Think Different
Glas slobodne Posavine!

Injekcija bez igle kreće na tržište

Tko se boji igala još...

0 271

Svima koji se boje igle ovaj će injektor uvelike uljepšati posjete liječniku. Startup pod nazivom Portal Instruments koji predstavlja spinout znanstvenika i profesora termodinamike Iana Huntera s MIT-a…

…započinje s komerzijalizacijom svojeg istraživanja, zahvaljujući kojem je proizveden injektor bez igle koji će smanjiti bol i anksioznost kod osoba koje iz raznih razloga trebaju primati injekcije te olakšati i ubrzati proceduru injektiranja liječnicima i medicinskom osoblju.

Novi “jet-injection” uređaj pod nazivom PRIME koristi mlaz lijeka pod visokim pritiskom koji nije deblji od nekoliko vlasi kose. Novi injektor omogućuje prilagođavanje doziranja lijeka kroz kožu kako bi se precizno prilagodili tretmani za pojedinačne pacijente i gotovo u potpunosti eliminirala bol.

Uređaj je spojen na aplikaciju koja prati svaku dozu i učinke lijeka, informacije učitava u oblak i omogućuje pristup podacima liječniku i pacijentu.

PRIME će se prodavati liječnicima, ali i pacijentima uz recept, a na tržište će ga dovesti veliki japanski farmaceutski div Takeda, koji će prve injektore prodavati opremljene svojim Entyvio lijekom za pacijente s ulceroznim kolitisom i Chronovom bolešću, no ubrzo će se pomoću njih ubrizgavati mnoštvo lijekova napravljenih od bioloških komponenti poput proteina i živih stanica koji trenutno zahtijevaju injektiranje iglama. To će uključivati hormonske terapije, inzulin, cjepiva i druge lijekove za kronične bolesti, pa će PRIME biti od najveće koristi onima koji si moraju često ili svakodnevno ubrizgavati terapije, no vjerujemo da će se najviše dopasti djeci i plašljivcima te će u potpunosti zamijeniti današnje autoinjektore poput EpiPena.

Izvor: vidi.hr

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više