Komšić: Ovo što rade RS i Srbija je oživljavanje ideje Velike Srbije

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 02. Srpanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Usaglašavanje nastavnih planova i programa za nacionalne predmete u školama Republike Srpske i Srbije koje je najavljeno jeste još jedan perfidni pokušaj Republike Srbije, Vlade Aleksandra Vučića i domaćih separatista da izvrše teritorijalno zaokruživanje propale ideje Velike Srbije, kazao je danas predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Komšić smatra da Srbija i Aleksandar Vučić nakon što su priznali nezavinost Kosova sve karte bacaju na prisvajanje teritorije države Bosne i Hercegovine.

“Danas se to pokušava ovim samo naizgled suptlinim metodama i neka nas niko ne razuvjerava da širimo demagogiju i populizam kada tvrdimo da će u tome cilju uskoro poduzeti i drugačije korake. Šutnja institucija Bosne i Hercegovine i onih koji su pozvani da o tome govore samo dodatno ohrabruje politku koja je u Bosni i Hercegovini kriva za činjenje genocida, da u miru nastave po istom”, rekao je Komšić.

Predsjednik DF-a ističe da je pogubno svako usklađivanje nastavnih planova i programa za nacionalne predmete između jednog entiteta i druge države, prenosi radiosarajevo.

“Taman kad bi u tome programu uskladili da u manjem bh. entitetu bude uvažen bosanski jezik kao što je to slučaj sa Srbijom, takvo usklađivanje mimo saglasnosti države ne može biti prihvaćeno. S druge strane, cilj ovog plana jeste da se genocid i etničko čišćenje putem izučavanja nacionalnih predmeta institucionalno načine prihvatljivim, jer na putu borbe za Veliku Srbiju, nužno je ne samo negiranje tih zločina nego i njihovo glorificiranje”, dodao je Komšić. | index.ba

Pročitano 141 puta Posljednja izmjena dana: 02. Srpanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas