Škrinjica 670

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 15. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Haške presude ostale su neiskorištene zato što političke elite nisu željele da se distanciraju od ratnih politika koje su unesrećile milione ljudi, nego su se distancirale od pomirenja i katarze.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 14. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sudije tvrde da Tigar i ostali nisu krivi za ubistvo Šantića, jer tijelo nikad nije pronađeno. No, to što su u hotelu Sedra i na tavanu stare željezničke stanice pronađeni tragovi njegove krvi – sudijama ne znači ništa.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 12. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Analitičari tvrde da je zaoštravanje političkih odnosa u BiH u funkciji predizborne kampanje, ali da izborni proces nije jedini razlog učestalog jezika mržnje i podizanja međunacionalnih tenzija.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 12. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 11. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nesporno jest da je Tuđman vodio politiku podjele BiH: za našu je budućnost štetno hiniti da nije. Javna zgroženost zadnjom haaškom presudom temelji se na masovnom zaboravu Tuđmanove politike prema BiH, o kojem se, međutim, u devedesetim godinama javno raspravljalo ne samo u ondašnjim novinama, nego i na državnoj televiziji gdje se podjela Bosne i Hercegovine otvoreno bila propagirala.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 09. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Haaški sud je parodija od suda, a Praljkova presuda parodija od presude! Zahvaljujući Praljkovom činu jedna farsa postala je tragedija za njega i njegovu obitelji, a u širem kontekstu i za hrvatski narod - izjavio je u Bujici odvjetnik Zvonimir Hodak i nastavio: - To je politički sud osnovan da napravi balans za sve koji su na balkanskom prostoru ratovali i da svi ispadnu podjednako krivi, no Hrvati su ispali daleko najveći krivci!

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 09. Prosinac, 2017. Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Knjiga dr. Cirila Ribičiča, vrlo važnog pravnog eksperta tužiteljstva u Haagu protiv šestorke iz HVO-a, „Geneza jedne zablude“ jedan je od ključnih dokumenata kojim je tužiteljstvo nastojalo utvrditi udruženi zločinački poduhvat, što se i dogodilo. „Recenzije za knjigu napisali su dr. Slaven Letica i dr. Kasim Trnka, a najviše sam ponosan što su predgovore napisali predsjednici Stjepan Mesić i Alija Izetbegović“, rekao je svojevremeno Ciril Ribičič.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 08. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Umjesto da moli za oproštaj i gradi dobrosusjedske odnose Vučić omalovažava Bosnu i Hercegovinu sve glumeći prijateljstvo.

Objavljeno u rubrici Škrinjica Autor: 04. Prosinac, 2017. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Još prije 17 godina (nešto manje) Dobroslav Paraga gostovao je kod Stankovića u sada već kultnoj emisiji "Nedjeljom u 2". To je bilo Paragino prvo i posljednje gostovanje kod Stankovića i općeniti na HTV-u.

Stranica 1 od 52

arhiva domovinski rat

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas