da bi svako odstupanje od Daytona za njega značilo političku smrt. Nego se samo folira. I vjerojatno će mu uspjeti. Na ovu njegovu retoriku Srbi će se uhvatiti kao pijan plota i on će na taj način dobiti izbore. Tako se ovce šišaju. Zna Dodik on je stari čoban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više