JOSIP ŠIMIĆ: Pozadina Mektićevih napada na v. d. glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić!

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor:  e-Posavina.com 11. Kolovoz, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Skandalozone press konferencije ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i njegov rat sa cjelokupnim pravosudnim sistemom u BiH, u kojemu se redovito, bez ikakvog povoda na udaru njegovih klevetničkih tvrdnji nađu potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV BiH) Ružica Jukić i v. d. glavnog državnog tužitelja Gordana Tadić, nisu bez razloga.

Verbalni rat, koji već duže vrijeme traje između ministra sugurnosti BiH Dragana Mektića i nositelja najviših pravosudnih funkcija u BiH završio je pred Općinskim sudom u Sarajevu. Ružica Jukić i Gordana Tadić tužile su ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (potrčka Dalide Burzić). Tužbe su podnesene protiv ministra Mektića radi naknade štete zbog kleveta, koje je putem sredstava javnog informiranja plasirao na svojim skandaloznim press konferencijama o nositeljima najviših pravosudnih funkcija u BiH „s ciljem omalovažavanja, vrijeđanja časti i ugleda, te stvaranje negativne slike u javnosti o potpredsjednici VSTV-a Ružici Jukić i v. d. glavnog državnog tužitelja Gordani Tadić“.

Opetovani i orkestrirani huškačko – medijski napadi, pod lupom Stranke Demokratske Akcije, na nositelje najviših pravosudnih funkcija u BiH iz reda hrvatskog naroda intenzivirali su se nakon odlaska Meddžide Kreso sa pozicije predsjednika Suda BiH, koja je na toj dužnosti bila punih 12 godina. Odlazak Meddžide Kreso sa pozicije predsjednice Suda BiH, smjena Gorana Salihovića i izbor Ranka Debevca za predsjednika Suda BiH, apsolutni je poraz za SDA i gubitak moći nad cjelokupnim pravosudnim sistemom u BiH. Diktiranim presudama, koje su donosile u Sudu BiH, po depeši Stranke Demokratske Akcije, koje su se kanalizirale preko Meddžide Kreso, došao je kraj! Kraj nije došao samo diktiranim presudama, kraj je došao i Meddžidi Kreso i svim tužiteljima bliskih SDA, koji su zarad političkih interesa SDA „štimali“ montirane procese desetinama nevinih ljudi, koji su presuđeni na temelju iskaza samo jednog ili dva svjedoka, bez ikakvih materijalnih dokaza. Jedna od žrtvi Meddžide Kreso je i nekadašnja sutkinja Suda BiH Azra Miletić, koja je platila skupu cijenu zbog svoje prijateljske bliskosti sa advokaticom Vasvijom Vidović, koja je opet bliska sa Fahrudinom Radončićem. Na temelju samo jednog iskaza i to zaštićenog svjedoka S1, koji je najprije bio u statusu osumnjičenog, pala je Azra Miletić. Da nije žalosno, bilo bi smiješno! Dva loša ubiše Miloša!

Prije nego li raskrinkamo pozadinu Mektićevih napada na v. d. glavnog državnog tužitelja Gordanu Tadić i objelodanimo stvarne Mektićeve napade na istu, te Mektićevo javno favoriziranje inkriminirane, iskompromitirane i kontroverzne Dalide Burzić na poziciju glavne državne tužiteljice, naime, svi ovi nazovi Ministrovi napori daleko su od istine i poštene nakane. Mektićevi svakodnevni napadi u javnosti na v. d. glavnog državnog tužitelja Gordanu Tadić, u kojima istu optužuje neosnovano, da radi za koaliciju „Za dom spremni“, da je „Tadićeva otvorila predmet protiv Dalide Burzić, jer je vidi kao konkurenciju“..., ovakve Mektićeve izjave dokaz su da je ljudska glupost neograničena iz čega proizlazi zaključak, da je neograničen i broj budala.

Već se u javnosti posljednjih mjeseci pojavila teza, koja „kola“ u svim segmentima društevnog života, da „Mektić laže ko pas“!

Krenimo redom:

Na zadnjoj skandaloznoj ili bolje rečeno show konferenciji, koja me podsjeća na sve, samo ne na konferenciju, koja je održana 17. 07. 2017. godine Mektić je grupo i apsolutno nesonovano optužio Gordanu Tadić, da je „otvorila istragu protiv Dalide Burzić, jer je vidi kao konkurenciju i da pritom vodi rat, samo kako bi Gordana Tadić diskreditirala Dalidu Burzić“, no Mektić ne zna, da je upravo on taj, koji svojim lažima i klevetama grubo i neosnovano, bez ijednoga dokaza, udara po ljudima. Ministrove informacije nisu točne. V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić nije zadužena nijednim krivičnim predmetom, s obzirom na to, izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića nisu točne. Javnost je već ranije obaviještena da je formiran predmet protiv Dalide Burzić, koji je u radu i da se vrše provjere, a u interesu postupka  se ne mogu davati informacije iz istrage.

„Danas sam dobio informaciju da su Gordana Tadić i Tužilaštvo otvorili istragu protiv Dalide Burzić, što je van pameti. A znate zašto? Vidi nju kao konkurenciju. Za mene bi jedina Burzić ispunila najbolje ulogu glavnog tužioca. Zato treba otvoriti istragu, zato je treba diskreditovati, zato treba uništiti svakog ko bi se mogao tu nametnuti po osnovu svojih rezultata i svog rada“ - rekao je Mektić. Van pameti je to, da Dragan Mektić podržava takvu osobu poput Dalide Burzić, koja me podsjeća na hijenu, najnečastiviju od svih životinja, za koju postoje dokazi u Tužiteljstvu BiH i VSTV-u da se bavi kriminalnim i nečasnim radnjama.

“Za mene bi jedina Burzić ispunila najbolje ulogu glavnog tužioca BiH“ – ističe Dragan Mektić, advokat, glasnogovornik i potrčko osramoćene Dalide Burzić. Za Mektića bi Dalida Burzić ispunila najbolje uslove glavnog tužitelja BiH, „al malo sutra“, ili još bolje, ispunila bi samo onda, kad bi Burzićeva (ukoliko bi došla na poziciju glavnog državnog tužitelja) izdala naredbu o obustavi još uvijek aktuelnih istraga protiv ministra Dragana Mektića, koje su dolaskom Gordane Tadić na poziciju v. d. glavnog tužitelja BiH, kako neslužbeno saznajemo, ponovno aktivirane, obzirom, da su istrage protiv Mektića u mandatu Gorana Salihovića, bile obustavljene od strane Hasana Pleha, predstojnika Ureda tada glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića. Kako Hasan Pleh nema tužiteljske ovlasti, Pleh je neovlašteno zatvorio predmet protiv Mektića, jer on de facto i nije mogao to učiniti, obzirom, da je tužitelj taj koji donosi konačnu odluku o sudbini krivične istrage. Dolaskom Gordane Tadić na najmoćniju poziciju u državi, te uvid u brojne nepravilnosti svoga prethodnika i njegovih suradnika, crni su dani za ministra sigurnosti Dragana Mektića. Dogovor na relaciji Mektić -  Salihović, da Mektić neće više prozivati Salihovića, a da će zauzvrat Goran Salihović stopirati sve istrage protiv Mektića, kratko je trajao, jer „sve što je kratko mora biti i za pravdu slatko“!

Više puta iz Tužiteljstva BiH upozoravali su, da ministar Mektić vrši pritisak i utiče na istrage u pojedinim predmetima u kojima se spominje njegovo ime. Stoga, Mektićeva medijska hajka na v. d. glavnog državnog tužitelja BiH Gordanu Tadić, pod izlikom, „kako ne radi ništa“, paravan su, u kojemu Dragan Mektić koristi i medije i bosansko-hercegovačku javnost, kako bi svoj privatni rat pretvorio u „narodni rat“ protiv Gordane Tadić!

Kako saznajemo iz naših izvora bliskih istrazi, istrage oko Mektićeve sumnjive diplome, potom ratni zločini, te brojne nezakonite radnje Dragana Mektića, dok je obnašao funkciju direkora Službe za odnose sa strancima ponovno su alarmirane. „Džentlumenski“ pozivi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića prema v. d. glavnog tužitelja BiH Gordani Tadić, da „izađe s njim na dobar ručak“ (vjerojatno, da je umoli da obustavi istrage), bili su bezuspješni i ekspresno od prve dame Tužiteljstva BiH odbijeni. Tadićevoj nije do Mektićevog ručka, ni do poslova, koji bi se nezakonito sklapali i ugovarali van pravosudne institucije.

Zna to najbolje Gordana Tadić, jer skupu cijenu zbog takvih radnji u kojima Dragan Mektić pokušava uvući sada i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, ispašta upravo njen prethodnik Goran Salihović. Bilo kako bilo, zbog odbijene Ministrove ponude, da „izađe s njim na ručak“, v. d. glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić plaća cijenu Mektićevog svakodnevnog medijskog klevetničkog linča!

Josip Šimić

Pročitano 828 puta Posljednja izmjena dana: 11. Kolovoz, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas