DRAŠKOVIĆ: Vrijeme je da priznamo kosovsku stvarnost

Gard Autor:  e-Posavina.com 08. Kolovoz, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da suverenitet Srbije nad Kosovom postoji samo u preambuli njenog Ustava i da robujući toj normi država trpi samo ogromne gubitke i da stoga treba prihvatiti i priznati kosovsku stvarnost.

“Prihvatimo i priznajmo kosovsku stvarnost. Makar i sa zakašnjenjem prihvatimo dokument specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija kao temelj nastavka Briselskog dijaloga s Albancima. Potpišimo sporazum o svestranoj normalizaciji naših odnosa s njima. Neprijateljstvo se gasi prijateljstvom”, naveo je Drašković u autorskom tekstu za Blic.

On je naveo da je kapitulacijom Srbije potpisanom u Kumanovu i Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN, Srbija protjerana s Kosova, njena oružana sila, sva vlast i svaki simbol državnog suvereniteta.

“Vrhovno zapovjedništvo tektonskog nacionalnog sloma i njena propagandna kamarila bučno su, međutim, objavili da su pobijedili NATO i obranili Kosovo. Krila toj morbidnoj neistini raširena su 8. studenog 2006. godine kada je preambulom novog Ustava Srbije teritorija Kosova definirana kao autonomna pokrajima pod suverenom vlašću države”, napisao je Drašković.

Prema ocijeni lidera SPO, tom preambulom je Srbija odredila koji je konačni status Kosova i to usred pregovora koje je vodio Marti Ahtisari.

“Ahtisari je svojim planom nastojao da pravo albanske većine na neovisnost Kosova koje im je dano Rezolucijom 1244 ograniči i uvjetuje mnogo čime, a naročito važnim ustupcima kosovskim Srbima, SPC i državi Srbiji…Srbija je taj plan odbila”, dodao je Drašković. | BETA

Pročitano 243 puta Posljednja izmjena dana: 08. Kolovoz, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas