Think Different
Glas slobodne Posavine!

“Ja podržavam Kolindu , a moja supruga simpatizira Škoru!”

Zdravko Tomac u Bujici

1 41

Mislim da će u drugi krug predsjedničkih izbora ući Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro i da će u drugom krugu biti žestoka borba – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji bivši potpredsjednik Vlade demokratskog jedinstva, dr. Zdravko Tomac. Tijekom emisije nije skrivao da podupire Kolindu, ali njegova supruga Ankica je za Škoru: – Ona jako simpatizira Miroslava Škoru!

“Milanović bi bio katastrofa za Hrvatsku, a Davor Bernardić je moje najveće razočarenje,” prokomentirao je nekadašnji Bernardićev mentor odluku šefa SDP-a da kandidira Zorana Milanovića za predsjednika države.

TOMAC BRANIO SUSRET KOLINDE I VUČIĆA!

Bernardić je često dolazio kod mene kada ga je Milanović progonio i ja sam mu davao savjete, branio sam ga, rekao sam mu da bude strpljiv i da će doći njegovo vrijeme –  prisjeća se Tomac i nastavlja: – I kada je došlo njegovo vrijeme, očekivao sam da će vrlo jasno reći da se umjesto jugoslavenske, prokomunističke politike, SDP mora vratiti u hrvatsku socijaldemokraciju. Bernardić je propustio priliku da izađe s jednim modernim, socijaldemokratskim, hrvatskim programom i oslonio se na projugoslavensku, titoističku politiku i tako je nisko pao da čak govori kako će vratiti Trg Maršala Tita! Bernardić traži podršku bivših komunista i sadašnjih mentalnih komunista i oni računaju da takvih ima 20 posto. I oni idu na tu bazu, to su i Milanovićevi glasovi. Milanović ne može prijeći 20 posto!

Profesor Tomac je tijekom emsije pokušao braniti politiku Kolinde Grabar-Kitarović, njezin odlazak kod Porfirija, savez s Pupovcem i Plenkovićem, te susret s Aleksandrom Vučićem, no, ipak je priznao da predsjednica nije smjela ratne udovice  nazvati marginalkama i da se Rozalija Bartolić zbog toga s pravom “osjećala loše”… Na kritike da je Kolinda podržala Marakeški sporazum, a sada radi predizborne kampanje nastupa protumigrantski, Tomac je rekao da “nije znao za to”, dok na pitanje zašto u četiri i po’ godine nije pomiolovala ni jednog hrvatskog branitelja, Tomac nije imao konkretan odgovor.

ČIČKOVA POTPORA ŠTETI AKTUALNOJ PREDSJEDNICI!

Profesor je javno osudio izbacivanje dr. Igora Peternela iz HHO-a: – Taj čovjek koji je izbačen, jako mi sviđa kao ozbiljan znanstvenik, dobar domoljub i Hrvat. Peternel uvijek nastoji argumentirati svoje stavove. S nekim se njegovim stavovima ne slažem, ali ga jako poštujem.

Tomac smatra kako Ivan Zvonimir Čičak svojom potporom, zapravo šteti aktualnoj predsjednici: “Čičak je Čičak! Kad pogledate sve njegove obrate i prisjetite se slike kako je stajao nogom na trbuhu bivšeg predsjednika Mesića, to nam sve govori o čovjeku koji je vrlo promijenjiv. Za razliku od Peternela, ja ne vjerujem puno Čičku!

Na to se nadovezao voditelj: – Rekli ste da je s nogom na trbuhu stajao Mesiću, a pred predsjednicom su mu spale hlače… Bio je za Mesića, a sada javno kaže da se kladi na Kolindu!

TOMAC: PIŠEM KNJIGU O KOLINDI, A NAPISAT ĆU I O ŠKORI, AKO BUDE PREDSJEDNIK!

Profesor Tomac piše knjigu o Kolindi ‘Narodna predsjednica’, što je i bio povod za emisiju: – Nastavljam svoju tradiciju, jer sam napisao više knjiga o dr. Tuđmanu kao prvom predsjedniku, više knjiga o Mesiću i knjigu ‘Crveni predsjednik’ o Ivi Josipoviću, koju smo zajedno propagirali i koja je pridonjela pobjedi Kolinde Grabar-Kitarović.

Voditelj je na to konstatirao: – Profesore, želim vam još barem deset godina života, pa da stignete napisati i knjigu o predsjedniku Miroslavu Škori!

Tomac je odgovorio: – Ako bude izabran za predsjednika, ako ja budem mentalno u snazi, kao što sam sada, svakako ću je napisati! Ja na poznam osobno Miroslava Škoru, ali ga cijenim kao dobrog komunikatora, sjajnog pjevača, kompozitora i sjajnog poslovnog čovjeka. Spadam u one ljude koji smatraju da je vrlina uspjeti u životu.

TOMAC OTKRIO: “JA SAM TUĐMANU PREDLOŽIO MATU GRANIĆA ZA MINISTRA VANJSKIH POSLOVA!”

Tomac je u Bujici po prvi puta javno otkrio kako je Kolindin glavni savjetnik Mate Granić postao Tuđmanov ministar vanjskih poslova: – U to vrijeme smo Tuđman i ja bili u dobrim odnosima. Kada je Tuđman maknuo Zvonka Šeparovića, pitao me koga da metne za ministra vanjskih poslova? Ja sam mu rekao da stavi Matu Granića! Tuđman se trgnuo, jer nije volio Matu Granića. Ali je ipak poslušao moj savjet…

Uslijedilo je pitanje voditelja kako komentira Granićevo zauzimanje za ukidanje Herceg-Bosne i protivljenje ulasku hrvatskih vojnih snaga u Banja Luku? Tomac je nastavio braniti Kolindinog savjetnika: – Mislim da se preuveličava uloga Mate Granića!

Pa preuveličao ju je sam Granić u knjigi ‘Diplomatska oluja’ – nadovezao se voditelj.

Tomac i voditelj Bujice složili su se oko toga da bi Milanović kao predsjednik bio poguban za Hrvatsku: – To bi bila katastrofa! Kad se nekog bira za predsjednika Hrvatske, onda ga se treba birati na bazi onog dobrog što je uradio za narod i državu, a ne na bazi onogo što je učinio loše. Milanović za Hrvatski narod nije napravio ništa dobro i sve što je radio bilo je protiv interesa Hrvatskog naroda.

Bujica

1
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
0 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
1 Autori komentara
zdravko santini Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
zdravko santini
Gost
zdravko santini

Super … Kolinda ide na izbore kao kanjdidat ljevice, a Skoro desnice pa sta bude … sve pet

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više