Samovoljom protiv HVO-a i istine

Branitelji Autor:  e-Posavina 12. Srpanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Današnje priopćenje počinjemo konstatacijom, a završit ćemo ga pitanjima! Saznali smo da je prekinut rad, u uredu za pravnu pomoć Odbora za branitelje pri HNS-u, uvažene odvjetnice Nike Pinter.

Saznali smo da su odlukom Vlade HNŽ-a, za koju su glasovali i hrvatski ministri kao i sam premijer, dodijeljena financijska sredstva Centru za mir i multietničku suradnju Mostar i to u iznosu od 20.000 KM!

Raspravljajući o napuštanju ureda za pravnu pomoć uvažene odvjetnice Nike Pinter, iskazujemo nezadovoljstvo i ujedno pitamo: “Tko su ti članovi Odbora za branitelje ili predsjedništva HNS-a, koji su sebi za pravo uzeli da nas liše pravne pomoći takvog poznavatelja ratnih događanja u BiH i autoriteta koji se dokazao i kroz Haašku sudnicu?”

Uz ovo pitanje, ide i pitanje: “Tko su članovi Odbora za branitelje HNS-a i kojim su ratnim i poratnim autoritetom stekli to članstvo?”

Drugo pitanje izaziva negodovanje i bijes zbog nebrige za dokazivanje istine o ratu, jer znamo kako Safet Safa Oručević tumači ratna događanja u BiH, a poglavito u Mostaru.

Javno pitamo: “Koji su to ministri iz reda Hrvata (stranačka pripadnost nas ne zanima) koji olako financiraju iskrivljavanje povijesti? Koga, ili što, oni predstavljaju; mislimo na ministre. Odnosno; kome i koliko su novca dali u dokazivanju istine o dvjema agresijama na HVO i hrvatski narod u dolini Neretve.

Premijeru Herceg, to niste smjeli odobriti – potpisati!

U očekivanju reakcije predsjedništva HNS-a, braniteljskih udruga proisteklih iz HVO-a, moramo još jedno pitanje postaviti:

“Koja su sredstva u dokazivanju istine, od vlada županija, odobrena Zdenku Andabaku, Mati Jelčiću, Željku Džidiću, Mati Aničiću.., Miji Jeliću, Željku Šiljegu, Mići Lasiću.., Slobodanu Praljku, Valentinu Ćoriću.., ili je njihova istina na razini Melodija Mostara, pa je dovoljan jedan koncert?”

Voljeli bismo, pardon, tražimo, u najskorijem vremenu odgovore na ova pitanja, u protivnom smo spremni krenuti u akciju dokazivanja nelegitimnosti navedenog odbora pri HNS-u.

Odbor za branitelje HDZ 1990
Franjo Cvitković

Pročitano 527 puta Posljednja izmjena dana: 12. Srpanj, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas