Penzioneri poručuju: Znamo mi, gospođo Matviyenko, ko je projektovao agresiju na BiH, kao što znate i vi...

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 25. Travanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

- Rusija je imala uvijek dobre diplomate, a Vi ste, gospođo Matviyenko, kao visoki dužnosnik, pristali, svjesno ili uz možda preporuku i asistenciju nekih ambicioznih sljedbenika duha palanačke filozofije, izgovoriti onu ocjenu o karakteru rata, što je duhu Bosne strano i neprihvatljivo - ističu u SPU BiH.

Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine smatra da je predsjedavajuća Gornjeg doma ruskog Parlamenta Valentine Matviyenko, izjavom o karakteru posljednjeg rata vođenog u Bosni i Hercegovini, doprinijela produbljivanju krize umjesto gradnji stabilnosti u BiH. 

- Hvala Vam, što ste posjetili Bosnu i Hercegovinu i baš u Domu naroda, a naočigled BiH javnosti, ukazaste nam onako diplomatski, hladno i smireno o karakteru rata u BiH i pogrešnoj percepciji bosanskih ljudi da je to bila agresija na BiH - navodi se u saopćenju Stranke penzionera/umirovljenika BiH.

- Rusija je imala uvijek dobre diplomate, a Vi ste, gospođo Matviyenko, kao visoki dužnosnik, pristali, svjesno ili uz možda preporuku i asistenciju nekih ambicioznih sljedbenika duha palanačke filozofije, izgovoriti onu ocjenu o karakteru rata, što je duhu Bosne strano i neprihvatljivo, a time ste na jedan potpuno nediplomatski, ali zato ohrabrujuće za destruktivne politike doprinijeli produbljivanju krize u BiH, umjesto gradnje stabilnosti i otklanjanja tenzija straha i neizvjesnosti.

- Znamo mi, gospođo Matviyenko, isto kao što i vi znate, ko je projektovao agresiju na BiH, ali za razliku od vaših namjera i politike prema BiH, Stranka Penzionera umirovljenika BiH (SPU BiH) je odlučno i nepokolebljivo programski opredijeljena za politiku čija je temeljna odrednica zalaganje za BiH kao suverenu, socijalnu i pravnu državu s parlamentarnom demokratijom, sa usmjerenim težištem na trajno širenje socijalnih, ekonomskih i svih savremeno primjenjivih i neophodno potrebnih političkih sloboda i ljudskih prava i gradnju dobrosusjedskih odnosa- zaključuje se u saopćenju SPU BiH. | depo.ba

Pročitano 102 puta Posljednja izmjena dana: 25. Travanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas