14 hrvatskih suverenističkih političara koji su se suprostavili vanjskom utjecaju

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 14. Travanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U petak se u Saboru Republike Hrvatske pristupilo glasanju za ratifikaciju Istanbulske konvencije i opoziv ministrice Martine Dalić. Bila je to idealna prilika za detektirati vjerodostojnost “hrvatskih” političara i stvarne koristi povjerenja kojeg su dobili od hrvatskih građana, kako bi ušli u hrvatski Sabor. 

Glasanje je prošlo “po planu”. Zastupnici su glasali: za ratifikaciju Istanbulske konvencije i protiv opoziva ministrice Martine Dalić, koju mnogi optužuju za katastrofalno ponašanje u slučaju Agrokor ali i u hrvatskom gospodarstvu koje je na koljenima.

Strani faktor želi zaobići suverenitet Republike Hrvatske

Usvajanjem Istanbulske konvencije hrvatsko pravosuđe je stavljeno o podređeni položaj međunarodnim civilnim tijelima, čime je Hrvatskoj nanesena velika šteta. Doslovno ispada da Ustav Republike Hrvatske ne štiti dovoljno žene i da ne razumije što je biologija, a što društveni utjecaj. Naravno to nikako ne stoji. Republika Hrvatska svojim Ustavom, zakonima i drugim pravnim propisima posjeduje pravne instrumente najviših svjetskih standarda koji već štite sve njene građane – bez izuzetka. Svaka ugroza pravnog sustava, a time i suvereniteta, nije interes građana Hrvatske.

O ministrici Martini Dalić smo već pisali i prenosili mišljenja hrvatskih političara. Prema riječima saborskih zastupnika ministrica Dalić podupire strane banke i aktivnosti koje nisu u interesu hrvatskih poreznih obveznika. Svakodnevno svjedočimo nizu afera koje u Saboru otkrivaju i iznose hrvatski zastupnici. Za puno manje propuste, jedan zapadni ministar bi već odavno morao odstupiti s političke scene, te ministarstvo prepustiti nekomu tko ima više povjerenja kod građana i svojih kolega političara. Nije tajna da je ministrica Martina Dalić radila i za Međunarodni monetarni fond (MMF) koji do sada nikada nije pokazao pozitivan rezultat u nekoj zemlju koju je kreditirao i savjetovao.

Redakcija portala Logično je analizirala rezultate današnjeg glasanja, te zaključila da samo oni političari koji su glasali protiv Istanbulske konvencije i za opoziv ministrice Martine Dalić se mogu pohvaliti etiketom “suverenist”, a koji radi u interesu Republike Hrvatske i njenih građana.

Nismo ulazili, niti ćemo ulaziti, u programe i ideologiju političara koje navodimo i stranaka kojima pripadaju. Bitno je znati tko je otporan na strani utjecaj, a tko samo sluša što mu drugi govori. Suverenist nije onaj tko glasa protiv ratificiranja Istanbulske konvencije, a nakon par minuta podrži ministricu Martinu Dalić iza koje stoji niz propusta, a koje iznose hrvatski političari i mediji.

Lista političara koji nisu glasali za ratifikaciju Istanbulske konvencije i koji su tražili opoziv ministrice Martine Dalić:

 1. Miro Bulj
 2. Branimir Bunjac
 3. Slaven Dobrović
 4. Bruna Esih
 5. Željko Glasnović
 6. Nikola Grmoja
 7. Zlatko Hasanbegović
 8. Ivan Lovrinović
 9. Tomislav Panenić
 10. Ivan Pernar
 11. Božo Petrov
 12. Ivan Vilibor Sinčić
 13. Marko Sladoljev
 14. Hrvoje Zekanović

 hrvatski politicki suverenisti

Izvor: logicno.com

Pročitano 189 puta Posljednja izmjena dana: 14. Travanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas