Humanitarna udruga “Samarita”, nakon desetljeća uspješnog rada, prestaje s radom

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 07. Siječanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon 10 godina uspješnog djelovanja na humanitarnom planu, HU „Samarita“ Vidovice, nažalost, prestala je s radom.

Odluka o tome donesena je na godišnjoj Skupštini udruge, održanoj pretposljednjeg dana prošle godine. Iako je svojim radom zadivila i iznenadila javnost oraškog područja i svoje djelovanje najvećim dijelom bazirala na pomoći donatora i dobrih ljudi, te pružala pomoć najugroženijim osobama s područja MZ Vidovice, Kopanice i Jenjić, Samarita se nakon desetljeća djelovanja ugasila. Za ovakvu opciju 9 je članova glasalo za njezino gašenje, 4 su bila protiv te odluke, a 2 člana su ostali suzdržani. Po navodima predsjednika udruge Smiljana Šokića, argumenti za gašenje udruge bili su, među ostalim, znatno smanjen interes za volonterizam i odlazak mladih volontera u inozemstvo, smanjenje donacija i premorenost članova i predsjednika udruge, te kako navodi u priopćenju, otvorena netrpeljivost domaće vlasti, tj. MZ Vidovice prema HU “Samarita”, njenim projektima i radu.

Na Skupštini je imenovano povjerenstvo od 5 članova koje će obaviti internu financijsku kontrolu udruge, pobrinuti se za njenu imovinu, izvršiti povrat darovanog zemljišta koje je bilo namijenjeno za gradnju staračkog doma, ( postoji darovni Ugovor sa klauzulom o povratu ako Dom ne bude izgrađen), zatim uraditi završni račun za 2017. godinu, ostatak novca u iznosu oko 3.000 KM usmjeriti u humanitarne projekte, ugasiti račun i udrugu odjaviti u Sudu, predati dokumentaciju u nadležnost MZ Vidovice i obaviti ostale poslove za mirno i postupno gašenje HU “Samarita”.

-„Zahvalni smo svim članovima, donatorima, volonterima i korisnicima usluga na radu, donacijama i suradnji. Smatramo da smo tijekom 10-godišnjeg rada učinili jako puno, nismo izgubili obraz niti narušili Statut udruge. Bili smo na usluzi običnim ljudima i pomagali maksimalno u našim mogućnostima. Volonteri su bili pravi volonteri u poplavi, prije i nakon poplave. Financije su bile javne i transparentne, a nismo imali plaće, niti svoj telefon i auto. Štitili smo dignitet osoba i obitelji koje smo pomagali, a što je najvažnije, do kraja smo ostali neovisni“, istaknuo je predsjednik udruge Smiljan Šokić, te izrazio nadu da će jednog dana na temeljima HU “Samarita” niknuti neka nova i još bolja udruga.

Izvor: radioorasje.com

Pročitano 370 puta Posljednja izmjena dana: 07. Siječanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas