Vremeplov 29

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 05. Listopad, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Jedan od glavnih ideologa Komunističke partije Jugoslavije i mogući Titov nasljednik, Milovan Đilas, osuđen je 5. listopada 1957. godine na sedam godina zatvora zbog protivljenja Titu i komunističkom režimu.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 06. Kolovoz, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kada su snage Hrvatske vojske i policije 5. kolovoza 1995. oslobodile Knin, i neupućeni promatrač mogao je zaključiti da se radi o prijelomnom trenutku rata u Hrvatskoj. Eliminirana je trajna prijetnja teritorijalnoj cjelovitosti države.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 15. Srpanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Punišu Račića ne pamti samo hrvatski narod po lošem, već je po svojim zlodjelima poznat i na sjeveru Albanije, na Kosovu, u Bugarskoj, Makedoniji", navodi se u reagovanju HNVCG.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 13. Srpanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Beogradski tjednik "Nedeljnik" ekskluzivno donosi otkrića akademika Dragoslava Mihailovića o najmračnijoj tajni komunističke Jugoslavije u kojoj su naučnici i ljekari pristali da učestvuju u torturi nad zatvorenicima. Mihailović piše kako je 1998. godine dobio jedno pismo koje je "govorilo o nečemu za čim je tragao dvadeset godina", u pokušaju da otkrije kako je nauka u golotočkim mučenjima "uprljala ruke".

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 10. Srpanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Poruka Clintonu: 'Privatno ćemo prihvatiti zaustavljanje zračnih napada, ali nećemo o tome davati nikakve javne izjave', značila je da Srbi mogu nastaviti planove za zauzimanje Srebrenice...

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 28. Svibanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"U Kopljarima uhvaćeno na spavanju i poklato 24 aktivna komunista od kojih su 20 cigani, koji su priznali da su bili takozvani "jarugaši", danju rade svoje poslove kući, a noću u akciji. Sve sam poklao. Ras Rasa".

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 19. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jugoslavija je bila savez ravnopravnih Republika, koje su dobrovoljno ušle u taj savez. Jedna od tih Republika je bila i Bosna i Hercegovina. Isto tako ravnopravna, kao što je bila i Srbija i Hrvatska i sve druge Republike.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 09. Veljača, 2017. Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pred ovdje prikazanim zločinima, izvršenim nad katolicima i Hrvatima Banjolučke biskupije u Republici Srpskoj, kao i drugdje po Bosni i Hercegovini, a ništa manji nisu izvršeni i nad muslimanima Bošnjacima, ne mogu se zatvarati oči. Jasno se daje za pravo onima koji tvrde da je „Republika Srpska stvorena na zločinima”, i to će trajno obilježavati i pečatiti njezin nastanak!

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 29. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Express otkriva stare vrpce sa sjećanjima Ivana Steve Krajačića, koje objašnjavaju i raspad Jugoslavije, te današnju Hrvatsku. Zadnjih 35 godina nije se znalo kakva je sudbina zatekla 87 vrpci koje je, radi memoara Ivana Steve Krajačića, snimila poznata novinarka Dara Janeković.

Stranica 1 od 3

arhiva domovinski rat

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas