KO(S) JE KO(S) U BOŠNJAKA

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor:  e-Posavina 24. Svibanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Prvi predsjednik SDA, prvi komandant PL-a, Prvi načelnik Štaba ARBiH, reis-ul-ulema bili suradnici KOS-a?!

A sve smrdi da je pisanje Mustafe Drnišlića u „Stavu“ još jedna kosovska ujdurma Bošnjacima u stilu „čavče pod golupče“; da se optuže drugi za izdaju kako bio stvarni izdajnici počivali u miru ili uživali u raskošu i blagodatima kosovskog nasljeđa!  

Drvi, drvi taj nekakav veliko-Bošnjak Mustafa Drnišlić što pod maskom i lažnim imenom piše po „Stavu“ , grize nokte, hrokti i psuje Nedžadu Latiću što je objavio spisak, zapravo preuzeo i prenio spisak suradnika KOS-a sa jednog hrvatskog portala, na kojem se između ostalih nalaze i imena Alije Izetbegovića, Sefera Halilovića, Mehe Karišika, pa i Dževada Galijaševića itd.

Šta je kriv Latić što je dozvolio da se na The Bosnia Timesu, kojeg uređuje, objavi vrlo neprijatna informaciju o Izetbegoviću?! Čak je i u obradi prenosa informacije naglašeno čitaocu o kakvoj vrsti portala se radi i da je kao takvu treba uzeti sa rezervom. Da je u domenu jednog medija da otvori arhive tajnih komunističkih službi DB-a i KOS-a, to bi sigurno urednik The Bosnia Timesa učinio i objavio najcrnju i najgoru moguću informaciju o bilo kome! Ali nažalost još uvijek i Sarajevo i Beograd ljubomorno čuvaju tajne arhive zloglasnih komunističkih službi.

To što je procurilo u javnosti je faktički ukradeno i na tome je najviše uradila (pro)zapadna strana bivše Jugoslavije, Slovenija i Hrvatska. Čak i ono što imamo objavljeno u Bosni i Hercegovini „zasuka“ je hrvatskih bivših agenata Udbe. Tako su nastale knjige „zelena“, crvena“ i „plava“ u kojima su objavljeni spiskovi sveštenika suradnika Udbe.

Ali, ako bi Bošnjaci rezimirali ovu temu, na ono što znaju do sada o suradnicima tajnih komunističkih službi iz njihovih redova, ili prvih safova, trebaju zaplakati nad gorkom spoznajom u kojoj mjeri su bili umreženi u udbaško-kosovski velikosrpski projekat.

Sama činjenica da je Fikret Abdić bio suradnik KOS-a, potom Adil Zulfikarpašić, bez obzira na imidž disidenta, bio major KOS-a, potom prvi komandant Patriotske lige Meho Karišik zvani Kemo, potom Sefer Halilović zvani Boris, kao načelnik Štaba VKOS BiH, potom Fikret Muslimović zvani Fićo, nezvanični ideolog i prvi obavještajac Armije BiH, pa ako se tome dodaju i spekulacije o suradnji Salima Šabića, Šefke Omerbašića, pa i Mustafe Cerića, sa tajnom komunističkom policijom, onda skorašnja povijest Bošnjaka je vrlo upitna sa stanovišta pitanja ko je stvarno bio ko(s) u Bošnjaka!

A sve smrdi da je pisanje Mustafe Drnišlića u „Stavu“ još jedna kosovska ujdurma Bošnjacima u stilu „čavče pod golupče“; da se optuže drugi za izdaju kako bio stvarni izdajnici počivali u miru ili uživali u raskošu i blagodatima kosovskog nasljeđa!

Izvor: thebosniatimes.ba

Pročitano 324 puta Posljednja izmjena dana: 24. Svibanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas