eXnews 126

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 19. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jugoslavija je bila savez ravnopravnih Republika, koje su dobrovoljno ušle u taj savez. Jedna od tih Republika je bila i Bosna i Hercegovina. Isto tako ravnopravna, kao što je bila i Srbija i Hrvatska i sve druge Republike.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 09. Veljača, 2017. Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Pred ovdje prikazanim zločinima, izvršenim nad katolicima i Hrvatima Banjolučke biskupije u Republici Srpskoj, kao i drugdje po Bosni i Hercegovini, a ništa manji nisu izvršeni i nad muslimanima Bošnjacima, ne mogu se zatvarati oči. Jasno se daje za pravo onima koji tvrde da je „Republika Srpska stvorena na zločinima”, i to će trajno obilježavati i pečatiti njezin nastanak!

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 29. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Express otkriva stare vrpce sa sjećanjima Ivana Steve Krajačića, koje objašnjavaju i raspad Jugoslavije, te današnju Hrvatsku. Zadnjih 35 godina nije se znalo kakva je sudbina zatekla 87 vrpci koje je, radi memoara Ivana Steve Krajačića, snimila poznata novinarka Dara Janeković.

Objavljeno u rubrici Sport Autor: 25. Siječanj, 2017. Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rukometaši Norveške plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva, koje se održava u Francuskoj, nakon što su u prvom četvrtfinalnom susretu svladali Mađarsku rezultatom 31:28.

Objavljeno u rubrici Sport Autor: 20. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Legendarni Marco van Basten, bliski suradnik predsjednika FIFA-e, iznio je kontroverzna stajališta oko promjena nogometnih pravila.

Objavljeno u rubrici Sport Autor: 18. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rukovodstvo torinskog fudbalskog giganta odlučilo je promijeniti klupski grb, a najodaniji navijači Juventusa ogorčeni su ovim potezom.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 16. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kako iskrsavaju nova svjedočenja i stari dokumenti o historiji Titove Jugoslavije, ta fraza i ovdje dobija sve više smisla. Sistematski pregled historijskih izvora pokazuje da se iza četiri ili pet najvažnijih događaja Titove Jugoslavije skrivala upravo takva pozadina.  Đilasovim tekstovima, koji su doveli do njegove smjene, kumovao je, recimo, snobovski brak i skorojevićki život Peke Dapčevića koji se, na užas komunista, oženio ljepoticom, balerinom, buržujkom, i brzo se prilagodio Dedinju.

Objavljeno u rubrici Vremeplov Autor: 11. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U knjizi ''Moj život'' (2016) , koja je autobiografski zapis dr. Vladimira Velebita (1907 – 2004) uređena i priređena od strane povjesničara Tvrtka Jakovine, nalazimo niz pojedinosti i opisa vrlo važnih vojno – političkih i diplomatskih događaja u kojima je autor učestvovao pod Titovim patronatom.

Objavljeno u rubrici Sport Autor: 07. Siječanj, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Od četvrtka navečer Bojan Magazin novi je trener Labudova! Uže klupsko rukovodstvo  na zatvorenom sastanku odlučilo je Magazina imenovati šefom struke, umjesto dosadašnjeg trenera Mate Neretljaka koji se još jesenas preselio na klupu premijerligaša Metalleghea iz Jajca.

Stranica 1 od 10

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas