Saopćenje Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a

Prenosimo Autor:  e-Posavina 02. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Očekujem od glavne tužiteljice Tadić da se napokon otkriju Delalićeve ubice.

Nakon oslobađajuće presude koju je EULEX izrekao Naseru Keljmendiju za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, Fahrudin Radončić, kojeg je propagandna mašinerija SDA i njihova policijsko-tužilačka struktura dovodila u vezu s ovim krivičnim djelom, daje izjavu za medije:

- Od početka smo tvrdili da, kada je ubistvo rahmetli Delalića u pitanju, optužnica jeste montirana u Sarajevu i naručena od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića i braće Čampara. Sada je jasno da je to potvrđeno oslobađajućom presudom međunarodnih sudija u Prištini.

„Slučaj Keljmendi“ i moju tobožnju ulogu u tome Izetbegović je besramno iskoristio i zluoptrijebio da pobijedi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH 2014. godne i to, naravno, nije najveći problem.

Molim da državno Tužilaštvo BiH i glavna tužiteljica, nakon desetak godina ometanja istrage od strane Dubravka Čampare da se otkriju stvarni nalogodavci i izvršioci ubistva, sada razmotri da odredi novi tužilački tim pred kojim će se naći svi koji su montirali meni i drugima da bi sakrili prave ubice.

Rahmetli Delalić, njegova porodica i pravda to zaslužuju jer su platili najveću cijenu bošnjačke državne mafije koja stoji iza ubistva, sakrivanja pravih ubica i pokušaja da se ovaj slučaj pripiše meni.

Isto se odnosi i na montiranu optužnicu protiv mene u Sarajevu u režiji Gorana Salihovića, Bože Mihajlovića i Dubravka Čampare, koja se naslanjala na nepostojeći slučaj u Prištini, a zbog čega sam nevin ležao, sa više drugih lica, u pritvoru i zbog čega smo ja i moja porodica, kao i politički projekt SBB-a, preživjeli neviđenu i dugogodišnju harangu.

Na kraju, što se tiče osuđujućeg dijela za Nasera Keljmendija želim istaći da je to sudski potvrđeno krivično djelo očito podlo zloupotrijebljeno da se fabriciraju spomenute dvije optužnice protiv mene.

Press centar SBB-a

Pročitano 272 puta Posljednja izmjena dana: 02. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas