Vremeplov 28

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 06. Kolovoz, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kada su snage Hrvatske vojske i policije 5. kolovoza 1995. oslobodile Knin, i neupućeni promatrač mogao je zaključiti da se radi o prijelomnom trenutku rata u Hrvatskoj. Eliminirana je trajna prijetnja teritorijalnoj cjelovitosti države.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 15. Srpanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Punišu Račića ne pamti samo hrvatski narod po lošem, već je po svojim zlodjelima poznat i na sjeveru Albanije, na Kosovu, u Bugarskoj, Makedoniji", navodi se u reagovanju HNVCG.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 13. Srpanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Beogradski tjednik "Nedeljnik" ekskluzivno donosi otkrića akademika Dragoslava Mihailovića o najmračnijoj tajni komunističke Jugoslavije u kojoj su naučnici i ljekari pristali da učestvuju u torturi nad zatvorenicima. Mihailović piše kako je 1998. godine dobio jedno pismo koje je "govorilo o nečemu za čim je tragao dvadeset godina", u pokušaju da otkrije kako je nauka u golotočkim mučenjima "uprljala ruke".

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 10. Srpanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Poruka Clintonu: 'Privatno ćemo prihvatiti zaustavljanje zračnih napada, ali nećemo o tome davati nikakve javne izjave', značila je da Srbi mogu nastaviti planove za zauzimanje Srebrenice...

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 28. Svibanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"U Kopljarima uhvaćeno na spavanju i poklato 24 aktivna komunista od kojih su 20 cigani, koji su priznali da su bili takozvani "jarugaši", danju rade svoje poslove kući, a noću u akciji. Sve sam poklao. Ras Rasa".

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 19. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jugoslavija je bila savez ravnopravnih Republika, koje su dobrovoljno ušle u taj savez. Jedna od tih Republika je bila i Bosna i Hercegovina. Isto tako ravnopravna, kao što je bila i Srbija i Hrvatska i sve druge Republike.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 09. Veljača, 2017. Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pred ovdje prikazanim zločinima, izvršenim nad katolicima i Hrvatima Banjolučke biskupije u Republici Srpskoj, kao i drugdje po Bosni i Hercegovini, a ništa manji nisu izvršeni i nad muslimanima Bošnjacima, ne mogu se zatvarati oči. Jasno se daje za pravo onima koji tvrde da je „Republika Srpska stvorena na zločinima”, i to će trajno obilježavati i pečatiti njezin nastanak!

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 29. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Express otkriva stare vrpce sa sjećanjima Ivana Steve Krajačića, koje objašnjavaju i raspad Jugoslavije, te današnju Hrvatsku. Zadnjih 35 godina nije se znalo kakva je sudbina zatekla 87 vrpci koje je, radi memoara Ivana Steve Krajačića, snimila poznata novinarka Dara Janeković.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 16. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kako iskrsavaju nova svjedočenja i stari dokumenti o historiji Titove Jugoslavije, ta fraza i ovdje dobija sve više smisla. Sistematski pregled historijskih izvora pokazuje da se iza četiri ili pet najvažnijih događaja Titove Jugoslavije skrivala upravo takva pozadina.  Đilasovim tekstovima, koji su doveli do njegove smjene, kumovao je, recimo, snobovski brak i skorojevićki život Peke Dapčevića koji se, na užas komunista, oženio ljepoticom, balerinom, buržujkom, i brzo se prilagodio Dedinju.

Stranica 1 od 3

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas