Think Different
Glas slobodne Posavine!

Kolinda Grabar Kitarović sve je više izložena izljevima sprdnje

Savjetnic ju ne upozoravaju

0 155

Ženske osobe plave kose popularno nazvane „plavuše“ su česta tema u vicevima. U novije vrijeme je novost, da se kroz pričanje mnogobrojnih viceva o anonimnoj plavuši, sada eksplicite navodi „plavuša Kolinda“.

Izdvojit ću jedan vic, jer upravo sada vremenski koincidira s uspjehom „vatrenih“ na SP u Rusiji prije godinu dana.

Vic glasi: Dolazi Kolinda kod urara i moli da joj zamjeni bateriju na ručnom satu. Urar gleda sat i utvrđuje da sat nema bateriju nego se pokreće s mehanizmom na navijanje. U tom smislu obavještava Kolindu nakon čega ona u urarskom servisu započinje glasnim uzvikivanjem: „Hrvatska, Hrvatska, naprijed Hrvatska“.

Politički analitičar Slaven Letica je kao gost u televizijskoj emisiji  „Bujica“ ( 23. 02. 2018.) između ostalog spomenuo, da je napisao jednu bajku sa četiri glavna lika od kojih je jedan maskiran kao „uboga sestrica blesica“. Radi se o Kolindi Grabar Kitarović aktualnoj predsjednici RH.

Dr. Ante Glibota, ugledni hrvatski intelektualac, domoljubno potvrđen kao jedan od viđenijih „hrvatskih proljećara“, već duže vrijeme živi u Francuskoj. Od tamo prati zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni. Poznate su njegove žestoko kritičke opservacije o kvaliteti, stilu i načinu na koji KGK obnaša predsjedničku dužnost. Alergičan je na njene pretjerane modne egzibicije, koje su daleko uočljivije i zapamtive, nego državnički učinci. Naziva ju posprdno „šnajderica s Pantovčaka“.

Zanimljivo je, da KGK gotovo nikada ne priča viceve. Zašto? Za tako nešto treba talenta, sposobnosti. Previše je kruta, da bi mogla nasmijati sugovornika.

S druge pak strane njeni savjetnici do kojih sigurno dopiru posprdni sadržaji o KGK nemaju hrabrosti upozoriti ju na tu činjenicu. A trebali bi. Imala bi autentičnu percepciju javnosti o vrijednosti svog lika i djela.

Spomenuti savjetnici, ali i ostali djelatnici Ureda Predsjednice radije igraju poltronsku, ulizivačku ulogu. I o jednoj od osoba iz tog kruga, a koja inače priprema Kolindine govore, kruži priča, da te iste govore zatim pažljivo sluša sjedeći u prvom redu nekog skupa i pritom još radi zabilješke.

Autor: Denis Dorić – Den, nezavisni istraživač

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala e-Posavina.com

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više