Enes Đulović: Bahato ponašanje vlasti i demonstracija sile

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 17. Srpanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Vijećnik u općinskom vijeću Orašja Enes Đulović oglasio se na portalu orasjenews.com vezano uz posječena stabla u VIII ulici.

Priopćenje vijećnika Đulovića prenosimo u cijelosti.

Ova priča je počela 15.12.216. godine kada je “organizovana grupa rušitelja” posjekla desetak stabala lipa u VIII ulici u Orašju, pored zgrade bivše “Konfekcije Save” a koje su tu više od trideset godina pravile hlad i širile svoj miris. Tada je zvanično rečeno da zbog početka radova na uređenju VIII ulice postoji potreba da se posijeku lipe.

Moje tadašnje razmišljanje je bilo: U redu da bi se uradilo nešto dobro mora se i neka cijena platiti, mada bi da sam se ja pitao a tako rade svi ljubitelji prirode ja bih prilagodio radove postojećem stanju i zadržao stabla lipe. Ok, ne pitam se pa ću poštovati odluku ”vlasti”. Prođe mnogo vremena, poče građevinska sezona, radovi ne krenuše !!??

I što sada ? Danas kada ovo pišem (12.7.217.) ponukan više nego bezobraznim i bahatim ponašanjem ”vlasti” želim kao građanin i vijećnik ukazati na par problema kojih očito ta ista “vlast” nije svjesna. Prvo, sramota je gospodo iz “vlasti” da jedna od najfrekventnijih ulica u opštinskom i kantonalnom središtu izgleda kao vrbak i poloji i to vašom krivicom.

Drugo još bitnije , vaš nemar je doveo u pitanje sigurnost ljudi i vozila u istoj ulici zbog nepreglednosti prilikom ulaza i izlaza iz poprečnih ulica. Obzirom da se stabla lipe vratiti ne mogu, ono što barem možete je da pokažete trunku odgovornosti i uredite onu đunglu, jer to građani zaslužuju. Ili vi možda mislite drukčije ???

PS Pojašnjenje korištenog termina “vlast”. Pod vlašću smatram koaliciju OO SDA Orašja i OO HDZ BiH Orašja.

Izvor: orasjenews.com

Pročitano 2477 puta Posljednja izmjena dana: 17. Srpanj, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas