Administrator

Administrator

Počećemo informacijom iz Nezavisnih novina u kojoj se kaže...

„Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa današnjeg prijema u Banjaluci povodom Dana Republike pozvao je sve lokalne zajednice u Srpskoj da u što skorije vrijeme jednu ulicu ili trg nazovu "9. januar". Dodik je naveo da Republika Srpska ponovo slavi rođendan, iako je bilo pokušaja njenog osporavanja.“


Feljton u šest nastavaka: Preko Krležine obmane do zagonetnog Andrića (1. dio)


Gostujući u emisiji “Nedjeljom u dva”, Mesić je istakao da se kod Karamarka ne radi o sukobu interesa ili krivičnom djelu. “Ovdje se radi o moralno-političkoj odgovornosti. Ona je evidentna. Ako misli dobro svojoj stranci, onda mora odstupiti. Morao je znati što mu radi žena”, kazao je Mesić.


Dodikov sat povijesti

Objavljeno u rubrici Politika 24. Svibanj, 2016. 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su na Balkanu najvažniji srpski narod i Srbija i da će ta činjenica jednog dana postati veoma potvrđena i to neće moći niko da zaobiđe, prenosi novinska agencija Patria.


Komentirajući oslobadjajuću presudu Vojislavu Šešelju, spoljnipolitički analitičar, bivši diplomata i kolumnista portala Radiosarajevo.ba Zlatko Dizdarević kaže da nije iznenađen. "Ne zato što drugačije mislim ili zato što su mi emocije drugačije, već zato što je ovo čista politika. Ako će se neko ozbiljnije baviti politikom u ovoj državi, mora mu biti jasno da se politika ne može voditi emocijama.


Predsjednik Erdogan ispada smiješan, kada njemačkog ambasadora u Ankari poziva da mu se žali zbog viceva u jednoj njemačkoj TV-satiri. Njemačka diplomatija pokušava da ga sačuva od blamaže, komentariše Matthias Bölinger.


Vladi Republike Srpske više niko ne želi da pozajmi pare, poručuju iz Partije demokratskog progresa. Nakon što je, prvi put, Vladina aukcija trezorskih zapisa doživjela neuspjeh na Banjalučkoj burzi, u PDP-u tvrde da je to jasan dokaz da u državnoj kasi nema ni marke.


Europsko carstvo ili Europska unija

Objavljeno u rubrici Škrinjica 13. Siječanj, 2016. 0

Nejasne agencije za očuvanje granica EU-a, poput famoznog „Frontexa“, podrazumijevaju kršenje suvereniteta hrvatskih granica i hrvatske teritorijalne cjelovitosti. Hrvatsku suverenost definira odsad Bruxelles, a ne Banski dvori. EK odlučuje koliko afroazijskih migranata Hrvatska mora prihvatiti. Imajući u vidu urođenu servilnost Hrvata i kompleks manje vrijednosti pred pojmom „balkanštine“, Vlada Hrvatske premašit će vjerojatno i zadanu prihvatnu kvotu migranata.


Više od tri mjeseca nakon uručivanja ključeva traktora glavni akteri ove priče o krajnjim korisnicima kod kojih su mašine završile – ne žele razgovarati. Iako je trenutak primopredaje ovjekovječen pred kamerama, tvrde da o svemu - ne znaju ništa.


Diglo se dosta prašine nakon održavanja Javne tribine u organizaciji Hrvatskog saveza HKDU-HRast u Čapljini, posebice nakon saznanja da se jednom od gostiju, hrvatskom admiralu Davoru Domazetu-Loši,...


arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas