DA SE NE ZABORAVI: Sve je počelo upadom Srbije u platni sistem Jugoslavije

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor:  e-Posavina 19. Veljača, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jugoslavija je bila savez ravnopravnih Republika, koje su dobrovoljno ušle u taj savez. Jedna od tih Republika je bila i Bosna i Hercegovina. Isto tako ravnopravna, kao što je bila i Srbija i Hrvatska i sve druge Republike.

Jugoslaviju je rasturila Srbija. Prvo, upadom u platni sistem SFRJ, u ljeto 1990. godine, kad je Milošević naštampao para, toliko, da je marka, koja je tada vrijedila 7 markovićevih dinara, skočila na 11,5, a u listopadu te iste godine, na 13. Onda je Srbija, na neustavan način, mijenjala svoj Ustav, tako da je ukinula autonomije Kosovu i Vojvodini, a njihove predstavnike zadržala u predsjedništvu i institucijama SFRJ. E zato, što ostale Republike, nisu željele da ih Srbija pljačka, kako je to činila i do 1990., ali ne na tako bezobziran način, a po Ustavu iz ’74, željele su da se oslobode jarma Srbije, koja je ionako, uvjek smatrala da je Jugoslavija njihova imperija.

Onda je Srbija, radi želje za istupanjem Slovenije iz SFRJ, a na što je po Ustavu Slovenija imala pravo, napala Sloveniju. Onda je Srbija, pod plaštom brige i očuvanja SFRJ napala i Hrvatsku. A, onda je Srbija, pod pričom o ugroženosti srpskog naroda i spriječavanju njihovog biološkog očuvanja i prijetnje genocida u Bosni načinila genocid i nastojala da istrijebi nesrbe, što joj je u velikoj mjeri i uspjelo.

Rat u BiH je započeo otvorenom agresijom Srbije i Crne gore, tadašnje zajednice Savezne Republike Jugoslavije, još u studenom 1991. napadom na selo Ravno u Hercegovini. Onda su, pod izgovorom o vojnim vježbama, ukopali svo teško oružje i oruđe po dominantnim kotama BH gradova, a radi rata u Hrvatskoj, digli rezervni sastav, dovodeći u tu vojsku, četničke dobrovoljce, koji su u toj vojsci, koja se nazivala JNA, ta srpska zgadija, nosila četnička obilježja. Onda su, iz kasarni u Sarajevu, ubijali civile, npr. djecu, koja su igrala košarku na obližnjem košarkaškom terenu. Onda su, dozvolili Arkanu, da sa svojim banditima dođe u Bijeljinu i napravi pokolj, a nakon tog pokolja, zapovjednik ganrizona, neki general JNA, od tog istog Arkana, a u pratnji Biljane Plavšić prima raport.

E, onda su, Međunarodnim priznanjem Republike BiH u UN-u, morali napustiti tu, samostalnu i suverenu državu Republiku BiH. A “napustili” su je tako, da su sve to što su ukopali oko gradova, na dominantnim kotama, predali u ruke četnika i nelegalne vojske u nezavisnoj suverenoj državi BiH, a iz Generalštaba, poslali sve oficire JNA, koji su rođeni u Bosni, u nelegalnu i paradržavnu vojsku, tzv. Vojsku Republike Srpske. I sve te oficire, cijeli rat, držali su na svom platnom spisku.

U vrijeme okupacije Podrinja, Zvornika, Foče, Višegrada, iz susjedne države, SRJ, iz njene Republike Srbije, dok su paravojne formacije četnika, došlih iz Srbije, klali, ubijali i pljačkali po tim gradovima, oni su artiljerijom gađali po brdima i putevima, kojim je izbjeglo stanovništvo ispred četničkog pokolja, pokušavao da napusti ta mjesta stradanja. Onda je SRJ, cijeli rat slala paravojsci pobunjenih Srba, svu logističku pomoć, kao i regularne vojne i policijske jedinice. Dokaz za to je sudjelovanje Crvenih berektih, regularne jedinice DB SRJ, na čelu sa zapovjednikom Legijom. Učešće Škorpiona, također specijalne policijske jedinice, a o tome ima i snimak na YuoTube-u, kad ta gamad, ubija onih 6 nesretnih dječaka.

Dakle, zašto Srbija, koja negira sudjelovanje u ratovima, pa i u ratu u BiH, a ako joj i jeste stalo do istine, ne otvori arhivu Generalštaba Vojske Jugoslavije i priloži ih, JAVNO, sudu u Haagu i da se sudi po njima?

Autor: Senad Aščerić | dnevno.ba

 

 

 

Pročitano 1010 puta Posljednja izmjena dana: 19. Veljača, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas