Božo Skopljaković i HS podupiru Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine

Prenosimo Autor:  e-Posavina 29. Ožujak, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednik Hrvatska stranke BiH Božo Skopljaković pozdravlja i podupire snažne poruke koje je u ime Komisije "Justitia et Pax" Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine javnosti, a poglavito domaćim i stranim čelnicima,  uputio predsjednik monsinjor Franjo Komarica, biskup banjolučki.

„Duboko uvažavam stajališta Komisije „Justitia et Pax“ i apsolutno je i mome biću prirasla poruka „da nas i vlastita povijest opominje da je, u iznalaženju dugoročnijih konstruktivnih rješenja, pogubno voditi se željom za dominacijom jednog nad pripadnicima drugih naroda, etničkih ili vjerskih zajednica. Vodeći se tim vrhunskim načelom za mene osobno, a i za Hrvatsku stranku je prevažan, ohrabrujući poziv predsjednika Komisije, biskupa Franje Komarice, kako je nužno „uvažavajući sve bogatstvo etničke raznolikosti – na pravedan način riješiti i pitanje Izbornoga zakona, ali ne samo u polovici zemlje nego u cijeloj Bosni i Hercegovini i to na način da sva tri konstitutivna naroda i svaki čovjek budu jednakopravni u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Ova snažna poruka u cijelosti je podudarna sa jednom od glavnih programskih odredbi djelovanja Hrvatske stranke na zaštiti hrvatskih interesa i to na cijelom području naše države BiH. Također, ne dvojim i dijelim stajalište „Justitia et Pax“ kako je uistinu moguće „koristeći postojeća iskustva složenih demokracija na europskom kontinentu, kreirati ustrojstvo naše države za svaki narod i svakoga njezina građanina, a ne samo za pripadnike nekog od domicilnih državotvornih naroda, jedne tradicionalne vjerske zajednice ili jedne stranke. Želim vjerovati da će ove snažne poruke Komisije naići na plodno tlo otuđenih domaćih stranačkih vladara, ali i međunarodnih moćnika jer je neupitno „da Bosni i Hercegovini treba više, odlučnije i učinkovitije pomoći i međunarodna politika, osobito političara iz zemalja supotpisnica mirovnog sporazuma u Daytonu 1995. godine“, stoji u priopćenju Bože Skopljakovića

Pročitano 172 puta Posljednja izmjena dana: 29. Ožujak, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas