Srbi ‘bijesni’ na FIBA-u koja ne priznaje medalje Srbiji osvojene s bivšom Jugoslavijom

Objavljeno u rubrici Sport Autor:  e-Posavina.com 13. Rujan, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Istanbulu se, nažalost bez Hrvatske, igra Europsko košarkaško prvenstvo. U četvrtfinale plasirala se i reprezentacija Srbije, iako znatno oslabljena neigranjem važnih igrača Raduljice te Teodosića.

Međutim, dok im na parketu sve ide kako su zamislili, barem za sada, izvan parketa ”svijet se ponovno urotio protiv njih”, nije lako kad ste ”sami protiv svih.” Nakon što im je FIBA zabranila šajkače, odnosno, nošenje šajkača navijačima spomenute reprezentacije na tribinama ponovno su se suočili s, kako tvrde, ”nepravdom” i to ”još većom.”

Naime, pored svake zastave svake zemlje koja nastupa na EuroBasketu u dvorani u Istanbulu piše broj nastupa i najveći uspjeh. Kao najveći uspjeh FIBA je Srbiji naznačila srebro s Europskog prvenstva iz 2009. godine i to je sve. Nisu im čak priznali ni ono što su osvojili dok su bili u istoj tvorevini, kao ”dva oka u glavi”, s Crnogorcima.

U Srbiji su zbog toga ”poludjeli”. Oni, naime, smatraju da je sve što je košarkaška reprezentacija Jugoslavije, pa i ona predvođena Draženom Petrovićem, Krešom Ćosićem, Tonijem Kukočem, Dinom Rađom… i drugima osvojila zapravo njihovo.

No, FIBA tako ne misli te im nisu priznali 17 medalja koje oni svojataju. Priznaju tek jednu. Očito kako Srbi sve iz bivše zajedničke tvorevine žele prisvojiti, pa i teritorij nekih drugih država, osim dugova te Jugoslavije.

FIBA je na taj način, kako pišu neki srpski mediji, ”sahranila srpsku reprezentaciju”, oni smatraju da je Srbija osvojila 18 medalja na europskim prvenstvima, od toga osam zlata (1973., 1975., 1977., 1989., 1991., 1995., 1997., 2001.), šest srebrnih (1961., 1965., 1969., 1971., 1981., 2009.) i četiri brončane medalje (1963., 1979., 1987., 1999.).

Autor: Miroslav Herceg | narod.hr

Pročitano 583 puta Posljednja izmjena dana: 13. Rujan, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas