Državni tajnik Milas u posjeti Županiji Posavskoj

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 26. Ožujak, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetio je Županiju Posavsku, gdje se susreo sa predstavnicima Hrvata iz društvenog i političkog života Županije Posavske.

Tijekom posjete sastao se s Marijanom Klaićem, predsjednikom Vlade Županije Posavske, Josom Markovićem, predsjednikom Skupštine županije Posavske, Stankom Vincetićem, načelnikom općine Orašje, Jakovom Ivankovićem, načelnikom općine Odžak, Mariom Jurkićem, načelnikom općine Domaljevac Šamac, Đurom Topićem, predsjednikom županijske organizacije HDZ-a BiH Posavina te Mariom Jurićem, gvardijanom franjevačkog samostana u Tolisi.

milas u orasju

Predsjednik vlade Županije Posavske i čelnici općina su upoznali državnog tajnika Milasa s aktualnim stanjem te s potrebama ali i poteškoćama s kojima se suočavaju u naporima da svojim sumještanima osiguraju kvalitetnije uvjete života, odnosno kako bi osigurali ostanak Hrvata u Posavini.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje između Županije Posavske i općina u ovom dijelu Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom posebice u području gospodarstva te u projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova.

Državni tajnik Milas je naglasio kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti pružati još snažniju potporu održivom ostanku Hrvata u BiH i Županiji Posavskoj te će u skladu s tim i poduzimati konkretne mjere i korake. „Prostor za suradnju u svim područjima postoji – od kulture do gospodarstva. Na nama svima je odgovornost da osmišljavamo, kreiramo i zajednički provodimo konkretne projekte koji će doprinositi unapređenju kvalitete života Hrvata ovog kraja“ poručio je državni tajnik Milas.

Domaćin sastanka u Orašju, predsjednik vlade Marijan Klaić zahvalio je državnom tajniku i Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori te izrazio uvjerenje kako će i u slijedećem razdoblju ta suradnja biti još kvalitetnija i na dobrobit Hrvata u Županiji Posavskoj te cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sastanku je nazočio i Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli te Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Izvor: zupanijaposavska.ba

Pročitano 361 puta Posljednja izmjena dana: 26. Ožujak, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas