Škrinjica 418

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 28. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Već dugo vremena se svaki puta pred same izbore iz krugova tzv. hrvatske stožerne stranke i plaćenih herceg-bosanskih medija počnu lansirati priče o potrebi stvaranja trećeg entiteta čije formiranje se smatra navodnim ključem opstanka bh. Hrvata na ovim prostorima.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 27. Veljača, 2017. Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Kako bi reagirali hrvatski nacionalisti koji podupiru Kolindin savjet Bošnjacima, kad bi Bakir Izetbegović usudio se poručiti Hrvatima u Hrvatskoj: "Umjesto na prošlost usredotočite se na europski put svoje zemlje..." i nastavio soliti im pamet: "Donosite odluke unutar državnih institucija", dok Milorad Pupovac i njegovi politički Srbi - institucionalno i izvaninstitucionalno - nastavljaju voditi separatističko-secesionističku politiku u Hrvatskoj, onako kako to rade Čović i Dodik u BiH?

Objavljeno u rubrici Škrinjica Napisao 25. Veljača, 2017. Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Prvo je NASA najavila konferenciju za tisak s informacijom kako će na njoj obznaniti veliko otkriće. Svi smo s nestrpljenjem čekali taj trenutak. Posebno oni koji se bave astronomijom i svi oni zaluđeni paralelnim svjetovima i pričama kakve nam samo NASA može ispričati. I nakon pompozne najave došao je i taj trenutak. NASA objavljuje otkriće milenija. Pomoću teleskopa Spitzer otkriven je sistem 7 planeta koji su približne veličine kao naša Zemlja.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 25. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Nego, hajde da se uozbiljnmo i pogledamo, kako teče ova februarska mobilizacija i ko su kandidati za ratište. Pažljivo čitajte, možda je i vaše ime ispod.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 23. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Daytonsko-pariški sporazum 1995., potpisan od Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Jugoslavije, a potvrđen od šest Velikih sila, kreirao je državnu zajednicu BiH kao (kon)federaciju dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda u vidu Ustava (Aneksa 4), i time za mnoga desetljeća zacrtao politička rješenja tog nestabilnog prostora, slično kao što je Berlinskim kongresom 1878. odlučeno da Austro-Ugarska preuzme od Osmanlija „basanski vilajet“ i pokuša ga europeizirirati.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 23. Veljača, 2017. Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Prijedlog je podržao i prof. Zdravko Tomac koji je sinoć u Bujici čak dva puta zaplakao zbog Veselice...  Tomac je konstatirao da će Marko Veselica u hrvatskoj nacionalnoj povijesti biti odmah uz bok Tuđmanu i citirao tekst iz svoje knjige 'Junak našeg vremena', koju je Veselici poklonio prije 11 godina, za njegov 70. rođendan: "Jaki ljudi u patnjama postaju još jači, a slabi se slamaju..."

Objavljeno u rubrici Škrinjica Napisao 23. Veljača, 2017. Komentara (3)
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Kako je lako zapaliti raju samo jednom „tricom“ o Trećem entitetu. Jedan spin završi u eteru i svi se odjednom trznu kao iz nekakve letargije. Jedni iznose svoje ideje o preuređenju BiH. Drugima su puna usta Trećeg da od istog ne stignu ni zijevnuti. Treći sve to lijepo komentiraju, a i oni koji su protiv dođu na svoje. U svakom slučaju potreban je mig „Prvog među jednakim“ i onda misija zvana Treći entitet može krenuti. Bez vođinog poticaja i Treći je tabu.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 22. Veljača, 2017. Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Posljednjih 10 dana, svakodnevno, slušamo komentare na temu "revizija tužbe" BiH protiv Srbije! Komentirala sam i prije, bolje rečeno čim je ta tema postala glavni predmet spočitavanja Bošnjaka i Srba u BiH. Najbliža sam onim komentarima, koji kažu da je razjašnjavanje tih prijekora upravo revizija tužbe i da će sudska presuda, kakva god da bude, biti uvod u kvalitetniji i trajniji mir.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 21. Veljača, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon što je Međunarodni sud pravde, 25. veljače 2007. godine izrekao presudu kojom je po prvi put jedna država proglašena odgovorom za nesprječavanje i nekažnjavanje genocida reakcije u BiH su bile podjeljene, kao što su i danas.

Stranica 1 od 33

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas