DA SE NE ZABORAVI: Sve je počelo upadom Srbije u platni sistem Jugoslavije

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor:  e-Posavina 19. Veljača, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jugoslavija je bila savez ravnopravnih Republika, koje su dobrovoljno ušle u taj savez. Jedna od tih Republika je bila i Bosna i Hercegovina. Isto tako ravnopravna, kao što je bila i Srbija i Hrvatska i sve druge Republike.

Jugoslaviju je rasturila Srbija. Prvo, upadom u platni sistem SFRJ, u ljeto 1990. godine, kad je Milošević naštampao para, toliko, da je marka, koja je tada vrijedila 7 markovićevih dinara, skočila na 11,5, a u listopadu te iste godine, na 13. Onda je Srbija, na neustavan način, mijenjala svoj Ustav, tako da je ukinula autonomije Kosovu i Vojvodini, a njihove predstavnike zadržala u predsjedništvu i institucijama SFRJ. E zato, što ostale Republike, nisu željele da ih Srbija pljačka, kako je to činila i do 1990., ali ne na tako bezobziran način, a po Ustavu iz ’74, željele su da se oslobode jarma Srbije, koja je ionako, uvjek smatrala da je Jugoslavija njihova imperija.

Onda je Srbija, radi želje za istupanjem Slovenije iz SFRJ, a na što je po Ustavu Slovenija imala pravo, napala Sloveniju. Onda je Srbija, pod plaštom brige i očuvanja SFRJ napala i Hrvatsku. A, onda je Srbija, pod pričom o ugroženosti srpskog naroda i spriječavanju njihovog biološkog očuvanja i prijetnje genocida u Bosni načinila genocid i nastojala da istrijebi nesrbe, što joj je u velikoj mjeri i uspjelo.

Rat u BiH je započeo otvorenom agresijom Srbije i Crne gore, tadašnje zajednice Savezne Republike Jugoslavije, još u studenom 1991. napadom na selo Ravno u Hercegovini. Onda su, pod izgovorom o vojnim vježbama, ukopali svo teško oružje i oruđe po dominantnim kotama BH gradova, a radi rata u Hrvatskoj, digli rezervni sastav, dovodeći u tu vojsku, četničke dobrovoljce, koji su u toj vojsci, koja se nazivala JNA, ta srpska zgadija, nosila četnička obilježja. Onda su, iz kasarni u Sarajevu, ubijali civile, npr. djecu, koja su igrala košarku na obližnjem košarkaškom terenu. Onda su, dozvolili Arkanu, da sa svojim banditima dođe u Bijeljinu i napravi pokolj, a nakon tog pokolja, zapovjednik ganrizona, neki general JNA, od tog istog Arkana, a u pratnji Biljane Plavšić prima raport.

E, onda su, Međunarodnim priznanjem Republike BiH u UN-u, morali napustiti tu, samostalnu i suverenu državu Republiku BiH. A “napustili” su je tako, da su sve to što su ukopali oko gradova, na dominantnim kotama, predali u ruke četnika i nelegalne vojske u nezavisnoj suverenoj državi BiH, a iz Generalštaba, poslali sve oficire JNA, koji su rođeni u Bosni, u nelegalnu i paradržavnu vojsku, tzv. Vojsku Republike Srpske. I sve te oficire, cijeli rat, držali su na svom platnom spisku.

U vrijeme okupacije Podrinja, Zvornika, Foče, Višegrada, iz susjedne države, SRJ, iz njene Republike Srbije, dok su paravojne formacije četnika, došlih iz Srbije, klali, ubijali i pljačkali po tim gradovima, oni su artiljerijom gađali po brdima i putevima, kojim je izbjeglo stanovništvo ispred četničkog pokolja, pokušavao da napusti ta mjesta stradanja. Onda je SRJ, cijeli rat slala paravojsci pobunjenih Srba, svu logističku pomoć, kao i regularne vojne i policijske jedinice. Dokaz za to je sudjelovanje Crvenih berektih, regularne jedinice DB SRJ, na čelu sa zapovjednikom Legijom. Učešće Škorpiona, također specijalne policijske jedinice, a o tome ima i snimak na YuoTube-u, kad ta gamad, ubija onih 6 nesretnih dječaka.

Dakle, zašto Srbija, koja negira sudjelovanje u ratovima, pa i u ratu u BiH, a ako joj i jeste stalo do istine, ne otvori arhivu Generalštaba Vojske Jugoslavije i priloži ih, JAVNO, sudu u Haagu i da se sudi po njima?

Autor: Senad Aščerić | dnevno.ba

 

 

 

Pročitano 313 puta Posljednja izmjena dana: 19. Veljača, 2017.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas