SLIČNO KAO '5 JE TREĆINA OD 17'- Svi imaju problema s matematikom jer i HDZ-ovac Filipović iz Brčkog tvrdi da je 'nekada 2 više od 3'

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 01. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HDZ BiH se nada poštivanju koalicijskog sporazuma Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović kazao je da HDZ BiH ima potpisan Sporazum o koaliranju unutar trenutačne parlamentarne većine i da je bez obzira na najaktualnija događanja međustranačka suradnja i dalje vrlo dobra.

Naime, zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini Brčko distrikta Tomislav Stjepanović istupio je u ponedjeljak iz te stranke i pristupio HDZ-u 1990 te neovisne zastupnike čime je HDZ BiH izgubio skupštinsku većinu, a istu dobio HSS Braća Radić sa sada neovisnim Stjepanovićem.

Predstavnici HDZ-a BiH u Skupštini Brčko distrikta, unatoč što nemaju natpolovičnu većinu zastupnika iz reda hrvatskog naroda, vjeruju da će i dalje biti dio skupštinske većine, te da će i u takvim okolnostima biti usvojen proračun Brčko distrikta za tekuću godinu. Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović kazao je da HDZ BiH ima potpisan Sporazum o koaliranju unutar trenutačne parlamentarne većine i da je bez obzira na najaktualnija događanja međustranačka suradnja i dalje vrlo dobra, piše FENA.

"Upravo stoga vjerujem da skupštinska većina neće pretrpjeti nikakve promjene, što se odnosi i na situaciju oko usvajanja proračuna. Čvrsto sam uvjeren da u politici nekada dva zna biti više od tri, te da je, sve u skladu sa zakonom, a sudeći i prema ranijim iskustvima, moguće da po ovoj formuli nastavi funkcionirati brčanski parlament", istaknuo je Filipović. Dodao je da razgovori o svemu unutar vladajuće skupštinske većine još uvijek traju te da će se uskoro znati konačni rezultati tih razgovora.

Zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini Brčko distrikta Tomislav Stjepanović istupio je u ponedjeljak iz te stranke i pristupio HDZ-u 1990. Najavio je svoje dalje skupštinsko djelovanje unutar zastupničkog kluba s dvojicom zastupnika iz stranke HSS 'Stjepan Radić'. Njegov istup iz HDZ-a BiH mogao bi izazvati prekompoziciju vlasti, jer je za funkcioniranje vladajuće većine u brčanskoj skupštini potrebna natpolovična većina zastupnika iz svakog konstitutivnih naroda. U slučaju Hrvata to su su najmanje tri zastupnika.

Izvor: FENA

Pročitano 755 puta Posljednja izmjena dana: 01. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas