Vlada Županije Posavske: Odluke o dodjeli sredstava

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 03. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na jučerašnjem (01.02.2018.g.) zasjedanju Vlade Županije Posavske održane uz predsjedanje Marijana Klaića donesena je Odluka o dodatnom stipendiranju redovitih studenata za akademsku 2017./2018. godinu.

Odobrenom odlukom dodatno se stipendira 20 redovitih studenata za akademsku 2017./2018. godinu i to: dvije stipendije za učenike generacije, devet stipendija po osnovu uspjeha i devet stipendija po osnovu slabog imovinskog stanja. Stipendije će se dodijeliti na temelju javnog natječaja koji će raspisati Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽP, a isplaćivat će se tijekom akademske godine u osam jednakih obroka od siječnja 2018.g. u mjesečnom iznosu od 150,00 KM. Vlada je donijela i Kriterije za dodjelu dodatnih studentskih stipendija u akademskoj 2017./2018. godini.

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2018. g. na poziciji Grant za sufinanciranje osnovnog i srednjeg obrazovanja djece sa posebnim potrebama. Svrha programa je potpora roditeljima djece s posebnim potrebama koja osnovno i srednje obrazovanje realiziraju putem smještaja, prijevoza i školovanja u specijaliziranim ustanovama za obrazovanje i odgoj u Federaciji BiH. Za realizaciju tog programa planirana su sredstva u iznosu od 15.000,00 KM.
Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2018. g. na poziciji Grantovi za šport i kulturu. U okviru Granta za kulturu za pet programa planiran je iznos od 60.000,00 KM. Radi se o programima tradicionalnih manifestacija, programa i projekata kulture, umjetnosti i amaterizma, potpora programima likovne, kazališne i glazbeno-plesne djelatnosti te afirmiranja knjižničke i izdavačke djelatnosti. U okviru Granta za šport za šest programa planirana su sredstva u iznosu od 290.000,00 KM. Radi se o programima i projektima sufinanciranja redovitih aktivnosti i troškova kotizacije natjecanja, sufinanciranja izgradnje, rekonstrukcije i opremanja športskih objekata, sufinanciranja manifestacija, te uz ostalo i potpora udrugama i osobama s invaliditetom iz oblasti športa za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.

Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2018. g. na poziciji Grantovi za financiranje vjerskih zajednica. Programi se odnose na izradu projekata i izvođenje radova za zaštitu sakralnih objekata, programi i manifestacije religijskog sadržaja, izdavačka djelatnost, te programe suradnje i potpore vjerskim zajednicama na području i izvan područja Županije Posavske. Za te su programe planirana sredstva u iznosu od 200.000,00 KM.

Vlada Županije Posavske donijela je i Odluku o davanju suglasnosti na Prijedlog kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federacije BiH.

Izvor: zupanijaposavska.ba

Pročitano 817 puta Posljednja izmjena dana: 05. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas