Martina Mlinarević-Sopta: 800 KM, naših i njihovih

Gard Autor:  e-Posavina.com 13. Kolovoz, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Uzmi pet minuta vremena, pa pogledaj. Pogledaj im face. Te bolikurac glave. Jer im se može. Pogledaj onda sebe u ogledalu, pa onda malo pogledaj svoj život i život svojih najmilijih.

Šta ti i koliko radiš za 800KM. Ako uopće radiš. Kolika ti je ćaćina penzija. Pa ga pitaj morel' se, s penzijom i lijekovima i računima. Kolika je kirija koju ti plaćaš, a kolika ti rata u banci. Pa zovni brata u Švabiju što se neki dan odselio s kompletnom obitelji. Čisto da vidiš koliko je pločica zalijepio jučer sa sve fugama. Pa djecu svoju pogledaj jer ih ni ove godine nisi mogao odvesti nekoliko dana na more. Ako si uopće imao odmor. A brzo će i škola, i knjige, i torbe, i odjeća za jesen, mora se pratiti moda od potomaka elitnih familija. A đe ti je žena, eno je na kasi u lokalnom supermarketu, crnči za mizeriju, pod stalnom psihičkom torturom gazde postratnog tajkuna. A ti opet šuti. I biraj isto. Isti moralni otpad, profesionalne manekene vitalnih nacionalnih interesa, združenu bagru konstitutivnog lopovluka koja sve čini za narod. Da ga što manje ima ovdje, dakako. Jer tada će njima i njihovoj familiji, braći, djeci, ženama i trebama tek biti sjajno. Ali jebo to. Da se ne sekiraš haj na neki koncert, vikni Za dom spremni, našaraj dva-tri grafita rvatluka, bošnjaštva i srpstva, razvlači zastave, malo se na internetu kolji s rajom po portalima, psuj tuđe matere i sjećaj se rata, čisto da se razgališ.

Pišanje po stanovnicima ovog beznađa kojeg nazivamo državom, dio ko zna koji. Svaka čast sjajnoj ekipi CINa. Još jedan surovi šamar. Šteta što nas ništa, ali baš ništa više ne dotiče. Mi smo nastambina mazohističkih zombija, hipnotizirani bezmudi jad.

Objašnjenje - Delegati Federalnog parlamenta pored svojih plaća koje se broje u više tisuća maraka, pored desetina komisija kojih su članovi i svih ostalih naknada, dobijaju mjesečno i po 800 KM za smještaj, režije i odvojeni život. Neki od njih ne znaju ni adresu ni kat stana koji im građani plaćaju. Jer niti ne borave u tim stanovima. U zadnje dvije godine za smještaj kojeg ne koriste isplaćeno im je više od 825.000 maraka. PO ZAKONU.

Martina Mlinarević Sopta | Facebook

Pročitano 405 puta Posljednja izmjena dana: 13. Kolovoz, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas