Dom zdravlja u Orašju Dom zdravlja u Orašju Foto: orasje.ba

Krije li Dom zdravlja u Orašju istinu o svom poslovanju?

Objavljeno u rubrici Posavina Autor:  e-Posavina 09. Rujan, 2016. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentara (65)
Ocijeni sadržaj
(34 glasova)

Na našu e-mail adresu zaprimili smo više poruka u kojima se naši čitatelji žale na rad Javne ustanove Dom zdravlja u Orašju. Optužbe i jadikovke idu toliko daleko da smo se zapitali da li je takvo stanje u Domu zdravlja uopće moguće.

U nastavku vam donosimo samo segmente tih optužbi, nabrojane slučajnim redoslijedom:

 • manipuliranje s pravima bolesnika koji se zakidaju na neutemeljenim participacijama prilikom pregleda, jer se po izjavama naših čitatelja nezakonito naplaćuju veće participacije nego to zakon predviđa,
 • navodno protiv ravnateljice DZ su podnijete prijave kantonalnom tužiteljstvu i policiji, ali isti ništa ne poduzimaju...
 • da su u DZ Orašje napravljene čistke i da su posmjenjivani politički nepodobni kadrovi, a na njihova mjesta su dovedeni kadrovi i to osobe s nižim kompetencijama i stručnošću,
 • da su zbog mobinga Dom zdravlja napustila dva Magistra farmacije,
 • da je smijenjena dugogodišnja Glavna sestra i na njeno mjesto uposlena druga osoba koja je zvanje stekla preko noći,
 • da je u Domu zdravlja nametnuta svojevrsna strahovlada pa se prijeti otkazima praktično svim uposlenicima,
 • da je u Domu Zdravlja prisutan nepotizam koji je podrazumijevao upošljavanje članova vlastite obitelji i to mimo važećih zakonskih procedura, pa čak i na položaje koji su stvorili sukob interesa,
 • da su upućivane prijetnje onima koji su ukazivali na sve te nezakonite radnje,
 • da je stomatološka služba DZ u Orašju praktično privatizirana, jer se u istim ordinacijama vrše usluge po nekoliko puta većoj tarifi nego je to zakonom regulirano za osigurane pacijente i da se stomatološka oprema DZ koristi u privatne svrhe i nakon radnog vremena,
 • da su u službi zloupotrebe čak i vozači u DZ, jer isti naplaćuju usluge prijevoza pacijenata po svom nahođenju, katkada i uz ogromne tarife,
 • da je u Domu zdravlja na snazi nezakonito nametnut cjenik tarifa participacije koji se primjenjuje u toj javnoj ustanovi,
 • da se u Domu zdravlja krši Zakon koji predviđa da se u jednom mjesecu može naplatiti maksimalno 50 KM participacije, a postoje slučajevi gdje su pacijentima naplaćivali mjesečno i po 500 KM,
 • da se na grub način krši cjenik usluga Doma zdravlja Orašja i kod laboratorijskih nalaza i kod usluga patronažnih sestara,
 • da se osiguranim pacijentima naplaćuju svi lijekovi, sav potrošni materijal, zavoji, igle, šprice i svaka usluga bez obzira što trošak u cijelosti ili djelomično pokriva Zavod socijalnog osiguranja,
 • također se zubarske usluge naplaćuju znatno skuplje nego je to propisano službenim pravilnikom i cjenikom,
 • da se manipulira u evidentiranju dežurstva i nepostojećih komisija koje se naravno naplaćuju,
 • da se na nezakonit način naplaćuju i organiziraju liječnički pregledi za vozače motornih vozila...

 

Ovo je samo dio optužbi koje su upućene na račun JU Doma zdravlja u Orašju. Na sve ove propuste i nezakonite radnje ukazano je još bivšem ministru zdravstva Župariću koji nije uopće reagirao i nije poduzeo ništa što upućuje na to da iza svih ovih radnji stoji aktualna politika koja odobrava sve ove nezakonitosti, navodi se u pismima naših čitatelja.

Naš portal ne ulazi u istinitost ovih optužbi niti može znati jesu li sve one utemeljene. Stoga smo kontaktirali Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike da nam potvrde ove navode ili da ih demantiraju. Također smo postavili upit da se isto Ministarstvo očituje što je poduzelo radi rasvjetljavanja činjeničnog stanja o oraškom domu zdravlja.

Zamolili smo da nam se i ravnateljstvo Doma zdravlja očituje po ovim pitanjima. Međutim, i nakon 20 dana od njih nismo dobili nikakav odgovor. Zašto nismo, to samo oni znaju. Ali očito su nezainteresirani pružiti javnosti valjanu informaciju ili jednostavno nemaju hrabrosti priznati sve grijehe i prljave poslove oraškog doma zdravlja.

Isto tako, budući da Dom zdravlja nema e-mail adresu za kontakt nismo mogli stupiti u kontakt sa ravnateljicom, ali smo preko Ministarstva zdravstva tražili i njihovo očitovanje koje je također izostalo. Ako su ih iz ministarstva uopće kontaktirali?!

Nakon izostanka reakcije i odgovora na naš upit kao jedan od zaključaka nameće se i opcija da Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike ima nekakav svoj interes da se optužbe na račun Doma zdravlja Orašje objave u javnosti.

Zanimljivost vezana po pitanju JU Dom zdravlja u Orašju je kako službena politika na općini Orašje ima sasvim drugo mišljenje o ovoj ustanovi nego građani oraške općine.

Naime na svojoj 40. sjednici Općinsko vijeće Orašje jednoglasno je usvojilo izvješće o radu JU Dom zdravlja?! Kada su svi vijećnici digli ruku ZA izvješće to znači da je i aktualna vlast, ali i oporba zadovoljna prezentiranim stanjem. Pa čak i kada Dom zdravlja iskazuje gubitak od cca 125.000 KM.

To može značiti samo jedno. Ili su optužbe građana uistinu neutemeljene ili je vijećnicima prikazano krivo i lažirano stanje u toj javnoj ustanovi.

Druge mogućnosti nema, osim one koja podrazumijeva korumpiranost svih vijećnika u OV Orašje što isključujemo kao realnu opciju.

Na linku https://drive.google.com/drive/folders/0B-aS-Iv7BfBRNEFZZUtSa0VTWnc (Broj 6-06.doc) možete vidjeti „Narodne novine“ službeno glasilo Županije posavske gdje je objavljena „Odluka o sudjelovanju osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite“ kao i „Cjenik zdravstvenih usluga“ Zavod zdravstvenog osiguranja Županije Posavske.

U vrijeme pisanja ovog teksta mi nismo uspjeli otvoriti „sporni“ Cjenik jer je zatamnjen, očito u pokušaju da se skrije od javnosti. Ako važeći Zakon predviđa da se sve odluke Vlade ŽP objavljuju javno, onda se mora postaviti upit zašto je sporni cjenik „skriven“ i zašto ga se ne može vidjeti u Internet browserima? Ne ide li i ova činjenica u prilog da u Domu zdravlja u Orašju ipak nešto „smrdi“.

Ali naši čitatelji ne trebaju brinuti o ovakvim amaterskim pokušajima da se sakrije Cjenik zdravstvenih usluga, jer se slaba, jeftina i amaterska zaštita izbjegava downloadom dokumenta na svoje računalo. Tada možete otvoriti cijeli broj Narodnih novina u word formatu i na miru pogledati važeće cijene.

Ako iz kojeg razloga ne možete otvoriti dokument, kontaktirajte nas i mi ćemo cijeli cjenik objaviti na našem portalu.

Sve u svemu treba zaključiti da netko nekoga u Orašju debelo izigrava. Nadamo se da građani općine Orašje sami to prepoznaju. Nije li vrijeme izbora trenutak kada neodgovorne treba zasluženo kazniti?

Ivan Stanić | e-Posavina.com

Pročitano 13872 puta Posljednja izmjena dana: 09. Rujan, 2016.

Komentari   

Fable
-11 #1 Fable 2016-09-10 09:41
Cekaj,

Ako ste tako "posteni" ljudi, u potrazi za istinom, zasto niste otisli i sami se uvjerili? Nego ovako na rekla kazala, ja cuo ovo, od njezinog najboljeg prijateljovog unuka, koji ide u skolu sa..ma znas od one sin, kako se zove mali...al 100% istina.

Svaki put kad procitam Vase clanke zgrozim se sa "profesionalizmom" kojim pisete.

Zali boze naroda kojeg uzimate u usta, a ustvari Vi ste ti koji ne radite nista, dobijate pare od suprotnih stranaka da se pljuje po ovom-onom, prodajete to malo sitne duse sto imate za sitne pare.

Svaka cast!
Citat
Meho
+12 #2 Meho 2016-09-10 09:59
Ne vidim problem. To je je valjda javna ustanova, nije privatna. Ima tamo valjda nekih propisa po kojima se radi i naplaćuje. Objavite javno te stvari pa će svatko tko je bio bolestan znati jel prevaren ili nije. A svašta...dokle smo mi došli da javnost ne treba znati šta se radi u javnoj ustanovi. Bravo Fable dobro si to rekao ali vidiš da si glup.
Citat
Fable
-13 #3 Fable 2016-09-10 10:22
Pa nisam bio tamo jos uvijek, na svu srecu zdravlje me sluzi, ali valjda imaju cjenik kad se placa? valjda dobijes neku potvrdu/racun da si platio? ili ko na pijaci platis i cjenkas se za cijenu? Valjda imaju inspekcije koje provjeravaju to? ili su se svi u cijeloj drzavi urotili protiv naroda koji je bolestan?

Jesam zato glup? Ma nisam ja rekao da nema bezobraznih ljudi, doktora, politicara, prosvjetara, ali to je od covjeka do covjeka.

Ali ovakve nebuloze, ne provjerene napisati i diciti se sa tim, pa zar nije ocito da je to placen clanak?

Mozes ti Meho meni govoriti da sam glup, ovakav ili onakav, ali cini mi se da tamo svaki dan prodje dosta ljudi, zar ne bi oni svi rekli: " Eee stani malo, vidis cjenik, vidis racun, kako si mi naplatio vise?"
Citat
Meho
+15 #4 Meho 2016-09-10 10:32
U svakoj privatnoj radnji cjenik mora biti vidljivo istaknut, i inspekcije to kontrolisu. E sad zašto u javnoj ustanovi to nije tako, zapitaj se još jednom. Kako može jedna te ista usluga danas koštati ovoliko, a sutra kod druge sestre onoliko.
Uostalom zašto je zasjeniti crnom bojom cjenik u Službenim novinama posavskoj kantona.
Ne nisi to glup, ti se samo praviš jer vidiš jedno a govoriš drugo.
Citat
Fable
-10 #5 Fable 2016-09-10 11:48
Opet mi ni ti niti autor niste odgovorili zasto niste otisli provjerit i vidjet svojim ocima, prijavit nadleznim institucijama, odradit to sve kako spada pa onda napravit clanak? Ovako je ispao samo jos jedan "tračarski" clanak, koji nema smisla, koji smrdi na predizbornu kampanju... Zasto nije objavljen prije 3-4 mjeseca, pola godine? Zasto nije objavljen za 2-3 mjeseca, nakon izbora? Zapitaj se ti malo...iako vidim da si i ti debelo stranacki nastrojen, pa se zato i ne zapitujes nista nego razmisljas kako ti narede.

Ne zanima mene niti DZ, niti izbori, niti politicari, niti sam stranacki opredijeljen. Nazalost to me i kosta, posto sa svojom Varazdinskom diplomom radim u skladistu i tesko zaradim svaku svoju marku.

Samo mi je krivo sto ovakvi autori dobijaju pare od stranaka da pljuju po narodu, sjede u kuci i nista ne rade, hodaju po kavama i sepure se kao da su netko i nesto. A ti i ostali kao ti gutate tu pricu, u stvari ti je ne gutas nego je forsiras kao istinu..a obojica znamo zasto.
Citat
Meho
+15 #6 Meho 2016-09-10 17:22
Mislim da bi stvarno trebalo otići na lice mjesta i utvrditi točno da je Vedran Leovac sin direktorice DZ i da ga je baš ona za vrijeme svojeg mandata zaposlila slučajnim prijemom u Dom zdravlja.
A možda treba zvati i inspektora da sve bude po propisu jer kad je primlhen sin od direktorice u upravi je sjedio nas mještanin Boris Sejdic koji je baš inspektor rada.
Tu sigurno nije bilo mita i korupcije, tu nema plaćenika.
Citat
SBB
+13 #7 SBB 2016-09-10 17:42
Sve više ljudi ide u Tuzlu na ličenje ili u Hrvatsku ako može. Pa vidite vi koliko je srba ljekara dovela Ljilja Leovac. A ovaj koji spominje Varaždinsku diplomu jel to neka nova mjera za pamet. Kakvu je diplomu imao Marijan Vuckovic. Objavite to javno pa da se zna.
Citat
admin
+13 #8 admin 2016-09-11 01:17
Citat Fable:
Opet mi ni ti niti autor niste odgovorili zasto niste otisli provjerit i vidjet svojim ocima, prijavit nadleznim institucijama, odradit to sve kako spada pa onda napravit clanak? Ovako je ispao samo jos jedan "tračarski" clanak, koji nema smisla, koji smrdi na predizbornu kampanju... Zasto nije objavljen prije 3-4 mjeseca, pola godine? Zasto nije objavljen za 2-3 mjeseca, nakon izbora? Zapitaj se ti malo...iako vidim da si i ti debelo stranacki nastrojen, pa se zato i ne zapitujes nista nego razmisljas kako ti narede...

Poštovani korisniče Fable, autor Vam trenutno ne može odgovoriti, ali kao Admin portala moram Vas malo uputiti u stanje stvari budući da izravno prozivate naš portal.
Ovaj portal ne piše pred izbore nego piše od 2008. godine. I piše svaki dan. I piše o lopovluku. A to što lopovluka ima na pretek nismo krivi mi nego vi koji svojim stavovima kontinuirano i permanentno podržavate svaku nečasnu radnju koja se dešava našim građanima. Mi ćemo pisati i nakon izbora. A vama evo pružamo prigodu da baš u vrijeme izbora napišete jedan tekst (može i više) i da njime opanjkate one druge za koje mislite da ih mi zastupamo. Obećavamo Vam ovako javno da će svaki Vaš tekst biti objavljen.
I molimo Vas uprite prstom u časnog i čestitog, a koga smo mi tračali kako sami kažete.
Dalje, bilo bi lijepo da sa razumijevanjem pročitate cijeli tekst, možda vam tada Vaša politička neutralnost iz "prizemlja" dođe u glavu.
Zar niste mogli pročitati da je DZ prijavljivan i policiji i tužiteljstvu i ministru, ali da nitko ništa ne poduzima.
Zar niste mogli pročitati da smo slali dopis ministarstvu da demantiraju navode građana. Da su to učinili mi ovaj tekst ne bi ni objavili. A nisu. Čekali smo ih 20 dana i nisu se udostojili napisati ni riječi.
Zar niste mogli pročitati da DZ u Orašju nema službenu e-mail adresu. Valjda da ih se ne može kontaktirati.
Zar Vam nismo postavili link na službeni glasnik gdje je objavljen cjenik usluga kojeg vi očito nećete da vidite jer vam Vaša stranačka neutralnost to nedopušta?!
Uostalom porazgovarajte s bilo kojim radnikom iz DZ neka Vam iz prve ruke potvrdi da je stanje u DZ još i gore. Jer mi još uvijek primamo mailove uposlenika te javne ustanove koji se jadaju i koji nam potvrđuju da je sve napisano istina. Sami se ne smiju eksponirati jer se boje da ne bi ostali bez posla.
Treba li Vam još ili ste konačno progledali?
ADMINISTRATOR
Citat
med sestra
+14 #9 med sestra 2016-09-11 14:01
Ako netko seta kera kroz Orasje i ispija kafe za vrijeme radnog vremena u šoping centru onda sigurno ne radi ništa i bavi se marifetlukom.
Nije samo ona, i njezin napuhani sin Vedran redovno seta po čaršiji po vas čitav dan.
Zamislite dokle ide majčinska ljubav kad je sinu dala duplo veći plaću nego što ima jedan stari ljekar - dr. Anesa.
Citat
uposlenik
+13 #10 uposlenik 2016-09-11 14:34
Da li Vam je poznato da komisije za ljekarska uvjerenja potpisuje doktor Leovac koja je doktor opće prakse. Opće poznata činjenica je da ista treba da potpisiju specijalisti medicine rada!!! Jel to Dr.Leovac umislila si da je i specijalista. Sramotno...
Citat
uposlenik 2
+7 #11 uposlenik 2 2016-09-11 15:13
To šta je dr. Bratislav obicni ljekar nije pošteno da glumi specijalistu psihijatra mada se dr. Ljilja trudi da baš on dobije specijalizaciju na trošak doma zdravlja od 100.000 maraka.
Isto tako, bez nacionalnih uvreda, ali taj čovjek je srbin po nacionalnosti i nije uredu da on bude školovan na trošak ovog Doma zdravlja i da baš on liječi ratne stradalnike HVO-a koji su oboljeli od PTSP-A. To je provokacija i lopovluk...ima i domaćih kadrova za taj posao.
Citat
uposlenik 3
+8 #12 uposlenik 3 2016-09-11 16:09
Dotični gospodin Ivica Miskovic je u isto vrijeme uposlenik u Domu zdravlja i korisnik vojne mirovine u Hrvatskoj. Ima li to igdje da u jednoj državi radiš a u drugoj primaš mirovinu!n?
Ako to nije istina neka dr. Ljilja to demantira ili nek prijavi Hrvatskom USKO u ako nije znala za to.
Citat
pacijent
+10 #13 pacijent 2016-09-11 18:38
#16 Emir 11-09-2016 15:08
Kao roditelj nezadovoljan sam uslugama doma zdravlja Orasje. Većinom kada dođem u dom zdravlja pedijatra nema, na salteru kazu iz dezure je , ili na terenu je ili na godisnjem ili na pauzi...Ako imamo pedijatra a smatramo da je dobar pedijatar ima dosta iskustva onda hoćemo da ga imamo u pedijatrijskoj ambulanti, tražimol previše!? Ne želimo da se naša dječica pregledaju u hitnoj ambulanti gdje se odrasli pregledaju. Zanima nas koji je to direktor mogao osmisliti takav način rada , da li su to kompetence da se nagrađuje mandatima?
Citiraj
Emire , žao mi je to za pedijatraj ep oznata činjenica...Pokušaj nazvati pedijatra isti taj dan kad ga nema na poslu u radnom vremenu , nazovi ga poslijepodne na privatni mobitel i vidjet ćeš kako će doći u dom zdravlja da zaradi na crno šta.Redovno se odaziva na taj način. Da li na taj način je privatiziran dom zdravlja , plaćal se placarina popodne?
Citat
manjina
+9 #14 manjina 2016-09-11 19:00
Pitanje za uposlenik 2: Znamo da je Dr.Sladzan Bojanovič dobio specijalizaciju kako kažete vrijednosti od 100000 KM kako kažete a sad bi i Dr.Branislav Milič.
(Dr.Sladzane Bojanovič nemojte se nači uvrijedženi). Pitanje je kad če neko od muslimana dobiti specijalizaciju?
Citat
Max
+11 #15 Max 2016-09-11 21:56
Ne mogu da vjerujem da je stanje u Domu zdravlja ovako kaotično.
I da nadležni ništa ne poduzimaju da se stanje popravi.

Ono što me najviše čudi je usvajanje Izvješća o radu Doma zdravlja koje je Općinsko vijeće usvojilo jednoglasno... Kako to? Kako se može usvojiti izvješće ako je stanje ovako katastrofalno?
I gdje nam je oporba u općini? Kako se oporba navukla na tanak led pa je podržala izvješće dr. Leovac?
Citat
Dr.S.Bojanović
+13 #16 Dr.S.Bojanović 2016-09-11 22:47
Citat manjina:
Pitanje za uposlenik 2: Znamo da je Dr.Sladzan Bojanovič dobio specijalizaciju kako kažete vrijednosti od 100000 KM kako kažete a sad bi i Dr.Branislav Milič.
(Dr.Sladzane Bojanovič nemojte se nači uvrijedženi). Pitanje je kad če neko od muslimana dobiti specijalizaciju?


Poštovana javnosti...Dobio sam više poziva da sam prozvan na javnom portalu e-posavina u svezi specijalizacije. Iskreno nisam ni znao da postoji takav portal niti me interesuje tko je urednik , meni su bitne činjenice i stoga u sledećim redcima činjenično demantiram i razjašnjavam konfuziju komentatora pod imenom "manjina" . U dijelu gdje se pominje moje ime i prezime ne smatram da sam povrijeđen komentarom ali imam potrebu da po demokratskim prinipima razjasnim neke stvari u svezi specijalizacije. Drugi komentari me ne interesuju jer se ne bavim upravljačkim niti nadzornim dijelom u domu zdravlja . Kao totalno apolitična osoba , podređena struci i pacijentima iznosim slijedeće:
-specijalizacija u domu zdravlja se ne dobija tako što si podoban ili ne , zato sto si katolik , rom , musliman il nešto četvrto ,naprotiv na specijalizaciju se liječnik upućuje isključivo spram potreba društvene sredine; resorno ministarstvo zdravstva uz dozvolu federalnog ministarstva odobrava raspisivanje natječaja za specijalizaciju koji je javno sproveden i kao jedina ossoba koja se prijavila izabran sam za specijalizanta pulmologije (u vrijeme natječaja od kolega koji su imali pravo nitko se nije prijavio);
-dom zdravlja me poslao na specijalizaciju u najblizi klinicki centar i svakodnevno putujem na relaciji Orašje-Tuzla tako već 5.godinu; iz čega se zaključuje da specijalizacija nije privilegija već žrtva liječnika za dobrobit društvene sredine. Međutim moja zakonska obveza je usavršavanje u obliku specijalizacije a tako se htjelo i životno opredijeljenje a sve u skladu sa Hipokratovim principima. Nakon završene iste vraćam se i sa višeg kvalitativnog nivoa pružam usluge pacijentima u slučaju medicinskih zahtjeva i potrebe;
-dodatni troškovi specijalizacije su naknada mentora 230 KM mjesečno te neki drugi troškovi koje zakon predviđa(predmet su spora te o njima ne mogu pisati),to se pomnoži sa brojem mjeseci i dobije cifra cc 6000-8000 evra ovisno o duljini trajanja specijalizacije. Tako da je apsurdna cifra koju navodite 100 000 KM.

S poštovanjem Dr.med. Slađan Bojanović
Citat
Dr Branislav Milić
-5 #17 Dr Branislav Milić 2016-09-12 10:56
Citat branitelj:
Gospodin pod imenom pošten radnik je u pravu. Najviše branitelja ima koji trebaju usluge psihijatra jer se liječimo od PTSP-a, iznenađeni smo postupcima da centar za mentalno zdravlje u domu zdravlja vodi Dr.Branislav Milić , doktor opće prakse. Razgovarali smo sa braniteljima iz drugih Županija i doznali smo da je to samo kod nas takva praksa ovdje. Hoćemo reći da želimo da se to promijeni doktor opće prakse ne može biti stručan za PTSP i da vodi Centar za mentalno zdravlje. Po kojim to pravilnica Dr.Leovac radi , kakav je to zakon pop kojem ona postupa!? U želji da saznamo ko tumači pravo u domu zdravlja doznali smo da dom zdravlja ima 2 pravnikaVedran Leovac sin Dr.Leovac i Sanela. Kada je potrebno da se zakon tumači kako odgovara Dr.Leovac onda je pravnik Vedran a kada je potrebno da se pravno nesto tumaci gdje nema interesa Dr.Leovac direktnog onda Sanela.Jad i bijeda što smo doživjeli...


Za #branitelja:
Gospodine branitelju;
1. Žao mi je što ste iznenađeni što sam odlučio da se bavim mentalnim zdravljem jer kako kako sami navodite ima potrebe za tim a do sada se niko nije htio baviti tom problematikom. Umjesto što ste iznenađeni trebate biti zahvalni što se neko konačno posvetio i vama kao populaciji koju smatra vrlo bitnom te očuvanjem mentalnog zdravlja te populacije.
2. Svaki doktor medicine je obučen za liječenje PTSP-a, a doktor Branislav je završio niz dodatnih edukacija iz oblasti PTSP-a i mentalnog zdravlja da bi se mogao baviti tim poslom i pomoći ovome narodu.
3. Dr Branislav ne ''vodi'' Centar mentalnog zdravlja, nego sam uposlen u CMZ-u kao doktor medicine i bavim se onime za što sam obučen i prošao edukacije, a u CMZ-u postoji također i specijalista psihijatar, tako da ne treba da budete iznenađeni ničime jer imate propisima propisanu stručnost na raspolaganju.
Citat
Dr Branislav Milić
+1 #18 Dr Branislav Milić 2016-09-12 10:57
Citat uposlenik 2:
To šta je dr. Bratislav obicni ljekar nije pošteno da glumi specijalistu psihijatra mada se dr. Ljilja trudi da baš on dobije specijalizaciju na trošak doma zdravlja od 100.000 maraka.
Isto tako, bez nacionalnih uvreda, ali taj čovjek je srbin po nacionalnosti i nije uredu da on bude školovan na trošak ovog Doma zdravlja i da baš on liječi ratne stradalnike HVO-a koji su oboljeli od PTSP-A. To je provokacija i lopovluk...ima i domaćih kadrova za taj posao.


Za #uposlenika 2;

1. Doktor Branislav nije nikakav obični ljekar nego ima svoje zvanje ''doktor medicine'' .

2. Dr Branislav ne glumi psihijatra nego obavlja djelatnosti za koje je educiran, za sve ostalo postoji specijalista Psihijatar također uposlen u Centru mentalnog zdravlja.

3. Niko se ne trudi oko doktora Branislava, da je tako ne bih čekao specijalizaciju 6 godina.

4. Specijalizacija ne košta 100 000 KM nego 9000 KM, koju sam se ponudio i plaćati.

5. Dr Branislav nije Srbin!
Citat
Dr Branislav Milić
-1 #19 Dr Branislav Milić 2016-09-12 11:00
Za sve citirane i one koji komentiraju ovdje:
Osjećam veliku sramotu da moram ovakvim putem da se obraćam besposličarima koji pišu netačne navode na nekakvim stranicama i pravdam se i dokazujem ko sam i šta sam. Branislav je doktor medicine i pripadnik ove države. Neopterećen rasnim, klasnim, nacionalnim ili bilo kakvim drugim podjelama. Mene se ne tiču nacionalnosti ljudi nego ljudsko psihičko, fizičko i mentalno zdravlje. Mnoge stvari nisu ni postojale dok doktor Branislav nije odlučio da se bavi time, pa smo tako uredili i liječenje ovisnika, nasilje u obitelji, koordiniranu brigu u mentalnom zdravlju, podršku braniteljima, podršku osobama sa posebnim potrebama, žrtvama nasilja, podrška vojsci itd. itd. itd...
Za sve to se doktor Branislav edukovao. Savjesno i stručno obavljam svoj posao. Na osnovu svog rada i rada kolegice medicinske sestre iz CMZ-a od Federalnog ministarstva i Švicarske vlade smo prepoznati i dobili poklon, kompletno financiranje izgradnje i uređenja Centra za mentalno zdravlje u Orašju (Zgradu u vrijednosti oko 100 000 KM), da bi smo svoje djelatnosti mogli još kvalitetnije obavljati, u skladu sa evropskim standardima i našim korisnicima pružiti najkvalitetniju moguću uslugu, također je zbog toga odobrena specijalizacija iz Psihijatrije koju već tri godine stopiraju meni nepoznate strukture, vjerovatno jer sam i njima nepodoban kao i Vama.
Zapitajte se gospodo umjesto što tračate po internetu ili ćoškovima da li bi vam bilo bolje da nema ničega od toga pa da ste prepušteni sami sebi, i da li bi vam neko iz vašeg sela, podoban pružio bolju uslugu od onih koji to rade jer to žele i rade savjesno i stručno.
Očito je da niko od ovdje istaknutih nije koristio usluge centra za mentalno zdravlje jer da jeste ne bi bilo ovakvih komentara. Žalosno je što veći odijek ima par negativnih neistinitih navoda od siguran sam hiljada zadovoljnih korisnika.
U ostatku navoda mogu se složiti sa Dr Slađanom.
Citat
Dr Branislav Milić
-6 #20 Dr Branislav Milić 2016-09-12 11:01
P.S.

Poštovana gospodo, čovjek je gospodar svojih riječi sve dok ih ne izgovori!

Demokratija Vam ne daje za pravo da pričate šta hoćete, kad hoćete i gdje hoćete. Internet je javni medij i također podliježe zakonskim propisima te zbog toga treba znati osnovnu kulturu obraćanja putem javnog medija informisanja.
Prije ikakvog navoda treba sve informacije dobro provjeriti a ne lupati bez argumenta i činjenica.

Za sve uvrede nacionalne, stručne i ostale, kao i citiranje mog imena u negativnom kontekstu bez moje dozvole ću podići tužbu protiv istih!

Nemojte misliti da ste sigurni ako ste stavili pesudonim umjesto imena. Svaka objava, svaki komentar se može pronaći putem IP adrese točno do telefona, računara, kuće i fotelje iz koje ste tipkali ove gluposti.
Administrator stranice bi također trebao obratiti pozornost na uvrede, bilo da se radi o tesktu ili o komentarima i ograniči ih.

I budite pismeni!

Doktora Branislava nikad nećete otjerati iz ove države jer ovo je moja država kakva god ona bila!
Citat
admin
+10 #21 admin 2016-09-12 14:05
Molimo korisnike koji nas žele kontaktirati da to učine preko osobne e-mal adrese, a ne preko ove forme za komentiranje.
Ako svoje upite šaljete preko ove forme za komentiranje nemamo mogućnost odgovoriti vam na vaše upite.
Dakle nemojte slati upite na link "Prijavi administratoru", ako tražite odgovor na upit, nego nam pošaljite e-mail.
Samo na poruke koje dobijemo preko e-maila možemo odgovoriti.
Citat
admin
+10 #22 admin 2016-09-12 14:26
Citat Dr Branislav Milić:
P.S.

Poštovana gospodo, čovjek je gospodar svojih riječi sve dok ih ne izgovori!

Demokratija Vam ne daje za pravo da pričate šta hoćete, kad hoćete i gdje hoćete. Internet je javni medij i također podliježe zakonskim propisima te zbog toga treba znati osnovnu kulturu obraćanja putem javnog medija informisanja.
Prije ikakvog navoda treba sve informacije dobro provjeriti a ne lupati bez argumenta i činjenica.

Za sve uvrede nacionalne, stručne i ostale, kao i citiranje mog imena u negativnom kontekstu bez moje dozvole ću podići tužbu protiv istih!

Nemojte misliti da ste sigurni ako ste stavili pesudonim umjesto imena. Svaka objava, svaki komentar se može pronaći putem IP adrese točno do telefona, računara, kuće i fotelje iz koje ste tipkali ove gluposti.
Administrator stranice bi također trebao obratiti pozornost na uvrede, bilo da se radi o tesktu ili o komentarima i ograniči ih.

I budite pismeni!

Doktora Branislava nikad nećete otjerati iz ove države jer ovo je moja država kakva god ona bila!

Poštovani doktore, ne sporimo vašu profesionalnu izobrazbu i znanje, ali po pitanju informatičke pismenosti trebali biste krenuti u prvi razred.
Nemojte prijetiti našim korisnicima, jer to prije svega nije kultura na koju se pozivate.

Mi imamo vašu IP adresu, a vi ne možete doći niti do jedne IP adrese naših korisnika.
Uostalom svi koristimo dinamičke IP adrese koje se mijenjaju i na temelju njih se u najboljem slučaju može otkriti da pripadaju pošti HT Mostar i tu se priča oko IP adrese završava.

Imate mogućnost demantirati svačiji navod ovdje što ste i učinili. Nitko vam neće obrisati vaše komentare.

Imate mogućnost na adresu redakcije poslati demantij i demantirati navodne neistine koje vas pogađaju.

Slažemo se da nije korektno neargumentirano iznositi optužbe, ali mi ne možemo znati jesu li komentari istiniti ili ne. Uostalom to je "bolest" Internet tehnologije od koje nije imun nitko.

Svači javni poziv podložan je kritici pa tako i vaš.
Ne možete svojim pritiscima na naše korisnike i na naš portal osloboditi se svoje odgovornosti i abolirati se od javne riječi.

ADMINISTRATOR
Citat
admin
+13 #23 admin 2016-09-12 14:42
Citat Dr Branislav Milić:
Za sve citirane i one koji komentiraju ovdje:
Osjećam veliku sramotu da moram ovakvim putem da se obraćam besposličarima koji pišu netačne navode na nekakvim stranicama ...

Poštovani doktore, lijepo ste ustvrdili da niste obični ljekar nego da ste doktor medicine.
Ako već drugima na nos nabijate nekorektnost onda bi vi svojim primjerom trebali pokazati svoju korektnost, a to niste učinili.
Naš portal ste nazvali nekakvom stranicom?!

Naš portal nije nekakva stranica nego je najčitanije i najposjećenije internet glasilo u ovom dijelu BiH.
To što vi kao niste čuli za naš portal više govori o vašoj informiranosti jer danas i mala djeca znaju za naš portal.
Samo ovaj članak je otvaran više od 6000 puta tako na osnovu samo te činjenice zaključujemo kako za nas znaju svi pismeni u Posavini.
Ali evo sada i vi znate, pa se nadamo da ćemo se čitati.

ADMINISTRATOR
Citat
Igor
-7 #24 Igor 2016-09-13 01:41
Nezadovoljstvo je prvi korak ka napretku nekog čovjeka ili naroda, 8) reče Oscar Wilde. :D

Mentalno zdrava osoba je kreativna, poletna, zaigrana, inovativna, ne boji se izazova, željna je stvaranja i teži ka samorealizaciji.

OSNOVNI PRINCIPI MENTALNE HIGIJENE

1. Tolerancija na frustracije
- Naše reakcije jesu pod našom kontrolom!
2. Razvijanje realne, objektivne slike o sebi i svijetu
3. Vođenje računa o osjećanjima
- Naša osjećanja su naši veoma važni signali.
4. Pokušaj razumijevanja drugih ljudi
Što prije razumijemo da naše stanovište, mišljenje ili način kako nešto radimo nije jedini ispravan, bez obzira koliko smo mi u to uvjereni, to će nam biti lakše u životu. Trebalo bi češće da gledamo svijet iz perspektive drugih ljudi, posebno onih koji su dosta drugačiji od nas, tj. da se češće „stavljamo u njihove cipele“.

Kako reče Balašević: Kakav smo mi to narod kad je gubav jedina riječ koja se rimuje s' ljubav? :lol:

I ovom gore "malo-nacionalističkom" volu koji bi da bira doktore prema etničkoj pripadnosti... ako je medicinski stručnjak istinski predan svome pozivu onda po automatizmu "mora" biti nadnacionalan, osim ako nije dr. Sebija Izetbegović. Onda "mere"! :zzz
Citat
Abon
-6 #25 Abon 2016-09-13 12:45
Auu administratore, neko je jos ovdje informaticki nepismen. Nazalost samo si djelomicno upravu sto se tice IP adresa. To sto je DR Branislav Milic napisao nije ni malo zastrasivanje.

Ukoliko podigne tuzbu, protiv Vas i vaseg portala za sirenje klevete, podrzavanje nacionalne mrznje i netrpeljivosti, itd. (ne daj boze da podignu grupnu tuzbu) po zahtjevu suda ISP ce biti primoran dati sve IP adrese koje se od njega traze. Dinamicka IP adresa se mijenja svakodnevno ali svaki Vas korak na internetu ostaje zapisan u ISP arhivi (pod ip adresom koja Vam je u tom trenutku dodjeljena), koju su duzni cuvati. Tako da slobodno Vi ohrabrujte Vase korisnike da sire mrznju i nacionalnu netrpeljivost.. A ako Vas doktor tuzi bit ce Vam veselo.
Citat
Ponosni Srbin
-16 #26 Ponosni Srbin 2016-09-13 13:25
Šta vi imate protiv Srba?
Citat
Gdje su pare
+20 #27 Gdje su pare 2016-09-13 13:37
Gdje završila moja donacija???
Citat
admin
+8 #28 admin 2016-09-13 13:39
Citat Abon:
Auu administratore, neko je jos ovdje informaticki nepismen. Nazalost samo si djelomicno upravu sto se tice IP adresa. To sto je DR Branislav Milic napisao nije ni malo zastrasivanje.

Ukoliko podigne tuzbu, protiv Vas i vaseg portala za sirenje klevete, podrzavanje nacionalne mrznje i netrpeljivosti, itd. (ne daj boze da podignu grupnu tuzbu) po zahtjevu suda ISP ce biti primoran dati sve IP adrese koje se od njega traze. Dinamicka IP adresa se mijenja svakodnevno ali svaki Vas korak na internetu ostaje zapisan u ISP arhivi (pod ip adresom koja Vam je u tom trenutku dodjeljena), koju su duzni cuvati. Tako da slobodno Vi ohrabrujte Vase korisnike da sire mrznju i nacionalnu netrpeljivost.. A ako Vas doktor tuzi bit ce Vam veselo.

Jedva čekamo doktore, samo naprijed. Od nas ćete dobiti sve IP adrese tako da se ne morate truditi nabavljati ih sudskim putem.
A na sudu ćemo lijepo dokazati tko širi dezinformacije, tko potiče na mržnju i tko pokušava svoj kriminal i kriminal svojih skrbnika podvesti pod nacionalnu netrpeljivost.

Uz jednu napomenu: Mi ćemo prije tužiti vas jer ste dovoljno informatički nepismeni da bi svoje podmukle radnje mogli nama sakriti.

Bit ćete tuženi za lažno predstavljanje. Za predstavljanje u ime drugih, a posebno u ime djelatnika Doma zdravlja. Za prijetnje. Zbog korištenja lažnih e-mail adresa. Zbog svjesnog pisanja netočnih informacija u namjeri da ih prikažete kao lažnu klevetu. Zbog širenja nacionalne mržnje pisanjem lažnih pritužbi u ime izmišljenih osoba. Zbog lažnog predstavlanja kao žrtve i pokušaja da od uredništva portala izbriše komentare koji ukazuju na kriminal.
I još mnogo toga ima se vama staviti na teret.
Uostalom očekujte poziv suda i pripremite odvjetnika, trebat će vam.
Citat
Max
+9 #29 Max 2016-09-13 14:19
Citat Abon:
Auu administratore, neko je jos ovdje informaticki nepismen. Nazalost samo si djelomicno upravu sto se tice IP adresa. To sto je DR Branislav Milic napisao nije ni malo zastrasivanje.

Ukoliko podigne tuzbu, protiv Vas i vaseg portala za sirenje klevete, podrzavanje nacionalne mrznje i netrpeljivosti, itd. (ne daj boze da podignu grupnu tuzbu) po zahtjevu suda ISP ce biti primoran dati sve IP adrese koje se od njega traze. Dinamicka IP adresa se mijenja svakodnevno ali svaki Vas korak na internetu ostaje zapisan u ISP arhivi (pod ip adresom koja Vam je u tom trenutku dodjeljena), koju su duzni cuvati. Tako da slobodno Vi ohrabrujte Vase korisnike da sire mrznju i nacionalnu netrpeljivost.. A ako Vas doktor tuzi bit ce Vam veselo.

Hahaha Abon, hajde dajte nam primjer tko je razotkriven na takav način. Znate li vi koliko košta sav taj postupak?
Evo kriminalci iz doma zdravlja jedva čekaju da se nađu na sudu... :lol: :lol: :lol:
Predloži ravnateljici da zajednički pokrenete tužbu. A ja ću se dragovoljno javiti kao svjedok. Ne vaš, da se razumijemo...
Jao kretena bože moj... :lol: :lol: :lol:
Citat
admin
+11 #30 admin 2016-09-13 15:01
NAPOMENA:
Sa administratorom ili redakcijom portala možete komunicirati isključivo preko naših e-mail adresa.
Svaki drugi oblik komunikacije je isključen.
Link "Prijavi administratoru" može se koristi samo za slanje jednosmjernih poruka. Administrator ne može (iz tehničkih razloga) odgovoriti na te poruke.
Citat
DZ Orašje u srcu
-19 #31 DZ Orašje u srcu 2016-09-13 16:39
DZ Orašje je najbolji dom zdravlja u BiH!! 8) :lol:
Citat
Igor
-3 #32 Igor 2016-09-13 23:06
OJHAAA “DRAGANOVI SOKOLOVI”! :lol:

Inovacija je matera progresa. :roll:

Krenuo biznis doktori, ha? Gipsaona. :-)

Novi trend u BiH: Lome sebi ruke i noge kako bi zaradili www.pogled.ba/clanak/novi-trend-u-bih-lome-sebi-ruke-i-noge-kako-bi-zaradili/72873

Cyberspace je svijet koji je obećao vrstu društva koju stvarni svijet nikada ne bi mogao dozvoliti – slobodu bez anarhije, kontrolu bez vlade, konsenzus bez moći.

Svrha cenzure je kontrola nad ljudima tako što se utiče na način na koji misle ili djeluju. Podrazumijeva se da su misli i djelovanja ljudi oblikovana informacijom koja im je dostupna. Do one granice do koje netko može kontrolirati informacije koje ljudi imaju, može kontrolirati i same ljude. Iz tog razloga, cenzura je vrlo uobičajena, čak možda i suštinska u totalitarnim i autokratskim režimima.

HALOOO TUŽIBABE! :lol:

Da i ima ikakve osnove, a nema, važeći propisi u BiH ne sadrže odredbe koje se eksplicitno odnose na zabranu govora mržnje putem interneta.

Međutim, nedavno Dragančetovo i Miki Mausovo prizivanje HB sadrži u sebi sve elemente kako bi ih uspješno mogli suditi na gore iskazanim osnovama širenja mržnje i međuetničke netolerancije.

"HDZ, izgleda ozbiljno, pokušava oživjeti potpuno promašeni i nemoralni koncept Herceg-Bosne. Koliko god se u HDZ-u upirali dokazati suprotno, ta tvorevina je primarno obilježena logorima u Dretelju i na mostarskom Heliodromu, rušenjem Starog mosta u Mostaru i čitave stare čaršije u Stocu, zločinom u Ahmićima i protjerivanjem bošnjačkog stanovništva iz Ljubuškog, Čapljine, Stoca i zapadnog dijela Mostara. Zbog svega toga se uostalom i sudi njezinim političkim vođama u Haagu", jel' tako?

Istina je moćan rastvarač. Zidovi od kamena će se istopiti pred njenom neumoljivošću. Internet je jedan od najmoćnijih advokata slobode. On otkriva istinu onima koji žele da je vide. Nije ni čudo da neke vlade i organizacije strahuju od Interneta i njegove mogućnosti da obznani istinu.

Mi imamo samo jedno oruđe koje možemo primijeniti: kritičko mišljenje. Potpuna raspoređenost vrijednih i bezvrijednih sadržaja potiče na razmišljanje. Tu je mogućnost da se svi obrazujemo. Mi zaista moramo razmišljati o onome što čujemo i vidimo. Mi moramo procjenjivati i praviti selekciju.


Pravo na širenje i primanje informacija je osnovno ljudsko pravo.
Citat
Dotur
-6 #33 Dotur 2016-09-14 00:42
E moji doturi, ne znate vi gdje ste došli.Sredina kao sredina, ali ova je malo teža.Svi sve znaju, a pojma nemaju, trač, ispijanje kava u centru, pametovanje, nekultura ophođenja, nepotizam...sve su to odlike rodjačkih uhljeba među kojima svijećom trebaš tražit intelektualce.Pogledajte ovih dana novi predizborni plakat ZAJEDNO (1990-tka Mlinka i PS Sušilović).Na plakatu okrenuli leđa jedan drugom a slogan im zajedno.Smijali bi se i ismijavali da je to tuđi plakat- eto to je taj mentalitet.A da zagrebeš ispod slike obojicu-niti jedan kompetentan, niti jedan za ničeg a kamoli za politike.
Citat
Max
+8 #34 Max 2016-09-14 01:30
Citat Dotur:
E moji doturi, ne znate vi gdje ste došli.Sredina kao sredina, ali ova je malo teža.Svi sve znaju, a pojma nemaju, trač, ispijanje kava u centru, pametovanje, nekultura ophođenja, nepotizam...sve su to odlike rodjačkih uhljeba među kojima svijećom trebaš tražit intelektualce.Pogledajte ovih dana novi predizborni plakat ZAJEDNO (1990-tka Mlinka i PS Sušilović).Na plakatu okrenuli leđa jedan drugom a slogan im zajedno.Smijali bi se i ismijavali da je to tuđi plakat- eto to je taj mentalitet.A da zagrebeš ispod slike obojicu-niti jedan kompetentan, niti jedan za ničeg a kamoli za politike.

Hadezeovac, ode ti s teme. Sad su Mlinka i Nino problem.
Bolje je da još malo o Domu zdravlja. Puno je bolje nego nego o Nini i Mlinki.

Plakati bodu u oči. Naslikali ih svuda. Ljepota. Šteta što nisu od HDZ BiH.
Za Mlinku i Ninu su makar čuli svi, ali za ovog kandidata HDZ BiH ne zna nitko. Ni imena mu se ne mogiu sjetiti.

A to što su Mlinka i Nino okrenuli leđa jedan drugom znači da jedan drugom čuvaju leđa. Mora tako, jer ima vas koji bi ih začas motkom po leđima.
A i da su se okrenuli jdan prema drugom komentirao bi da su njih dvojica pederi.

Što znači kakogod da se slikaju tebi i takvima nije dobro.
Ovaj put mentalitet, drugi puit nešto drugo. Živio razlog.
Citat
Uhljeb-Ukruh
+15 #35 Uhljeb-Ukruh 2016-09-14 08:35
Pun je DZ uhljeba
a sad da se ne bi netko naljutio zbog te riječi uporabit ćemo hrvatsku riječ za to ''ukruhovi''
Citat
stranka
+11 #36 stranka 2016-09-14 13:18
U kojoj je stranici ravnateljica DZ
Citat
korisnik
-10 #37 korisnik 2016-09-14 13:45
Ja sam već duže vrijeme korisnik usluga DZ Orašje i mogu vam reći da DZ odlikuju: sigurnost, povjerenje, stručnost i ljubaznost! Ljudi svaka vam čast, samo nastavite i dalje tako s poslom! :roll: :P :lol:
Citat
bježan
+14 #38 bježan 2016-09-15 11:27
''bjegunac'' je radio u Orašju 20 godina sa sumnjivom diplomom i onda naglo zbrisao
naravno da je sve zataškano
a bio je zamjenik ravnatelja DZ, službeni auto, službeni mob., član skoro svih komisija (plaćenih) u DZ, predavač u medicinskoj, liječnik u KPZ, liječnik u HNK, predstavnik u NS BIH, predstavnik ŽP u Sarjevu u ZZO FBIH
svi poslovi masno plaćeni
min 5000 KM neto mjesečno i nestade za 1 sat vremena, dakle jasno ko dan sve zataškano
naravno da im treba svima provjeriti diplome
ali se to nikada neće uraditi
nemoguće je da nitko nije znao za ovoga imenovanog, a liječio je ljude propisivao lijekove ali koje i u kojoj dozi
svi koji imaju štete od njega trebali bi tužiti DZ, ali neče jer je on bio stranački ''doktor'' a sjedio je po čitav dan u nama poznatom kafiću (pardon hrvatski se kaže kavić) i ispijao kave, pa kada je radio???
bio je pijun u rukama vlasti. ali ispušio, htio biti veći od njih
Nažalost uzalud ovo pisanje svima, izvješća su usvojena i uvijek će biti usvajana bez obzira na činjenice, jer vlast traži poslušnost a ne rad
Naravno svi će demantirati sve i tu je kraj priče
nažalost, svi bi voljeli da se nešto promijeni na bolje ali nema te sile koja to može promijeniti
nitko neće ništa poduzetim nije to prvi slučaj
namjerno je napisam gore navedeni primjer da se vidi kako tu nema pomoći
Citat
opće poznato
+13 #39 opće poznato 2016-09-15 12:49
Da objedinimo i prodjemo kroz sve dosadasnje komentare.Neki ne zele vidjeti sustinu problema. Ne kazemo da menadzer doma zdravlja nema i dobrih koraka i poteza u radu ali ima puno koji treba da se promijene. Sve ustanove javne imaju slicne probleme jer na slican nacin disu i njima rukovodi se.Sutra ce zasigurno na tapeti biti druga firma,komplet drzava je takva i trebamo poceti graditi zatvore sa privrednim pogonima. Orasje je mala sredini i svi bukvalno sve znaju.Orasje dodje kaoaulica jedne metrople.Dom zdravlja po nazivu mora biti zdrav da bi pucanstvo svoje zdravlje moglo povjeriti istima.Orasje je mala sredina i svi znamo da postoje neki djelatnici koji ugovorom rade sem u dz orasje i u drugim ustanovama sto i imaaju pravo( tipa skole ,savjetovalista,skupstine,vije cnici,parlamentu,zatvora) u toku redovnog radnog vremena. Namece se pitanje da li im se smanjuju sati placeni u domu zdravlja dok izbivaju s posla u redovno radno vrijeme!? Treba biti potpuno cist u zivotu pa tako prijetiti tuzbama ko dobar dan. Ako u ped.dispanzeru pise ime pedijatra koji radi a u centru za ment.zdravlje pise ime osobe koja radi a nama kao laicima upada to u oci jer znamo da je doktor koji tu radi dr opće prakse vidjamo ga stalno dadnemo si smatrati da ta osoba vodi centar. Nismo protiv specijalizacija,mi volimo da nas lijeci kvalitetan kadar,skolovati doktore usavrsavati ih. Ako na nalazu iz lab.doma zdravlja potpise se osoba koju vidjamo za salterom apoteke smatramo ona da pecat sam radi u lab. Dodatni rad mimo radnog vremena je zakon dozvolio,postoje kamere koje vidjaju neke uposlenike van radnog vremena u dz pa narod smatra da treba provjeriti imajul dozvole i cjenici rada u dodatnom radu. Cinjenica je da je pedijatru naredjeno da radi vecinom van dz a logicno je,da covjek mora vanredno raditi,niste razumjeli sustinu problema. Ako vadimo ljekarsko uvjerenje za vozacku i dole se potpise dr opće prakse smatramo da su to nelogicnosti a ne kleveta. Ako u firmi tako maloj ima 2 pravnika to nam nije logicno da se desavaju propusti i sudski procesi stalno sumnjivo namje i smatramo da pored dva pravnika ne treba se desiti greska u tumacenju zakona. Smatramo da se zakon ne tumaci nekad objektivno i smatramo da u konkretnim slucajevima to treba provjeriti. Kako to da bas za vrijeme mandata sadasnjeg menadzera primi se osoba kao drugi pravnik i pricaju svi da je njen sin.Diplome isto sve treba isprovjeravati na cijeloj općini jer smatramo da ima mozda sumnjivih.
Citat
opće poznato
+10 #40 opće poznato 2016-09-15 12:55
I umjesto da razmisljamo objektivno svojim glavama i smatramo i razmatramo objektivno stvari ovdje se skrece akcenat nekad na druge stvari.Orasje je gradic zajednistva uvijek bio i nema ppotrebe da se vrijedja bilo tko po pitanju nacionalizma.Netko smatra da je netko srbin,otkud ti znas kako se on osjeca mozda kao talijan. Neajbitnija je sustina problema a to su izbori gdje cemo odluciti o svojoj sudbini za naredne 4godine. .
Sretno nam svima u odlucivanju svojih sudbina...
Citat
Lucija
+8 #41 Lucija 2016-09-15 13:49
Citat Dotur:
E moji doturi, ne znate vi gdje ste došli.Sredina kao sredina, ali ova je malo teža.Svi sve znaju, a pojma nemaju, trač, ispijanje kava u centru, pametovanje, nekultura ophođenja, nepotizam...sve su to odlike rodjačkih uhljeba među kojima svijećom trebaš tražit intelektualce.Pogledajte ovih dana novi predizborni plakat ZAJEDNO (1990-tka Mlinka i PS Sušilović).Na plakatu okrenuli leđa jedan drugom a slogan im zajedno.Smijali bi se i ismijavali da je to tuđi plakat- eto to je taj mentalitet.A da zagrebeš ispod slike obojicu-niti jedan kompetentan, niti jedan za ničeg a kamoli za politike.


Hadezeovac, ja koliko znam jos uvjek imate stida i srama komentirati politicke stvari, nisu ni Mlinka a bogami ni NIno bili 30godina na vlasti kao HDZ-BiH. Nisu ni mlinka a ni nino pokrali ovaj narod ni otjerali omladinu nego su to uradili tvoji lopovi ovi 30 godina sto su na vlasti, i malo im najbolej da dozivotne ugovore potpisu, po cemu se ti imas pravo ovdje ukljuciti i komentirati SMRADE jedankoje kriv i odgovoran za ovakve stanje ovdje? Naravno tvoji, a izmedju ostalog bojite se da necete dobiti nogu u dupe ako mlinka prodje za nacelnika jer ce vas pola kuci otici, i treba sve do jednog kuci poslat, jer je sumnjivo na koji nacin ionako vas pola tu radi, a nije potrebno, prema tome OPERI SVOJA PRLJAVA USTA, prije nego govoris o ljudima koji nisu bili u vlasti opcinskoj, da su bili i radili LOSE onda imas pravo dati komentar, sve u svemu plakati su im puno bolji nego vasi, i nadam se da ce POBJEDA BITI OVAJ PUTA, dosta je bilo vas LOPINA vise...
Citat
HDZovac
-15 #42 HDZovac 2016-09-15 19:26
Citat Lucija:
Citat Dotur:
E moji doturi, ne znate vi gdje ste došli.Sredina kao sredina, ali ova je malo teža.Svi sve znaju, a pojma nemaju, trač, ispijanje kava u centru, pametovanje, nekultura ophođenja, nepotizam...sve su to odlike rodjačkih uhljeba među kojima svijećom trebaš tražit intelektualce.Pogledajte ovih dana novi predizborni plakat ZAJEDNO (1990-tka Mlinka i PS Sušilović).Na plakatu okrenuli leđa jedan drugom a slogan im zajedno.Smijali bi se i ismijavali da je to tuđi plakat- eto to je taj mentalitet.A da zagrebeš ispod slike obojicu-niti jedan kompetentan, niti jedan za ničeg a kamoli za politike.


Hadezeovac, ja koliko znam jos uvjek imate stida i srama komentirati politicke stvari, nisu ni Mlinka a bogami ni NIno bili 30godina na vlasti kao HDZ-BiH. Nisu ni mlinka a ni nino pokrali ovaj narod ni otjerali omladinu nego su to uradili tvoji lopovi ovi 30 godina sto su na vlasti, i malo im najbolej da dozivotne ugovore potpisu, po cemu se ti imas pravo ovdje ukljuciti i komentirati SMRADE jedankoje kriv i odgovoran za ovakve stanje ovdje? Naravno tvoji, a izmedju ostalog bojite se da necete dobiti nogu u dupe ako mlinka prodje za nacelnika jer ce vas pola kuci otici, i treba sve do jednog kuci poslat, jer je sumnjivo na koji nacin ionako vas pola tu radi, a nije potrebno, prema tome OPERI SVOJA PRLJAVA USTA, prije nego govoris o ljudima koji nisu bili u vlasti opcinskoj, da su bili i radili LOSE onda imas pravo dati komentar, sve u svemu plakati su im puno bolji nego vasi, i nadam se da ce POBJEDA BITI OVAJ PUTA, dosta je bilo vas LOPINA vise...Što ti Lucija imaš protiv HDZ-a najbolje stranke u BiH???
Citat
Max
+14 #43 Max 2016-09-16 00:39
Nema Lucija, a nemam ni ja. Nije problem u HDZ-u nego u vama smradovima iz HDZ-a.
Sad jel to isto - nije, manje je važno. :lol:
Citat
uhljeb-ukruh
+13 #44 uhljeb-ukruh 2016-09-16 08:47
Da se niko/nitko ne naljuti po nacionalnom ključu
Pun je DZ uhljeba, uhleba i ukruhova
Od ovoga se mogu naljutiti samo oni koji sebe pronađju u jednoj od tri riječi
Citat
Dotur
-7 #45 Dotur 2016-09-17 21:05
@Za Max:
Promašaj, okrenuli leđa a parola im je Zajedno.Možda zajedno s diplomama iz Bijeljine i Gradiške iz RS??
Citat
Lukas
+5 #46 Lukas 2016-09-18 18:15
Da ti nisi onaj sveznajući Dotur sa lažnom diplomom što je, preko noći, zbrisao u inozemstvo? A imao je pedigre u KRADEZEU.
Citat
Dotur
-3 #47 Dotur 2016-09-20 21:36
@Lukas, isti klinac jer im diplome ne vrijede pišljiva boba i stečene su u poznoj dobi na polulegalnim nazovi fakultetima.Nego Lukas tko je sveznajući nego ti, svima popuješ i sve znaš.Tebi čestitam na prijeratnom partijskom pedigreu i na onoj nakaradnoj zgradurini zarađenoj valjda samo od plaća,koju si zalijepio za stambenu zgradu polulegalno zatvorivši ljudima prozore i stanove.Mora da ti je to neki urbanistički kradezeovac sredio.
Citat
Lukas
-3 #48 Lukas 2016-09-21 08:33
Sory, šjor doture, mislio sam da si ti onaj dotur Majo. Ali vidim da si puno manje rangiran u HDZ-u jer nemaš informaciju da su me, tvoji poslodavci i njihovi sadašnji partneri u SDA-u, izbacili iz SKJ-e još davne 1973. godine (kad se ti nisi bio ni rodio). Raspitaj se jer oni imaju moj dosije ali ja do njihovog ne mogu doći. Eto u tome je razlika između mene i njih. A što se tiče zgrade, ona je napravljena uz suglasnost susjeda (Bošnjaka), inače se ne bi mogla legalizirati, a napravljena je dijelom iz dohotka ostvarenog u "Monacu" a dijelom iz kredita koji nisam mogao otplaćivati pa sam 2/3 zgrade prodao ali za mene nitko nije vratio ni marke kredita. A štose tiče dohotka iz "Monaca", provjeri u Poreznoj upravi da li ima firma "Lukas-trade" ikakvih dugovanja, a imao sam po 20 radnika legalno prijavljenih dok su, u to vrijeme, kradezejci imali po jednog ili dva i to iz obitelji. Živio ti meni šjor Doture i malo se bolje informiraj prije nego što napišeš slijedeći komentar.
PS. Zaboravih napomenuti za susjednu zgradu, od tih susjeda nisam mogao ni tražiti suglasnost jer je pola stanova bilo prazno a pola ilegalno useljeno.
Citat
Građevinar
+3 #49 Građevinar 2016-10-02 19:32
@Lukas baš si lopata.Zatvoriš balkone i prozore svojom kasarnom samo zato što tu nije bilo stanara i što su stanovi prazni.Za to nedjelo si morao dobiti nečiju urbanističku suglasnost.Znači ti si kaznio ilegalce u stanovima uskraćujući im svjetlost, zdrav zrak i pogled dostojan čovjeka.Eto kako ti razmišljaš gore od ijednog kradezejca.A u Monacu sjećamo se sve je prštalo od računa po stolovima, platiš piće i odmah ti dostave račun hahahha.Prikazivao si promet kako si htio...dosta blebetanja.
Citat
Lukas
-4 #50 Lukas 2016-10-04 09:08
Građevinar, prvo nisam ovdje pisao o lopati nego ispod drugog članka, drugo, prošetaj malo do dotičnih zgrada pa vidi da li su ičiji prozori zaklonjeni, treće, u Monacu su se izdavali računi prilikom donošenja pića, a ne prilikom naplate računa, i zadnje ako nemaš ime otiđi u crkvu ili džamiju pa će ti oni besplatno dodijeliti ime, da ne budeš samo građevinar.
Citat
Toliskamacafuta
-4 #51 Toliskamacafuta 2016-10-07 11:40
Ovaj portal da ga nema bi ga trebalo izmisliti. Sta bi inace na svojim radnim mjestima od 8-9 h i od 15-16 h radili ?
Sto se tice pitanja kada ce netko od muslimana dobiti specijalizaciju- mozda bi to trebala dobiti doktorica muslimanka iz zubne, koja I jeste ta koja pacijentima naplacuje cijene participacije ovisno o svojim dnevno- novcanim potrebama, naravno bez racuna? Ciji dajdza pljuje po svima da skrene paznju s nje, pa drugi posteni djelatnici budu strpani u isti kos?
Koja to dva pravnika rade u DZ? Ravnateljicin sin I ona zena od onog profesora matematike? Smijesno. A kako taj profa dolazi u skolu? Trijezan? I to je ok? Kakvu to diplomu ima Debeli policajac? On da je zavrsio DIF? Pa taj ne moze brzo hodati a kamoli odraditi fizicku provjeru koju policajci odradjuju...smijesno. Tko vam sudi ??? Halo? I to je ok? Sude vam suci koji krse zakonom propisan kodeks, hodaju po javnim kucama, ne mogu od pijanstva izaci kroz vrata nama poznatog kafica a neki su I pedofili...zalosno.
A dakle, u redu je kada ravnateljica bolnice zaposli svoje dijete, nije u redu kada ravnateljica doma zdravlja zaposli svoje dijete? Kako to? Aj me prosvijetlite molim lijepo. U redu je sto u posti mozes raditi ako nosis jedno odredjeno prezime? Kakvu diplomu ima Miki? Smijete li pitati? Bano? Taj ima neku iz isturenog odjela u Subotici koja isto ima najveci pazar u regiji, a magistarski iz Brckog. Smijesno. Koju diplomu ima Duro Topic? Smijesno.
Dakle, jupi za portal...imamo kako ubijati vrijeme na poslu..I tko je ovaj Lukas? Lopatar gradevinar poduzetnik, sta? Djedice pokrij se kapom po usima i samaraj paradajz dok ne pocrveni.
Citat
Toliskamacafuta
+1 #52 Toliskamacafuta 2016-10-07 12:43
I da ne bude da sam promasila temu, buduci da pretresamo doktore, i duzne i neduzne. Moze li itko objasniti kako to da je dr.Anti K. selo Tolisa kupilo stan ? Na koji nacin? Od cega? Skupljala se lemozna u crkvi, ili? Podlijeze li to ikakvim prozivkama ili provjerama ili porezu? Ne???
A poalovanje bolnice? Kao npr. nabavka lijekova? Tu nema sukoba interesa? Hercegovacka banka? Zvuci poznato ? Ne???
Eto I dojtori muslimani imaju specijalizacije, kao npr. dr Samir I dr.Cazim. Ne zvuci poznato? Jeste li sigurni da su njihove diplome valjane? Jedna od njih je iz Beograda a druga, tko ce ga znat?
A dr. Sladjo...pa valjda svi znaju da je njemu namjestena spec..namucio se on prelazeci iz jednog hdz u onaj drugi...A stan gdje zivi? Placa li za njega kredit ili kiriju kao ostali? Vec vidim kako ce drzavni stan u kojem zivi na neki nacin prisvojiti...zvuci poznato? Ne???
A dr Jelecevic? Opet ravnatelj? Poznato ? Ne?
E moj narode, vama bitno jel jedan doktor srbin?
Dabogda vam doktor srbin zivot spasio, il bolje receno, na vrijeme vas poslao za Brod ili Vinkovce. Poznato? Ne?
Citat
admin
+5 #53 admin 2016-10-08 00:15
Citat Toliskamacafuta:
Ovaj portal da ga nema bi ga trebalo izmisliti. Sta bi inace na svojim radnim mjestima od 8-9 h i od 15-16 h radili ?


Ovaj portal nije izmišljen nego je plaćeno da ga ljudi naprave i plaća se svakodnevno jer sve ovo košta.
A nije napravljen da naši korisnici ne poštuju propisana pravila korištenja ovog portala, u što spada i pisanje komentara.

Možete iznositi argumentirane kritike, ali neosnovane pritužbe i neosnovano olajavnje druhih neće se tolerirati.
Za tu vrstu zadovoljštine morat ćete si osobno odriješiti kesu pa napraviti sebi sličan portal i tamo pišite što vamje volja.

Zato kada vam pružamo mogućnost da kulturno pišete što želite automatski ne znači da možete vrijeđati i iznositi tuđi prljav veš na način kako je to uistinu neprimjereno.

Nemojte zloupotrebljavati naše dobre namjere.

Nama je najlakše obrisati komentar, a onda se jadate kako ne možete napisati što želite i kako vam netko briše komentare jer ste "pogodili u sridu".

Dajte malo dostojanstva i uljuđene korespondencije.
Citat
Lukas
+2 #54 Lukas 2016-10-08 16:18
Nemam sto reći gospodinu koji se sam predstavlja kao macifuta, nego neka se on pkrije svojim malim ušima zato što nema hrabrosti da svoje mišjlenje izrekne javno i sa svojim identitetom (kao, naprimjer ja), dakle kukavica je koji se boji svoje sjene, a takve nitko ne voli, pa neće ni njega. Mladi gospodine u tvojim se godinama treba boriti za pravdu i jednakost, biti buntovnik (kao Jamess Din) a ne ulizivat se poslodavcima i pri tome se ne otkrivati svoj identitet. Žalosno za mladu osobu. Zato je bolje da ti sam sebe šamaraš, dok ne pocrveniš, a ja paradajz volim i kad je ozelen. I na kraju, predstavi se, budi muško, a ne tamo nekamacifuta.
Citat
Lukas
-2 #55 Lukas 2016-10-08 16:21
Sory , pogrešno napisah James Dean. Ispričavam se njegovoj buntovnoj duši.
Citat
Latif Brkić , prof.m
+3 #56 Latif Brkić , prof.m 2016-10-11 15:53
Pozdrav !
Citat
Latif Brkić , prof.m
+12 #57 Latif Brkić , prof.m 2016-10-11 16:29
"Štovana" Toliskamacafuta, nisam mislio komentirati Vaše pisanje, ali moram zarad moje supruge.O meni možete misliti što hoćete, čak i pisati,jer su me anonimno optuživali i za mnogo gore stvari,da učenike ocjenama diskriminiram po naciji...Sve to, pa i Vaše "pljuvanje",najbolje demantiraju moji učenici svojim uspjesima na takmičenjima,na fakultetima i u životu!I ravnatelj zna kakav sam djelatnik na poslu i da mi je posao svetinja koju ne bih ukaljao ničim.Ne znam odakle Vam ovo što ste napisali o meni i supruzi, to znate samo VI, ali dozlaboga je odvratno i prljavo.I kakve veze sa mnom ima diploma moje supruge?I pogotovo, što je tu smiješno?Recimo,ravnatelj DZ-a vam je nanio štetu na bilo koji način, otići ćete se žaliti pravnoj službi? U kojoj sjedi (kad je na poslu) njen sin?Ili, ako su vam ugrožena radna ili ljudska prava, žalit ćete se ravnateljici na njenog sina? E, vidiš, to , da nije apsurdno, TO BI BILO SMIJEŠNO!!!!Očito ne razumijete pojam NEPOTIZAM.Vama je smiješno da uposlena, udana žena u zrelim godinama može završiti fakultet na pošten način, samoodricanjem,ogromnim trudom i zalaganjem, a ne podmićivanjem, lobiranjem najjače stranke i traženjem "štela"??Drugi pravnik u DZ-u ima diplomu istog sveučilišta.Smiješno?Supruga je krenula u avanturu studiranja da bi poboljšala materijalno stanje prije mirovine,ali i da doprinese poštivanju zakona u DZ-u!Te su joj mogućnosti brutalno uskraćene omalovažavanjem svega, isto kao od Vas, iako to što ste napisali o porodici Brkić, više govori o vama i vašem zlom jeziku.U DZ-u nije samo nepotizam u pitanju, nego i hajka koja je krenula na suprugu, izbacivanje sa radnog mjesta u prostorije TBC-a,oduzimanje ključeva,računala,dokumentacij a....Klasični mobing, koji ,oni suci koje pominjete, nisu imali hrabrosti osuditi,jer bi to bio "domino" efekt kojeg najjača stranka nipošto ne želi.Bez radnih zadataka samo što nije dobila i otkaz!Ali, sve to Vi ne znate ili ne želite znati!Pazite da to i Vi ne doživite , jer je užasno, nakon 32 g.rada u DZ-u!Više od 4 godine moja supruga vodi sudske sporove i juriša na vjetrenjače, iako je upozorena da to ne čini, jer iza menadžmenta stoji najjača stranka!Samo, zarad čista obraza i ljudskog dostojanstva, koje smo uspjeli sačuvati, a Vi sada ismijavate sve to i blatite naše čiste obraze!Najveću bitku na sudu je dobila moja supruga, jer je vraćena na posao sa svim pravima koja joj pripadaju.Tužbu za mobing nije dobila, jer je to očito uobičajena pojava na radnim mjestima!
Citat
Latif Brkić , prof.m
+9 #58 Latif Brkić , prof.m 2016-10-11 16:50
"Draga" Toliskamacafuta,U Domu zdravlja Orašje, ima mnogo poštenih, sposobnih i marljivih djelatnika, koji ne zaslužuju ovakvo stanje u toj Javnoj ustanovi!Kada bi državne institucije samo radile svoj posao, poštujući statistiku i brojke, stanje u DZ-u bi se brzo promijenilo na bolje, ne čekajući krajeve mandata, koji će to ipak na kraju promijeniti, što ne možete spriječiti ni Vi ni oni koji slično misle.Drago mi je što "vidim" čitajući, koliko ljudi zna pravo stanje u DZ-u, za razliku od Vas,i koliko je e-posavina čitana, gledana i komentirana.Žao mi je samo što se malo ljudi oglašava pod pravim imenom, ali možda je tako i bolje, jer mene sada čekaju mnoge kritike....ali ja se nisam navikao skrivati pod pseudonimima.Nadam se da Vam ja nisam bio profesor, a ako jesam, vjerojatno sam bio od onih "omiljenih", možda i zbog ocjene.Svojim učenicima stalno govorim da je moj zadatak i mog predmeta da ih uči misliti svojom glavom, da ne budu ničije marionete,da budu samostalni i borbeni i pokušaju promijeniti ovakvo stanje, kojemu doprinosite i Vi, vašim tračanjima, špekulacijama i pljuvanjem po korektnim ljudima koji Vam ništa nažao nisu učinili, jer mislim da znam tko se krije iza Toliskamacafuta-e.No, to nije bitno, bitno je da je ogromna većina ljudi ovdje korektna, i upoznata sa stanjem, ne samo u DZ-u nego i općenito.Ovime pozdravljam i Vas, ali i operatera i odajem priznanje na njegovim komentarima koji su smisleni,pristojni i superiorni svim tračerskim pisanjima.Ugodan radni tjedan želim Vam svima!
Citat
Zlatko
+1 #59 Zlatko 2017-01-04 18:27
Ekipa, pozdrav, evo procitah sve ove navode I komentare pa se sam pitam jesam li normalan. Kako vam se da mlatiti praznu slamu, optuzivati se medjusobno pod pseudonimom, blago receno lajati jedni drugima. Idite raditi nesto korisno, a diplome I strucnost se lako mogu provjeriti.
Citat
Perica
0 #60 Perica 2017-06-11 13:22
Da li ima nekih novina u Domu zdravlja? Nešto su se svi ućutali, da li je sređena situacija, da li su provjereni svi navodi , da li je itko sankcioniran ili pozvan na odgovornost? Drugi mandat ističe dr.Leovac , da li će vlast je nagraditi nezakonitim trećim mandatom? Uključite se u debatu...
Citat
sozontije zakrpic
0 #61 sozontije zakrpic 2017-11-03 17:24
smrdi tu svasta samo u bosni nemas pravo na ljecenje sa penzijom zaradjenom vani a svi znamo da je ta penzija uredno obradjena i odbijano bas za starost i to ne mali novci ,kad dodjes kuci sa tom penzijom zaboravi zdravstene usluge kazu bih nema sporazum sa tim zemljama moj rodjeni otac je bio jedan od tih nesretnika koji je dosao kuci i obolio od teske bolesti koja je trajala 12 godina cjelu svoju penziju je trosio na ljekove a to mu je vec uracunato za zdravstvene usluge zbo tog je i manja penzijamoje misljenje je da neko iz vrha uzima te pareili grjesim sta vi mislite ?
Citat
Max
0 #62 Max 2017-11-04 01:47
Mislim da ti se otac džaba nadavao para. Nije trebao.
Mogao se prijaviti ovdje kao zemljoradnik i imao bi tzv. poljoprivredno osiguranje, bez obzira na godine.
Plaćao bi što i mi svi plaćamo :lol:
Ne bi trošio cijelu njemačku penziju nego pola. :lol:
Citat
komentator
0 #63 komentator 2017-11-04 21:37
Citat sozontije zakrpic:
smrdi tu svasta samo u bosni nemas pravo na ljecenje sa penzijom zaradjenom vani a svi znamo da je ta penzija uredno obradjena i odbijano bas za starost i to ne mali novci ,kad dodjes kuci sa tom penzijom zaboravi zdravstene usluge kazu bih nema sporazum sa tim zemljama moj rodjeni otac je bio jedan od tih nesretnika koji je dosao kuci i obolio od teske bolesti koja je trajala 12 godina cjelu svoju penziju je trosio na ljekove a to mu je vec uracunato za zdravstvene usluge zbo tog je i manja penzijamoje misljenje je da neko iz vrha uzima te pareili grjesim sta vi mislite ?

Zašto bi imao liječenje u bosni ako je cijeli ivot plaćao porez njemačkoj.neka ga švabe liječe ili nek plati bosni što joj pripada za liječenje
Citat
Brenna
0 #64 Brenna 2018-03-23 07:12
The game was later delayed till November 29.

Here is my web site techyaldred: https://techyalfred.weebly.com
Citat
Garfield
0 #65 Garfield 2018-03-23 10:40
Lame sport. And thats from a closing fantasy fan!.


Also visit my site: final fantasy xv a new
empire: http://www.torrentdownloadery.info/user/CyrusHartnett3/
Citat

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas