Dodjeljivanje počasnog doktorata Draganu Čoviću sramota je za zagrebačko Sveučilište

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 20. Lipanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

"Dodjeljivanje počasnog doktorata Draganu Čoviću sramota je za zagrebačko Sveučilište i uvreda za mnoge velike znanstvenike koji tamo rade. Iskazivanje poštovanja prema osobi koja je koristila zarobljenike kao radnu snagu u ratu i iskonski nacionalist koji radi na komadanju Bosne i Hercegovine".

Članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću danas je uručen počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, na čijem čelu je rektor Damir Boras. Svečanosti je prisustvovao premijer Hrvatske Andrej Plenković, te dužnosnici HDZ-a BiH, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa.

Čović je tokom dodjele doktorata istakao da se njegov životopis i životna opredjeljenja daju prepoznati u svakodnevnici.
 
"Potičem sve oko sebe da mi svojim kritičkim osvrtom pomažu, da mi budu poticaj. Nastojim ne komentirati izrečeno, koliko god to može biti politički pogrešno i rizično. Stoga i ovih dana, kada sam iznova, u izuzetno složenom vremenu, prihvatio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva, poslao sam poruku. Svi oni koji mogu nešto kazati o meni kao osobi, kao inženjeru, menadžeru, profesoru ili političaru sada je vrijeme da to kažu. Zar ima prikladnijeg vremena za takve kritičke osvrte od izborne kampanje u BiH.  Eto, takav je moj pristup životu i njega sam izgradio kroz obiteljski odgoj, obrazovanje i profesionalno izrastanje. Stoga jedno veliko hvala svima koji su oblikovali moju osobnost kroz ovih šest desetljeća. Kao što su moji roditelji i moja obitelj i prijatelji mene učinili ponosnim, nadam se da ni ja njih nisam razočarao", poručio je Čović.

Sav ushićen nakon dodjele doktorata Čović je na svom Twitter nalogu objavio nekoliko fotografija, ali i poruku  u kojoj se vidi da hrvatski član Predsjedništva BiH ne posjeduje elementarnu pismenost.

Čović je napisao: "Od srca hvala Sveučilištu u Zagrebu na ukazanoj časti. Hvala mojoj obitelji, mojim saradnicima, mojim prijateljima i svim poticateljima koji me izgrađuju da budem još bolji. Neka mi dragi Bog pomogne da sve što radim, radim za dobro čovjeka. #EuropenBiH #HrvatiBiH"

Čović očito ne stoji najbolje sa elementarnim engleskim jezikom, pa je umjesto  European BiH (evropska BiH), napisao Europen BiH.

Inače, bura zbog dodjele predizbornog doktorata Čoviću se ne stišava.

Sve je više onih koji su danas kritički na svojim Twitter nalozima komentarisali ovaj čin.

Jedan od najinteresantnijih bio je tvit  Dr. Floriana Biebera, profesora Jugoistočnoevropskih studija i voditelja Centra za jugoistočnoevropske studije pri Univerzitetu u Grazu. Bieber koji je odlučan poznavalac prilika na Balkanu je napisao:

"Dodjeljivanje počasnog doktorata Draganu Čoviću sramota je za zagrebačko Sveučilište i uvreda za mnoge velike znanstvenike koji tamo rade. Iskazivanje poštovanja prema osobi koja je koristila zarobljenike kao radnu snagu u ratu i iskonski nacionalist koji radi na komadanju Bosne i Hercegovine".

M.D. | S.B.

Pročitano 84 puta Posljednja izmjena dana: 20. Lipanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas