BRČKO: 'Devedesetka' dolazi na vlast, a HDZ odlazi u oporbu

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 28. Siječanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dosadašnji zastupnik HDZ-a BiH Tomislav Stjepanović iz HDZ-a BiH prešao je u HDZ 1990. U sljedećih nekoliko dana trebala bi uslijediti smjena dogradonačelnika i predsjednika HDZ-a u Brčkom Ante Domića, te troje HDZ-ovih šefova odjela u Vladi Distrikta i dva savjetnika gradonačelnika.

Na njihova mjesta dolaze kadrovi HDZ 1990.

Dosadašnji zastupnik HDZ-a BiH Tomislav Stjepanović prelazi u nezavisne zastupnike, službeno je potvrdio Stjepanović na svom facebook profilu, prenosi Infobrcko.

Nakon nagađanja o napuštanju HDZ-a, Stjepanović se jutros oglasio i na svom facebook profilu:

"Dragi prijatelji, nakon detaljne analize trenutnog stanja i bućnosti Hrvata na prostoru Brčko distrikta BiH, a nakon niza upozorenja rukovodstvu HDZ-a na nerad, nekompetentnost i nepostojanje stava za ključna pitanja vezana za naš narod, odlučio sam se za radikalan potez napuštanja HDZ-a BiH.

Politika koja gotovo ništa ne radi da ostanku i životu mladih i djece na ovim prostorima, politika koju ne zanima obnova i povratak ljudi, politika koja ne radi na jedinstvu Hrvata nije moja politika. Svojim bivšim kolegama i prijateljima želim poručiti da u politici koju ja predstavljam ima mjesta i prostora za sve. Hrvatsko jedinstvo je jedini pravi put!", napisao je Stjepanović, nakon čega je uslijedila lavina pozitivnih komentara na ovaj njegov potez.

Stjepanović već duže vrijeme govori o kršenju statuta kada je zapošljavanje u pitanju, zatim na problem odlaska mladih, loši programi za povratnike itd., piše i Otisak.ba.

Prema najavama, novonastala situacija bi se mogla odraziti na trenutnu vlast u Brčkom, i prema opcijama po prvi put u Brčkom i HDZ bi mogao završiti u opoziciji.

Vladajuća većina u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u sljedećim danima doživjeti će prekompoziciju, a više je neće činiti HDZ BiH, neslužbeno doznaje.

Dosadašnji zastupnik HDZ-a BiH Tomislav Stjepanović prelazi u neovisne zastupnike, odnosno u Hrvatsku demokratsku zajednicu 1990 HDZ 1990, potvrđeno je neslužbeno Otisku iz ove stranke.

On je u petak navečer, zajedno sa zastupnicima Hrvatske seljačke stranke – braća Radić (HSS) Ivanom Krndeljom i Pejom Mendešom, koji trenutno čine skupštinsku opoziciju, izvjestio gradonačelnika Brčkog Sinišu Milića (SNSD) i predsjednika Skupštine Eseda Kadrića (SDA) o novim predstavnicima Hrvata u većini sa tri zastupnika, naspram dva HDZ-ova, navode izvori Otiska.

Rasplet ove priče trebao bi se dogoditi u ponedjeljak.

S ovim odnosom snaga, u narednim danima trebala bi uslijediti smjena dogradonačelnika i predsjednika HDZ-a u Brčkom Ante Domića, te troje HDZ-ovih šefova odjela u Vladi Distrikta i dva savjetnika gradonačelnika.

Prema informacijama koje su Otisku neslužbeno potvrđene, novi dogradonačelnik bit će Krndelj, dok će novi potpredsjednik Skupštine biti Stjepanović, umjesto Ive Filipovića iz HDZ-a.

Pročitano 702 puta Posljednja izmjena dana: 28. Siječanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas