HDZ 1990: Osuđujemo Dodikove riječi, ali i šutnju njegovog partnera Čovića

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 03. Srpanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U povodu prijetnji upućenih od strane predsjednika RS-a Milorada Dodika Hrvatima BiH, HDZ 1990 iste najoštrije osuđuje i zgraža se nad njegovim riječima, ali šutnjom njegovog političkog partnera i istomišljenika gospodina Čovića.

Kao što su u krvavoj prošlosti hrvatske ideje, misli i postupci ugrožavani od prvoga dana od jugoslavensko-unitarističkih i velikosrpsko-hegemonističkih snaga koje su se udruživale u svojoj nepomirljivosti prema svakoj hrvatskoj nacionalnoj i državotvornoj ideji, tako se i danas ostaci zločinačke velikosrpske ideologije, preživjele unutar BiH, udružuju sa domaćim kolaboracionistima i otvoreno prijete hrvatskom narodu.

Nažalost rezultat divljanja razularene zločinačke vojske u prošloj srpskoj agresiji najstrahovitije se vidi u entitetu nastalom na genocidu. Od prijašnjih 220.000 Hrvata ostalo ih je tek 8 000, a i njih se redovito zastrašuje i protjeruje

Ovaj put predsjednik manjeg entiteta brani neobranjivo, čovjeka kojemu se na teret stavlja zločin nad hrvatskim i bošnjačkim zarobljenicima u koncentracijskom logoru Manjača. One koje predvodi onaj koji brani ratne zločine pozivamo da se oslobode utopijskih snova i zabluda, ali i užasa, horora i nasilja što njihova ideologija zla odnosno velike Srbije proizvodi.

Demoniziranje hrvatskog naroda kao ustašoidnog i profašističkog više nema učinka i vraća se kontraproduktivno svom naručitelju. Te zatočenike svijesti, savjesti i ćudoređa pozivamo da se okanu rata i sukoba i da se barem jednom u svojoj povijesti počnu ponašati u skladu sa civilizacijskim normama Zapadnog svijeta jer je naša nevolja upravo u tome što zlokobna prošlost još uvijek živi oko nas utjelovnjena u političarima i pristalicama ideologije smrti. Tim i takvima želimo najodlučnije potvrditi da će hrvatski narod opet znati braniti i obraniti svoju teško stečenu slobodu, politički suverenitet i teritorijalni integritet, navodi se u priopćenju HDZ-a 1990.

Pročitano 125 puta Posljednja izmjena dana: 03. Srpanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas