Ponovno omogućeno upućivanje pacijenata iz Bosanske Posavine u KBC Osijek

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina.com 03. Listopad, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon desetogodišnje blokade upućivanja pacijenata iz Bosanske Posavine prema Kliničkom bolničkom centru Osijek, donesena je odluka kako nema više zapreka da se takvo upućivanje i suradnja sa Županijskom bolnicom Orašje nastavi.

Tu je lijepu vijest u Orašje donijelo izaslanstvo KBC Osijek predvođeno zamjenikom ravnatelja dr. Vlatkom Kopićem. U osječkom izaslanstvu, uz liječnike, bio je i rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera Vlado Guberac i dekan Poljoprivrednog fakulteta Krunoslav Zmaić.

bosanska posavina pacijenti 2„Drago mi je što javnosti Bosanske Posavine mogu prenijeti lijepu vijest da smo uspjeli dogovoriti mogućnost upućivanja pacijenata sa područja Bosanske Posavine u KBC Osijek, jer ako su pacijenti upućivani u KBC Zagreb, ne vidim razloga zašto to nije moguće učiniti u našoj ustanovi. Želimo sa svojim kadrovskim rješenjima i medicinskom opremom vama staviti sve na raspolaganje. Nedopustivo je da puk ovoga kraja nema adekvatnu zdravstvenu skrb, što je na koncu nužno i za daljnji opstanak ljudi na ovim prostorima. Mi koji dolazimo iz Slavonije, a imamo podrijetlo iz Bosanske Posavine, želimo još bolje upoznati ovo područje, vidjeti gdje su naši korijeni i vratiti dug ovome kraju sa djelatnostima i svojim stručnostima. Mislim da svaki od nas koji je ovdje živio, radio ili su im roditelji iz ovih krajeva, trebaju vratiti ljubav, jer su ljubav ovdje i dobili. Ovo je jedan od takvih koraka kojima želimo pokazati da smo spremni pomoći i ovome kraju i da ovaj kraj može računati na nas, gdje god da mi jesmo“- istaknuo je dr. Kopić.
 
Tijekom posjete liječnici su detaljnije upoznati sa sustavom zdravstva u Županiji Posavskoj i potencijalima Županijske bolnice u Orašju, o čemu je govorila ravnateljica dr. Ružica Vukić.
 
Prilikom obilaska školskih objekata rektor Guberac naglasio je kako je školstvo također potencijal jer mladi iz Bosanske Posavine izvrsni su studenti u Osijeku.
 
Izvor: osijek031.com
 
 
Pročitano 4198 puta Posljednja izmjena dana: 03. Listopad, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas