Veleposlanica Cormack uručila Boži Skopljakoviću odličje SAD

Prenosimo Autor:  e-Posavina.com 25. Listopad, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack primila je 24.10.2017. godine, predsjednika Hrvatske stranke BiH Božu Skopljakovića.

U ugodnom razgovoru gospodin Skopljaković informirao je Maureen Cormack o programskim ciljevima HS BiH sa posebnim naglaskom na euroatlantske integracije, izmjenama Izbornoga zakona, sukladno odluci Ustavnoga suda BiH, i popuni upitnika za Europsku komisiju: „Hrvatska stranka se zalaže za žurno dostavljanje odgovora na upitnik EK te knjiženje vojne imovine na državu BiH, kao preduvjeta za aktiviranje MAP-a.

U tom kontekstu smo apsolutno protiv Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS, jer je članstvo u nekoj vojnoj alijansi isključivo državna nadležnost.

Ne dvojimo kako su BiH potrebne izmjene Izbornoga zakona, ali one moraju biti dio širega političkoga konsenzusa i kompatibilne sa najvišim europskim standardima, a nikako diskriminirajuće po neki narod ili neka područja.

Hrvatska stranka se zalaže za još veći angažman SAD u našoj zemlji tim prije što je upravo prijateljska Amerika bila ključna u uspostavi mira u BiH i što je u političkom i financijskom smislu dala nemjeriv doprinos razvoju naše zemlje“, stoji u priopćenju HS BiH .

Tom prigodom veleposlanica Cormack je uručila odličje SAD, The Legion of Merit, kojim je gospodin Skopljakovića kao visokoga časnika OS BiH i kao vojnog izaslanika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u Washingtonu, odlikovan od strane Pentagona za doprinos u razvoju međusobnih odnosa dvije države, ističe se u priopćenju HS BiH.

Pročitano 410 puta Posljednja izmjena dana: 25. Listopad, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas