Božo Skopljaković poziva Čovića da svojima prijetnjama i obmanama prestane uvlačiti Hrvate iz BiH u sukob sa EU i SAD

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 15. Svibanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković poziva vođu HDZ BiH da svojima prijetnjama i obmanama prestane uvlačiti Hrvate iz BiH u sukob sa EU i SAD.

“Čovićeva objava aktiviranja nekakvoga plana „B“ koji nagovještava tvrdo partnerstvo sa Miloradom Dodikom u projektu blokiranja procesa formiranja državne vlasti bio bi krajnje nepromišljen i opasan politički korak koji bi uvukao Hrvate u vrlo opasan sukob sa EU i SAD, sa nesagledivim posljedicama. Nažalost, u zadnje vrijeme svjedočimo sve češćim i otvorenijim osudama politika u BiH od naših prijatelja iz Europe i Amerike a Hrvate se obilježava kao glavne protagoniste retrogradnih politika u BiH i kao najveće kočničare naprednih euroatlantskih procesa u zemlji. Još prije nekoliko dana je Dragan Čović u Berlinu, sa druga dva člana Predsjedništva BiH, obećao njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će učiniti sve da ne dođe do paralize sustava u BiH nakon parlamentarnih izbora, a već danas šalje poruke da nema smisla više pregovarati o izmjenama Izbornoga zakona čime praktično prijeti, planom „B“, blokadama na svim razinama.

Pozivam sve vladajuće stranke u BiH kao i međunarodnu zajednicu, da shvate da selektivnim rješavanjem pojedinih presuda ili odluka Ustavnoga suda neće dugoročno riješiti probleme zbog kojih je BiH u ovakvom zaostatku, i da pokrenu razgovore oko izmjene Ustava BiH u cilju provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava, bez čije provedbe BiH ne može postati članicom EU. Donošenjem novog Ustava BiH riješili bi se i mnogi drugi problemi te zaustavila inflacija presuda i odluka Ustavnoga suda BiH. Selektivnim pristupom i rješavanjem samo pojedinih presuda Ustavnoga suda BiH zapravo zadovoljavamo osobne interese pojedinaca ili stranaka a nikako države i društva u kojem živimo. Ovakvi kozmetički zahvati na državi BiH, na žalost, neće je učiniti ljepšom i privlačnijom te zaustaviti masovna iseljavanja mladi niti će privući domaće niti strane investitore, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

Pročitano 111 puta Posljednja izmjena dana: 15. Svibanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas