Priopćenje za javnost Uredništva Braniteljskog portala

Branitelji Autor:  e-Posavina 06. Travanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon mjesec dana od poslane zamolbe od strane Uredništva Braniteljskog portala na ruke Predsjedniku hrvatskog Sabora g. Boži Petrovu i predsjedniku Vlade RH g. Andreju Plenkoviću.

Da Uredništvo prime na razgovor, želimo izvijestiti cjelokupnu hrvatsku javnost da do tog sastanka nije došlo.

Naime, Uredništvo je dobilo dopis od tajnice pomoćnice ministra pravosuđa gospođe Vlatke Havidić koja u dopisu koji smo dobili obrazlaže; (citiramo!).

 

Poštovani,

Ministarstvo  pravosuđa Republike Hrvatske zaprimilo je dana 17. ožujka  2017. g.  dopis Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske za postupanje povodom dopisa Uredništva Braniteljskog portala na temu selektivne primjene Kaznenog zakona prema braniteljskoj populaciji.(kraj citata!)…

  • Ovakvim odgovorom Uredništvo Braniteljskog portala nije zadovoljno te je iz odgovora razvidno da je predsjednik Vlade RH – oprao ruke od naše zamolbe te spustio navodno službeni dopis na pomoćnicu ministra pravosuđa gospođu Vedranu Šimundža-Nikolić.
  • Uz svo štovanje zamjenice ministra pravosuđa Uredništvo se ograđuje od ovakvog postupka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te smatra da bi bilo ozbiljnije da je predsjednik Vlade odgovorio da nas ne želi primiti.
  • A, što se tiče našeg službenog dopisa koji je upućen e-mailom i preporučenom poštom, na ruke predsjedniku Hrvatskog Sabora g. Boži Petrovu , od istog nismo dobili nikakav odgovor kao da se radi o nekakvim neozbiljnim ljudima, a ne o jedanaestorici hrvatskih branitelja, dragovoljaca, visokih časnika i ratnih zapovjednika koji se zalažu za očuvanje dostojanstva hrvatskih branitelja i istine o obrambenom hrvatskom Domovinskom ratu te putem Braniteljskog portala i drugih medija to javno i rade.
  • Ovim činom nas jedanaest članova Uredništva Braniteljskog portala nije ničim uvrijeđeno jer smo očekivali takve odgovore (jedan, onaj iz Sabora nismo niti dobili!)
  • Kao što smo i naveli, ništa se drastično „neće dogoditi“ što smo u prvotnoj zamolbi i naveli, ali moramo uputiti oštriju reakciju javnosti jer izgleda da niti predsjednik Vlade kao ni predsjednik Sabora nisu shvatili (ako su pročitali)? Ono važno za što smo sastanak i tražili.
  • Stoga ponovno upućujemo poruku jednom i drugom da svatko od nas jedanaest ima kristalno čist ratni put kao i svoju savjest, ali i ratne zapovjedne odgovornosti kada smo kao takvi u Domovinskom ratu ponekad u trenutku morali donositi vrlo važne odluke, a ne kao što to radi sadašnja administracija kojoj treba više od mjesec dana samo da se udostoji poslati e-mail i nemušto odgovoriti na naš upit.
  • Naša savjest i odgovornost ne dopušta nam da prešućujemo - progone, brze sudske postupke, osude i zatvaranja te ovrhe hrvatskih branitelja i građana RH -te neprocesuiranje ratnih zločinaca iz redova srpske agresorske vojske, ratnih profitera, koruptivnih afera i odnedavno nekoliko velikih gospodarskih afera koje su od velikog nacionalnog značenja što se hrvatskoj javnosti želi pošto poto na razne načine prikazati kao ne baš velik problem. Pitamo se - kako to hrvatski političari nisu reagirali na puštanje Šešelja iz Haškog zatvora, na njegovo oglušavanje na povratak u isti te nepostavljanje pitanja tko je i zašto napisao Šešelju dijagnozu po kojoj je već davno trebao biti pokojni, a on je aktivniji i zdraviji od velike većine hrvatskih branitelja. I pored takve šporke rabote međunarodne politike hrvatski političari nemaju empatije da iz zatvora puste umirućeg Tomislava Merčepa kao i još neke hrvatske branitelje koji trunu u hrvatskim zatvorima koji ne znaju hoće li ujutro osvanuti živi.
  • Osim toga hrvatskoj javnosti ne treba objašnjavati gdje se sad nalazi Hrvatska i što se s njom događa.
  • Savjest nam ne dozvoljava da u ime onih koji su dali svoje mlade živote za neovisnu i samostalnu Hrvatsku, u ime onih suboraca koji su na sebe dignuli ruku te velikog broja naših umrlih suboraca da ostanemo nijemi i sve to promatramo sa strane i na kraju budemo svjedocima raspadanja Hrvatske Države gledajući mlade koji odlaze, gladnu djecu i veliki broj hrvatske sirotinje koja se mora hraniti po kontejnerima ili ako imaju sreću u pučkim kuhinjama i karitasima.
  • No vratimo se na meritum stvari; na selektivnu primjenu kaznenih zakona gdje se pobjednicima sudi po svaku cijenu dok s druge strane agresorima ne sudite. Nadalje- niste reagirali na jurisdikciju srpskog pravosuđa da sudi hrvatskim braniteljima, niste reagirali na Zakošekove laži izrečene u Berlinu i van pameti tvrdnje gdje on hrvatske branitelje naziva fašistima, a Domovinski rat naziva nacionalističkim pokretom Hrvata na čelu kako je rekao s Tuđmanom.

Činjenica je da se DORH u neprocesuiranju srpskog agresora i njihovih zločina obično služi i poziva se na Zakon o aboliciji, primjenjujući samo prvi(1) članak(zbog toga Vam u priopćenu prilažemo prvi, treći i peti članak zakona o oprostu da se napokon prestane sa lažima i ozbiljno počne raditi.

Na samom kraju poručujemo Vam da su samo Hrvatski branitelji pošteno i u potpunosti odradili svoju povijesnu zadaću u Domovinskom ratu tada na čelu sa prvim hrvatskim predsjednikom i vrhovnikom OSRH-a Svi političari nakon tog su svojom „sposobnošću“ i podobnošću doveli Hrvatsku na rub ponora u svakom pogledu.

Nećemo više nikome dozvoliti da se poigrava obrambenim Domovinskim ratom govoreći da je on temelj Hrvatske državnosti, a nečinjenjem rade od njega političku floskulu sličnu onoj „Neka institucije (ne) rade svoj posao“!

Nova politička floskula koja nam u zadnje vrijeme zapinje i to češće za oko jest“kako smo mi mlada demokracija“ i da je sve ovo što se događa sa Hrvatskom po njima normalna stvar i demokratske porodiljne muke „mlade države „ što u prijevodu znači prodavanje magle i zaštita nesposobnih da vode Hrvatsku.

No istina je drugačija. U ovih četvrt stoljeća, hrvatski političari nisu uspjeli konsenzusom donijeti niti jedan strateški dokument po pitanju gospodarstva, razvoja, strateških poslovnih subjekata , a što direktno utječe na nacionalnu sigurnost .

Uredništvo Braniteljskog portala ne traži više nikakav prijem kod predsjednika Vlade i Sabora ali će još žešće i odgovornije raditi na promociji istine o Domovinskom ratu te zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa za što smo dali prisegu još davnih devedesetih.

Poštovanje; u potpisu svi članovi uredništva Braniteljskog portala

1. Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara –zapovjednik Gardijske Bojne Termiti

2. Ivica Pandža –Orkan

3.Ante Katić-Jeri- zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e

4.Ilija Vučemilović – Načelnik oklopništva 1. gbr TIGROVI ..zapovjednik bojne 1.      Gardijske Brigade Tigrovi

5.Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije

6. Boris Klapirić –Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR

7. Stevo Šimunović –Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade

8. Ante Reljanović- Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade

9. Roko Mijić- zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG  Sinj

10.Branimir Petričević – Iso – Ratni zapovjednik Vojnog Središta za obuku

11. Damir Markuš- Kutina – pripadnik HOS-a, Vukovarski dragovoljac

Pročitano 147 puta Posljednja izmjena dana: 06. Travanj, 2017.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas