Jesu li mostarski biskupi Žanić i Perić surađivali s KGB-om i Udbom?

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor:  e-Posavina 18. Svibanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Film smo pogledali i ostali šokirani viđenim! Naime, po prvi put uopće prezentiraju se dokumenti KGB-a koji pokazuju kako su velike svjetske tajne službe itekako bile zainteresirane za sve što se događalo u Međugorju. 

Prije nekoliko dana na našu je email adresu stigla obvaijest da pogledamo 4 trailera za film pod naslovom “Od Fatime do Međugorja”, redatelja Ami Drozda iz Izraela. Film je napravljen u produkciji “Nazareth filma”, američko-izraelske kompanije. Film se od jučer (na 100.obljetnicu ukazanja Gospe u Fatimi) može pogledati uz plaćanje od 4.99 USD, na web stranici: www.medjugorje-to-fatima.com.

Traileri su napravljeni vrlo profesionalno i vrlo provokativno, tako da se dobije želja film pogledati sto prije. Možete ih vidjeti i na našoj stranici.

Film smo pogledali i ostali šokirani viđenim! Naime, po prvi put uopće prezentiraju se dokumenti KGB-a koji pokazuju kako su velike svjetske tajne službe itekako bile zainteresirane za sve što se događalo u Međugorju, prenosi Dnevno.hr.

Naime, odmah nakon dva tjedna od kako su djeca posvjedočila da im se ukazala Gospa u Međugorju, u Beograd stize visoka delegacija KGB-a koja se sastaje s predstavnicima UDBA-e! Njih ne zanima vjera, njih zanima kako Međugorje može ugroziti komunistički poredak! I u Jugoslaviji i u svijetu.

Dokumenti svjedoče o višegodišnjem praćenju Međugorja od strane KGB-a i UDBA-e . To možda i ne čudi, ali ono sto je šokantno jest (osim originalnih dokumenata iz Moskve) svjedočenje visoko rangiranoga agenta KGB-a , general-pukovnika Maksimova koji u detalje opisuje kako se ostvarivala suradnja UDB-e i biskupa Žanića. Kako on, nakon što su mu predočeni neki , po njega kompromitirajući dokumenti, pristaje suradjivati s jugoslavenskom tajnom službom! I kako je za mnogo toga optuživao hercegovačke franjevce u kojima je vidio neprijatelje (neki od tih franjevaca zavrsili su zbog toga i u zatvoru!). On se od najvećega promicatelja Međugorja u samo dva mjeseca, nakon što ga je “pritisnuo” poznati UDBA-š Lasić Gorankić, pretvorio u najvećega negatora međugorskih ukazanja.

Također , vrlo šokantno djeluje svjedočenje Maksimova kada govori o sastancima KGB-ovih agenata i biskupa Perića koji, po njemu, nije želio kontakt s jugoslavenskom tajnom službom, ali s KGB-om je imao prisne kontakte. Maksimov ga opisuje kao inteligentnu osobu koja isključivo gleda svoj interes, ali koji patološki mrzi franjevce.

Ovaj film nešto je potpuno novo u tretiranju Međugorja. Ta priča otkriva nešto o čemu se šuškalo i nagađalo, ali nikada nitko nije izašao s materijalnim dokazima oko suradnje biskupa s UDBA-om. O KGB-u da se i ne govori.

Običan gledatelj kojemu je jedino stalo do mira u dusi, ostat će zatečen podacima i tvrdnjama koje ovaj film donosi. Zar je moguće da su na takav nacin komunicirali biskupi i komunističke tajne službe?!

Bit će zanimljivo čuti sto će mostarski biskup Perić reći na tvrdnje autora filma oko njegovih kontakata sa sovjetskom tajnom službom, kao i o tvrdnji da patološki mrzi franjevce zbog njihovoga utjecaja na hercegovačke Hrvate.

Izvor: dnevno.ba

Pročitano 460 puta Posljednja izmjena dana: 18. Svibanj, 2017.

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas